Sport

Komentari 0

Rastanak nakon osam godina: Elvis Fatović odlazi iz Australije

Legendarni hrvatski vaterpolist Elvis Fatović (50) odlazi s mjesta izbornika australske reprezentacije nakon olimpijskih igara u Tokiju, potvrdio je to tamošnji Savez.

Fatović, koji je jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista u povijesti, je izbornik Australije bio od 2013. godine, strašno je unaprijedio vaterpolo u toj državi, no shvatio je kako je vrijeme za iskorak u njegovoj trenerskoj karijeri. Preuzet će ulogu savjetnika te će pomoći novome izborniku dok se ne adaptira, a uz to će biti na dispoziciji australskim vaterpolistima koji igraju u Europi.

Australci žale jer Fatović odlazi, ali poštuju njegovu odluku.

- Ovo je bila jako teška odluka. Australija je postala drugi dom za mene i baš sam uživao ovdje. Zbližio sam se s igračima i članovima stožera i baš poštujem sve što ovdje rade u australskom vaterpolu. U posljednje četiri godine bili smo baš odlični i pobijedili smo sve najbolje države, osim Srbije - kazao je Fatović koji je 2018. godine s reprezentacijom srušio i Hrvatsku četvrtfinalu Svjetskog kupa te porazio sina Lorena.

Osim Australije, Fatović je bio trener Juga od 2008. do 2011., a bio je i sedam godina (2005-2012) pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji. Sada se želi opet okušati u europskom vaterpolu.

Rastanak nakon osam godina: Elvis Fatović odlazi iz Australije