Obavijesti

Sport

Komentari 91

Europski prvaci moraju u play-off! Italija kiksala u Sj. Irskoj, Švicarska ide izravno u Katar

Europski prvaci moraju u play-off! Italija kiksala u Sj. Irskoj, Švicarska ide izravno u Katar
4

U skupini C odvijala se prava drama između Italije i Švicarske koja je na kraju europske prvake gurnula u dodatne kvalifikacije. Englezi su s visokih 10-0 svladali San Marino, a Švicarci Bugare s 4-0

VIDEO

Nogometne reprezentacije Engleske i Švicarske izborile su plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. održati u Kataru, dok aktualni europski prvak Italija mora u dodatne kvalifikacije.

POGLEDAJTE VIDEO: Gvardiol nasmijao novinare

Pokretanje videa...

Gvardiol nasmijao novinare 00:45

Nakon što su Englezi i Švicarci izvadili vize za SP, sada je poznato 11 od 32 sudionika.

U skupini C gledali smo pravu dramu u kojoj su Italija i Švicarska lovile "jedinicu" i direktan plasman na SP. Aktualni europski prvak je gostovao kod Sjeverne Irske, dok je Švicarska u Luzernu dočekala Bugarsku. Na koncu radovali su se Švicarci koji su pobijedili sa 4-0, dok će europski prvaci morati u play-off nakon što su u Belfastu odigrali 0-0.

Italija i Švicarska su zadnje kolo dočekale bodovno poravnate (15 bodova), a "Azzurri" su imali dva gola bolju razliku pogodaka. Za obje reprezentacije je bilo važno pobijediti, ali moglo se dogoditi da to nije dovoljno.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group C - Switzerland v Bulgaria

I u Belfastu i u Luzernu u prvih 45 minuta nije bilo golova, pa su u tom trenutku sudionici SP-a bili Talijani. Situacija se promijenila u 48. minuti kada je Noah Okafor doveo Švicarsku u vodstvo, a devet minuta kasnije Ruben Vargas je na asistenciju Marija Gavranovića povisio na 2-0.

Bivši napadač zagrebačkog Dinama je u 64. minuti zabio i treći gol za Švicarce, no gol je zbog zaleđa poništen. Ipak, u 72. minuti Cedric Itten je povećao prednost na 3-0, da bi Remo Freuler u sudačkoj nadoknadi zabio za 4-0.

Švicarska je tako osvojila prvo mjesto u skupini sa 18 bodova, dva više od Italije. Švicarcima će to biti 12. nastup na svjetskim prvenstvima, a najdalje su stigli do četvrtfinala, posljednji put 1954.

Na SP direktno ide i Engleska koja je prvo mjesto u skupini potvrdila uvjerljivom 10-0 pobjedom na gostovanju kod San Marina. Posljednji put Englezi su zabili deset golova davne 1964. kada su identičnim rezultatom porazili SAD.

Europskim doprvacima i polufinalistima zadnjeg SP-a, Englezima, trebao je bod za matematičku potvrdu prvog mjesta, no bilo je iluzorno očekivati da će "Gordi Albion" kiksati protiv momčadi koju su dobili svih sedam puta s ukupnom razlikom golova 42-1.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - England v Albania

Slavili su i osmog puta, sa uvjerljivih 10-0, a golove su zabili Harry Maguire (6), Filippo Fabbri (15-ag), Harry Kane (27-11m, 32, 39-11m, 42), Emile Smith Rowe (58), Tyrone Mings (69), Tammy Abraham (78) i Bukayo Saka (79).

Englezi će iduće godine nastupiti na svom 16. svjetskom prvenstvu, pri čemu sedmom u nizu. Najveći uspjeh su ostvarili 1966. kada su bili svjetski prvaci, a još dva puta su bili četvrti (2018. i 1990.)

Poljska je i prije zadnjeg kola osigurala drugo mjesto pa utakmica protiv Mađarske nije imala nekog značaja. U susretu igranom u Varšavi slavili su gosti sa 2-1.

Mađarska je povela u 37. minuti golom Andrasa Schafera, izjednačio je Karol Swiderski u 61. minuti, da bi Daniel Gazdag u 80. donio pobjedu gostima. Albanija je pobijedila Andoru sa 1-0.

U skupini F sve je bilo poznato i prije zadnjeg kola. Danska je kao pobjednik skupine osigurala direktan put u Katar, Škoti su drugim mjestom osigurali dodatne kvalifikacija, baš kao i Austrija, ali preko Lige nacija.

U zadnjem kolu Škotska je u Glasgowu pobijedila Dansku sa 2-0 nanijevši joj prvi poraz u skupini. Strijelci su bili John Souttar (35) i Che Adams (86). 

Austrija je pobijedila Moldaviju sa 4-1, dok je Izrael slavio protiv Farskih Otoka sa 3-2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante