Obavijesti

Sport

Komentari 64

Raskol u Istri: Gradonačelnik napao vlasnike, ovi nude klub na prodaju i odlaze iz HNL-a?!

Raskol u Istri: Gradonačelnik napao vlasnike, ovi nude klub na prodaju i odlaze iz HNL-a?!

Španjolci su klub spasili od propasti i uložili malo više od deset milijuna eura, no novi gradonačelnik Pule ih je napao da nisu transparentni i da tako više ne može

Situacija u klubu nije dobra, posebno kod financiranja omladinskog pogona i nedavanja izvješća o načinu korištenja javnog novca kojim ga Grad financira iznosom većim od milijun kuna, rekao je za Glas Istre gradonačelnik Filip Zoričić. Nije to bilo sve. Nastavio je.

- Ako dajemo novac za omladinski pogon, onda se on mora tako koristiti. Prije 15 dana iz Ureda grada pomogli smo s deset tisuća kuna za djevojčice Istre 1961 da bi otišle na turnir koji su naposljetku i osvojile. Sad našu djecu čeka još jedan veliki turnir i zato je važno da se javnim novcem financira upravo takav angažman - rekao je Zoričić, izravno napavši baskijsku grupaciju Basconia-Alaves, koja je većinski vlasnik. Točnije, imaju 85 posto, dok ostalih 15 posto drži Grad.

Pula: Predstavnici Grupacije Baskonia - Alaves predstavili projekt razvoja NK Istra 1961

Naravno, nije trebalo puno čekati na odgovor.

- Od lanjskog proračuna od 25 milijuna kuna, čak šest je otišlo na omladinski pogon. Samo treneri i osoblje stoje 2,7 milijuna kuna. Omladinska škola nikad nije imala bolje uvjete, kod nas ni jedno dijete ne plaća članarinu, za razliku od ostalih prvoligaša. Grad nije uložio u pomoćni teren, na kojem su nam se ozljedili igrači, koji su trebali biti priključeni prvoj momčadi. Ako se ne možemo dogovoriti, postoje i druge opcije - rekao je izvršni direktor Mikele Lauzurica.

Ta druga opcija je odlazak Baskijaca. Naravno, ne namjeravaju otići prije nego što Grad Pula ili netko treći ne otkupi njihovih 85 posto. Do početka prvenstva ostala su tri dana, a u Istri je na pomolu raskol. A taman se činilo da je sve OK...

Pula: Predstavnici Grupacije Baskonia - Alaves predstavili projekt razvoja NK Istra 1961

Uostalom, treba vidjeti razlog ovakvog napada gradonačelnika na upravu Istre 1961. Baski su u Istru utukli malo više od 10 milijuna eura, spasili su klub od propasti i, koliko saznajemo, u klubu je sve transparentno. Ako već nešto ne štima, to je snaga prve momčadi. I ove godine im kadar nije naročiti, slijedi im teška bitka za ostanak, ali novca ima. 

NK Istra je na svojem stadionu odradila prijateljski ogled s Koprom

Ne tako davno Istra je bila na "klocnama". Nije bilo kune pa su se treneri šalili da njihovi igrači jedini nigdje ne izlaze i ne piju jer nemaju kuna. Na besparicu su se šaliti i igrači, pa je bila poznata poštapalica, kada su jedni za drugim počeli napuštati klub - tko bude zadnji neka ugasi svjetlo. 

Španjolci su spasili klub i zaista nema potrebe da se Grad kao manjinski i Baski, kao većinski vlasnik, prepucavaju i svađaju preko medija. I sve nekoliko dana prije početka jubilarnog 30. prvenstva. 

POGLEDAJTE ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: