Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Raste riječki festival trčanja, na 'Homo si teć' 17.500 trkača

Na 22. Festivalu sporta i rekreacije 'Homo si teć' okupio se rekordan broj sudionika, profesionalnih atletičara i rekreativaca svih dobnih uzrasta uključujući i 420 osoba s invaliditetom

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
0 komentara

Oni za upravljačima automobila, kombija, motora, vespi i sličnoga, kako bi rekli Primorci - 'grintaju'. Ali onih koji guštaju u lijepom vremenu, zdravom životu i trčanju svake je godine sve više.

Na ovogodišnjem, 22. uzastopnom riječkom Festivalu sporta i rekreacije 'Homo si teć' aktivno je nastupilo 17.500 trkača, profesionalnih atletičara i rekreativaca svih dobnih uzrasta uključujući i 420 osoba s invaliditetom. Pomnožimo to s barem tri, jer u pitanju je obiteljski đir, i dobijemo više od 50.000 ljudi koji barem jedan dan u godini promoviraju micanje iz fotelja i sami sudjeluju u jednoj od sedam utrka.

O tome kako se 'Homo si teć' odlično primio među Riječanima i njihovim redovnim gostima svjedoči i činjenica da je na štandovima u gradskome središtu 'razgrabljeno' 5.500 dječjih majica sa logom utrke. Trčalo se rekreativno, sa pet tisuća sudionika, a onda i nešto ozbiljnije.

Na 10.000 m pobijedio je bio Ivan Dračar pa tako obranio prošlogodišnje prvo mjesto, na polumaratonu trijumfirao je Kenijac Kiplagat Tuei, a s vremenom 2:49.37 naslov je obranjen i u maratonskoj utrci: pobjednik je isti kao prošle godine - Mađar Tamasz Nagy.

Utrka rekreativaca sa 5 tisuća sudionika najmasovnija je ulična utrka u Hrvatskoj. Dužina je 1.800 m, a potpuno je svejedno imate li 5 ili 105 godina, hoćete li ju pretrčati, pretrčkarati ili odhodati. Bitno je biti na 'Homo si teć', dio sjajne i zdrave priče, dio druženja po divnom vremenu u, kako je bezbroj puta istaknuo neponovljivi Ćiro Blažević, "najljepšem kutku na svijetu".

Najčešća rečenica po svršetku utrke bila je: "Ove je godine bilo iznenađujuće toplo pa utoliko zahtjevnije, a jedno je sigurno: neovisno o tome kakvo će biti vrijeme, vidimo se i na 23. Homo si teć".

Rijeka trkača u sunčanoj Rijeci... Znamo, zvučat će izlizano, ali stvarno su svi pobjednici!

Naši partneri pišu
Message