Obavijesti

Sport

Komentari 300

"Petarda" Barcelone, slavio i Real, Atlético ispao iz utrke!

"Petarda" Barcelone, slavio i Real, Atlético ispao iz utrke!
3

Barcelona je došla na korak do obrane naslova visokom pobjedom protiv Espanyola 5-0. Real Madrid ostao je u igri slavljem nad Valencijom 3-2, a Atlético je izgubio kod Levantea 2-1 i oprostio se od titule

VIDEO

Atlético Madrid neće osvojiti naslov prvaka u Španjolskoj. Postalo je to jasno nakon što je momčad Diega Simeonea, finalist Lige prvaka, platila danak brojnih zahtjevnih utakmica u posljednje vrijeme i izgubila na gostovanju kod Levantea, momčadi koja je putnik za drugu ligu, rezultatom 2-1.

Odlično su "colchonerosi" otvorili utakmicu i poveli bijegom Fernanda Torresa koji je potkopao loptu i pospremio je u mrežu već u drugoj minuti nakon proigravanja Kokea. No nije to obeshrabrilo Levante koji se oprostio od svojih navijača za ovu sezonu odličnom igrom i preokretom.

Víctor Casadesús u 30. minuti glavom je pogodio za izjednačenje, a u jeku napada gostiju iz Madrida Atléticovoj obrani pobjegao je Giuseppe Rossi i u 90. minuti zabio za veliku pobjedu Levantea 2-1. Atlético je na -3 za vodećom Barcelonom i ne može je prestići zbog lošijeg međusobnog omjera s Kataloncima.

Suárez i društvo razbili Espanyol

Barcelona nije bila milosrdna prema gradskom rivalu Espanyolu kojega je ispratila s Camp Noua s čak pet komada u mreži (5-0). Lionel Messi otvorio je golijadu majstorski izvedenim slobodnjakom u osmoj minuti. Dobro su se držali gosti i odolijevali napadima "blaugrane" sve do početka nastavka, no tu je bio kraj.

Luis Suárez došao je do 37 golova u 37. kolu prvenstva nakon što je u 52. minuti iskoristio Messijevo proigravanje, a devet minuta poslije napravio faul kojega sudac nije vidio pa Neymarov korner pretvorio u 3-0. Do kraja utakmice zabili su i Rafinha (74') te Neymar (83'), a Ivan Rakitić igrao je do 73. minute.

Real ostao u igri

Suárez je zadržao prednost na ljestvici strijelaca ispred Cristiana Ronalda koji je bio jednako učinkovit u pobjedi Real Madrida protiv Valencije 3-2 na Santiago Bernabéuu. Portugalac je donio vodstvo "kraljevima" u 26. minuti, a Karim Benzema tri minute prije kraja, nakon nedosuđenog zaleđa, povisio je na +2 za domaće.

Valencia je u nastavku zaigrala puno bolje i natjerala realovce, za koje zbog ozlijede nije igrao Luka Modrić, da pruže maksimum kako bi osvojili tri boda. Rodrigo Moreno u 55. minuti smanjio je na 2-1, Ronaldo je samo tri minute potom vratio Real na sigurnih 3-1, a André Gomes devet minuta prije kraja zabio je novi gol za Valenciju i vratio joj nadu da izvuku nešto iz ove utakmice.

Samo jedan gol u mreži Kika Casille nedostajao je da Barcelona proslavi naslov već danas, no to se nije dogodilo. Naprotiv, Moreno je zbog rasprave sa sucem nedugo nakon gola pocrvenio, a Real je sačuvao teoretske izglede da sljedećeg vikenda preskoči ljutog rivala. Mateo Kovačić ušao je u igru za pobjednički sastav u 58. minuti.

Što komu treba za naslov?

U posljednjem kolu 15. svibnja od 18 sati igraju se sve utakmice 38. kola. Barcelona gostuje kod Granade, koja je rasterećena jer je osigurala ostanak neočekivanom pobjedom kod Seville 4-1, i potrebna joj je pobjeda kako bi neovisno o rezultatu druge utakmice sezonu završila na prvom mjestu.

Real Madrid, pak, ima nešto teži zadatak kod Deportiva u La Coruni, no njegovu protivniku također bodovi nisu bitni jer ne može ispasti niti se bori za Europu. "Kraljevima" igra samo pobjeda žele li do naslova, pri čemu moraju dočekati kiks Barcelone (remi ili poraz). Naizgled se čini lakim posao za Barcelonu i Real, ali pitajte Atlético kako se proveo kod Levantea...

Halilovićevi se bore za ostanak

Napeto je i u borbi za ostanak gdje Sporting Gijón, Getafe i Rayo Vallecano love 17. poziciju koja im jamči Primeru i sljedeće sezone. Trenutačno je na njoj Getafe koji je remizirao sa Sportingom kod kuće 1-1 uz nastup Alena Halilovića do 68. minute i ima jednak broj bodova kao i njegov nedjeljni protivnik, ali prednost u međusobnom omjeru.

Getafe će osigurati ostanak neovisno o drugim rezultatima ako u posljednjem kolu svlada Betis na gostovanju. Sporting iz prikrajka lovi kiks Getafea i treba pozitivan rezultat kod kuće protiv Villarreala, dok Rayo, koji je na bod minusa iza prva dva spomenuta kluba, dočekuje otpisani Levante.

Primera, 37. kolo:

  • Getafe - Sporting Gijón 1-1
  • Celta Vigo - Málaga 1-0
  • Eibar - Betis 1-1
  • Sevilla - Granada 1-4
  • Real Madrid - Valencia 3-2
  • Levante - Atlético 2-1
  • Villarreal - Deportivo 0-2
  • Real Sociedad - Rayo Vallecano 2-1
  • Las Palmas - Athletic Bilbao 0-0
  • Barcelona - Espanyol 5-0
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Kronologija:

Barcelona - Espanyol 5-0
Levante - Atlético 2-1
Real Madrid - Valencia 3-2


Prijenos se ne osvježava automatski.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ Barcelona ili Real Madrid, ostaje pitanje oko prvog mjesta nakon pretposljednjeg kola. Katalonci su razbili Espanyol 5-0, "kraljevi" se provukli protiv Valencije 3-2, a Atlético je izgubio bilo kakve šanse neočekivanim porazom kod Levantea 2-1.

90' Levante vodi protiv Atlética i izbacuje ga iz borbe za naslov! Zabio je Giuseppe Rossi.

83' Valencia u završnici ostaje s desetoricom. Crveni karton zbog rasprave sa sucem dobio je strijelac Rodrigo Moreno.

83' Neymar za 5-0 Barcelone! Nezadrživi dvojac Suárez - Neymar, Urugvajac je s desne strane dao loptu na peterac koju je Brazilac lagano ubacio u gol. Nova golijada "blaugrane".

81' André Gomes fantastično je pogodio za 3-2 i novi povratak Valencije! Bit će zanimljivo u finišu...

74' Rafinha donosi četvrti gol za Barcelonu. Katastrofalno je reagirao golman Espanyola Pau López kojemu je lopta ispala iz ruku. Rafinha je samo minutu ranije ušao u igru umjesto Ivana Rakitića, a ovo mu je prvi gol u ovoj sezoni Primere.

61' Suárez - Ronaldo 2-2. Evo novog gola Urugvajca. Neymar je ubacio iz kornera, Suárez je odgurnuo svog čuvara Javija Lópeza, sudac to nije vidio, a napadač Barcelone pogađa za 3-0. To mu je 37. gol ove sezone. Čudesno.

58' Cristiano Ronaldo vraća dva gola prednosti Real Madridu drugim golom na utakmici za 3-1! Istrčao je kontru i s lijeve strane iskosa pogodio suprotni kut Valencijina gola.

55' Valencia se vraća u igru protiv Real Madrida! Rodrigo je loše očišćenu loptu Varanea s desetak metara zabio za smanjenje zaostatka, 2-1.

52' Poveo je Sporting kod Levante, a Barcelona je zabila još jedan gol. Messi za Luisa Suáreza, Urugvajac posprema u mrežu. Barcelona ima 2-0 protiv gradskog rivala Espanyola.

46' Kreće nastavak na deset prvoligaških stadiona u Španjolskoj.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA Barcelona i Real Madrid odrađuju svoj dio posla uspješno, Atlético se muči kod Levantea i, ostane li ovako na kraju, pada na treće mjesto ljestvice. Bit će uzbudljivo u nastavku...

30' Šok za Atlético, izjednačio je Levante! Mauricio Cuero ubacio je s desne strane, a Víctor Casadesús glavom poentirao za 1-1.

 

11' Ivan Rakitić zamalo se upisao u strijelce za Barcelonu, no gol mu je poništen zbog zaleđa. Bilo je na granici...

8' Barcelona dolazi do prednosti protiv Espanyola remek-djelom Lionela Messija iz slobodnjaka s 22-23 metra. Argentinac je prebacio zid i pogodio pod prečku za svoj 26. gol u Primeri ove sezone.

2' Atlético vodi protiv Levantea! "Colchonerosima" je za gol trebalo tek nešto više od minute. Nakon proigravanja Kokea u šesnaesterac Fernando Torres potkopao je loptu za 1-0.

1' Počele su sve utakmice 37. kola Primere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku