Obavijesti

Sport

Komentari 29

Rakitićev dan u Sikirevcima: Gulaš, pečenka i roštilj za feštu

Rakitićev dan u Sikirevcima: Gulaš, pečenka i roštilj za feštu
5

Mještani Sikirevaca, odakle je Ivanov otac, od jutra će okršaj hrvatske nogometne reprezentacije s Malijem čekati s prijateljima iz Žepča, odakle je Raketina majka...

VIDEO

Prije utakmice s Malijem supruga i ja svratit ćemo do Sikirevaca. Pozvani smo na feštu uz slavonski gulaš, pečenku i roštilj. I onda cijelo selo ide podržati Hrvatsku, rekao je Luka Rakitić, Ivanov otac.

U rodnim mu Sikirevcima, mjestu s malo manje od 2500 stanovnika, njegova sina Ivana proglasili su počasnim građaninom. Na ulazu u mjesto postavljen je golemi plakat s velikom Ivanovom fotografijom u hrvatskom dresu i istaknutom porukom: “Puno uspjeha na Svjetskom prvenstvu tebi i Vatrenima žele tvoji Sikirevčani i Korovi”.

Na igralištu NK Sikirevaca, čiji se navijači nazivaju Korovi, uz grafit s Ivanovim likom ispisano je: “Srce vatreno”.

- Bio sam prije mjesec dana u Sikirevcima. Vjerujemo da bi i Ivan mogao navratiti poslije utakmice, ali treba vidjeti kakav mu je raspored. Stižu i Ivanova supruga Raquel te unučica Althea. Siguran sam da će biti predivno. Sikirevčani će dočekati i ugostiti prijatelje iz Žepča. I moja supruga je iz Žepča - rekao je Luka Rakitić.

No nisu Rakitićevi jedini par koji povezuje Sikirevce i Žepče. Zbog Ivana Rakitića već su se organizirale zajedničke fešte, na kojima je počela ljubavna priča mladića iz Sikirevaca i djevojke iz Žepča, koja je završila brakom.

- Eto, upoznali su se i zaljubili zbog Ivana Rakitića - ponosni su Raketini Sikirevčani.

Donedavno su se mještani Sikirevaca borili s poplavama, gotovo cijelo mjesto dežuralo je i čuvalo nasip od potpune katastrofe. Opasnost je sad prošla, vrijeme je za feštu.

- Želimo pokazati našem Ivanu da Sikirevci i cijela Slavonija dišu za njega - rekao je Mato Majhen, jedan od organizatora fešte u Sikirevcima.

Ivan se rodio u Švicarskoj, u Rheinfeldenu, ali prema Sikirevcima se uvijek odnosio kao prema svome domu.

- Ivan nam je jako puno pomogao, pogotovo našem nogometnom klubu. Poslao nam je opremu, dresove, lopte... Pomaže nam i financijski - ističe Mato Majhen.

Cijeli program počinje oko 10 sati, a već oko podneva planira se polazak prema 76 kilometara udaljenom Osijeku.

- Na utakmicu ide između 300 i 400 ljudi. Prema Osijeku ćemo krenuti u koloni autobusima i automobilima, idemo što glasnije bodriti našu reprezentaciju i Ivana - zaključio je Majhen.

Prema svemu sudeći, Raketa će morati letjeti terenom...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika