Obavijesti

Sport

Komentari 27

Rasistički vrijeđali engleske igrače, policija ih privela...

Rasistički vrijeđali engleske igrače, policija ih privela...

Usko surađujemo s platformama koje nam pružaju podatke potrebne za napredovanje istrage, rekao je šef policije Mark Roberts koji je dodao kako su priveli četvoricu osoba koje sumnjiče za gnjusne uvrede

Britanska policija uhitila je četiri osobe zbog internetskog rasističkog zlostavljanja usmjerenog na članove engleske nogometne reprezentacije nakon poraza u finalu Europskog prvenstva.

Specijalna policijska jedinica istražuje uvredljive komentare na društvenim mrežama nakon što su trojica tamnoputih engleskih nogometaša, Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka, bili meta rasističkog zlostavljanja nakon što su promašili jedanaesterac u finalu.

FILE PHOTO: Euro 2020 - Final - Italy v England

- Usko surađujemo s platformama koje nam pružaju podatke potrebne za napredovanje istrage - rekao je šef policije Mark Roberts.

- Ako utvrdimo da stojite iza ovog zločina, ući ćemo vam u trag i suočit ćete se s ozbiljnim posljedicama svojih sramotnih postupaka - dodao je.

Euro 2020 - Final - Italy v England

U srijedu je policija u Manchesteru potvrdila da je uhitila 37-godišnjaka iz Ashton-upon-Merseyja nakon što je objavio poruke mržnje nakon nedjeljne utakmice.

Italy v England - UEFA Euro 2020 Final - Wembley Stadium

Britanski premijer potvrdio je u srijedu da će vlada izmijeniti zakon koji će dopustiti strože kazne i zabranu dolaska na utakmice zbog rasističkih uvreda na društvenim mrežama.