Sport

Komentari 2

Ranieri je obožavao Subašića, a sad je dao priliku i Karlu Letici...

Ranieri je obožavao Subašića, a sad je dao priliku i Karlu Letici...

Želio sam se vratiti u Italiju zbog toga što sam poznavao zemlju, jezik i stil nogometa i želja mi se ispunila, nakon SPAL-a sada sam u Sampdoriji i vjerujem da mogu napraviti novi korak naprijed u karijeri, kaže Letica

Bivši golman Hajduka i mlade hrvatske reprezentacije Karlo Letica debitirao je na golu svog novog kluba Sampdorije. Odradio je Karlo više nego solidnih 90 minuta u Kup pobjedi 1-0 nad klubom iz Serie B Salernitanom.

- Dobio sam priliku i vjerujem da sam je iskoristio te da je trener zadovoljan onim što sam pokazao - kazao je Karlo, koji je u sezonu krenuo kao pričuva Emilu Auderu, no nada se da bi u zgusnutom ritmu nastupa mogao braniti u Kupu.

- Nadam se, bilo bi normalno da tako i bude bude, ali tko će znati, vidjet ćemo sve uskoro.

Pitanje je što će odlučiti trener Sampdorije, legendarni Claudio Ranieri, koji je osvajao trofeje u tri lige petice.

- A što reći za trenera, na kojim je sve razinama radio i osvajao trofeje, to zaslužuje samo poštovanje. Ja sam ga počeo više pratiti dok je bio trener Danijelu Subašiću u Monacu. Pričao sam o tome i s njegovim pomoćnicima, znali su kad sam dolazio da smo Subašić i ja iz istoga kluba krenuli u inozemstvo... O treneru mogu reći samo sve najbolje, ima fenomenalan pristup, ukaže na detalje bez puno priče... Treneru s takvom karizmom i znanjem ne treba puno riječi.

Letica se nakon prošlosezonske posudbe u SPAL-u, gdje je skupio deset nastupa, vratio u Club Brugge, no nije se dugo zadržao. Nova sezona, nova posudba.

- Znao sam da za mene neće biti mjesta i da moram dalje. Opcija ostanka nije dolazila u obzir, no problemi s pandemijom korone sve su poremetili, pa tako i transfere. Ostala je opcija posudbe, i na svu sreću strpljenje mi se isplatilo i u zadnji čas se posudba izrealizirala - kaže Letica, koji se želio vratiti u Italiju:

- Poznavao sam zemlju, jezik, stil nogometa, i na koncu mi se želja i ispunila. I to u još jačoj sredini nego što je to bila ona prošle sezone. Ovo je korak naprijed, veći klub, bolja momčad, trener...

Sampdorija je krenula ozbiljno u novu sezonu, u pet kola skupila je devet bodova i nalaze se u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice, uz bok Atalanti i Juventusu.

- Dosadašnje utakmice su pokazale da se neće ponoviti prošla sezona i borba za ostanak. Momčad je bolja, kompaktnija, i to se vidi na rezultatima. Vjerujem da ćemo i u nastavku sezone nastaviti u istom ritmu i, naravno, da ću i ja imati svoju ulogu. Za sada vidim svoju priliku kroz kupove, a kad se prilagodim na momčad, da ću dobiti priliku i u prvenstvu. Ali ne brinem, sezona je duga, bit će prilika, moguće su i ozljede i kartoni... Najbitnije je priliku dočekati spreman i iskoristiti je.

Na početku nove sezone Serie A stvari se ne odvijaju kao u prošlim sezonama.

- Juventus više nije tako neprikosnoven kao prošlih sezona, sad su tu i Milan i Inter, Atalanta, Napoli... i siguran sam da će do kraja sezone biti otvorena borba za prvo mjesto. Utjecajem virusa dosta je promjena, uvedeno je pet zamjena, a to je odmah i drugačiji nogomet, možeš pola momčadi mijenjati kad zaželiš, a tako se mijenja i taktika. Čini mi se da se Juve malo pogubio u svim tim promjenama, Milan se već u drugom dijelu prošle sezone počeo dizati, nastavili su i na početku ove u dobrom ritmu. Bit će u svakom slučaju zanimljivo i ne može se prognozirati ništa. Juve je dominirao i osvajao zadnjih godina, ali sada mi ne ulijevaju povjerenje. No oni uvijek imaju moć da rješavaju utakmice individualnom kvalitetom...

Jednim okom Letica je, kao i svi bivši igrači Hajduka na Poljudu.

- Pratim Hajduk, naravno, tako će biti uvijek... No nisu igrali proteklog vikenda i centralni događaj bio je rođendan Torcide. Gledao sam snimke, stvarno je bilo spektakularno i svaka im čast... - zaključio je Letica.

Najčitaniji članci