Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Razbili su našu obranu. Ovo nam mora biti škola za dalje'

'Razbili su našu obranu. Ovo nam mora biti škola za dalje'

Sigurno će nas ovo otrijezniti. Bolje da je u prvoj utakmici nego da se poslije neka desila. Ništa nije izgubljeno, idemo pobjeđivati dalje pa što budem, kazao je Šarac...

VIDEO

Hrvatski rukometaši otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu osvojivši samo jedan bod u dvoboju protiv reprezentacije Japana s kojom su odigrali 29-29 (14-17), a u prvom poluvremenu su gubili i čak i za šest pogodaka, a pivot Marino Marić je nakon utakmice rekao da je ovo velika škola i opomena.

Pokretanje videa...

Lino uoči Japana 06:12

Marić je sa sedam pogodaka iz osam udaraca bio najefikasniji igrač hrvatske reprezentacije koja je samo jednom na utakmici imala prednost i to odmah na početku nakon pogotka Manuela Štrleka, da bi u završnici dvoboja, devet sekundi prije kraja Ivan Čupić pogodio sedmerac za konačnih 29-29.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Croatia v Japan

- Dosta zbunjeno smo krenuli u utakmicu i nismo odgovorili na njihovu brzinu. Bilo je jako teško igrati protiv njih što se tiče obrambenog dijela. U napadu je bilo dosta prostora, ali smo radili neke pogreške i na kraju je to rezultiralo da smo uzeli samo bod. Naravno, razočaravajuće za sve nas i naše gledatelje, fanove - rekao je Marino Marić te dodao:

 Jedna velika škola. Čestitam Japancima. Osvojili smo bod i idemo dalje. Kad pogledamo sljedeću grupu nema nekog razloga za paniku, za strah. Ovo je jedna velika opomena koju ja osobno, a nadam se i ekipa, shvaćam ozbiljno.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Croatia v Japan

Japanci su već u 12. minuti imali pet pogodaka prednosti, nakon serije od pet golova na koje Hrvatska nije imala odgovor.

- Kažu da je prva utakmica na turniru uvijek najteža, bez obzira protiv koga igrate. Mi smo nesigurno ušli u utakmicu, promašivali smo i neke izrađene situacije, loše smo krenuli šuterski i onda su se oni odlijepili - rekao je 22-godišnji Josip Šarac.

Marko Mamić ne misli da je ulazak u utakmicu bio premekan.

- Više smo prihvatili njihovu igru koja je dosta brza. Tu su nas dosta razvukli, primili smo puno golova iz kontri i polukontri i na postavljenu zonu. Nije ništa funkcioniralo na početku i oni su se odlijepili, napravili su razliku koju na kraju nismo uspjeli prestići.

Mamić je ostao prilično impresioniran izvedbom momčadi koja je prije dvije godine završila sudjelovanje na svjetskom prvenstvu na samom začelju.

imago images 1000303961

- Moram im čestitati, stvarno su dobro odigrali. Poznato je da su Japanci brzi, a još su i dosta dobro tehnički odigrali. Vidjelo se da su dosta prostudirali našu obranu. Pripremili smo se i mi na njih, ali mora se priznati da su oni jako dobro odigrali.

Josip Šarac je naglasio obrambene probleme u prvom dijelu utakmice.

- U drugom poluvremenu je to dosta bolje obrambeno izgledalo. U prvom smo primili čak 17 pogodaka, što za našu obranu nikako nije dobro. Uvijek nas je krasila obrana s malo golova, a danas to nismo pokazali. Mislim da je ovo pouka kako ne smijemo.

Poput Šarca, i Ivanu Martinoviću je ovo debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu, a s tri pogotka u prvom poluvremenu pokazao je da nije bio impresioniran. 

- Mislim da smo svi bili malo nervozni i tako smo se cijelu utakmicu vukli da se vratimo pa možemo reći da smo na kraju izvukli taj bod. Oni su se jako dobro pripremili. Igrali su discipliniran napad, igrali su na šansu, brzi su bili i tu smo mi imali dosta problema. Falila nam je agresivnost u obrani. To smo malo popravili u drugom poluvremenu.

Sve utakmice na ovom SP-u bit će odigrane bez nazočnosti gledatelja. Marino Marić smatra da je to hendikep za hrvatsku reprezentaciju na koji će se on i suigrači morati prilagoditi.

- Morat ćemo se više angažirati, promijeniti pristup, jer nema gledatelja, drugačije je. Sve to na terenu djeluje hladno. Kad ne krene dobro, nema te tko podignuti emocionalno. Moramo probati opustiti se i igrati što možemo, jer kad to uspijemo, onda smo vrhunski, a kad smo u blokadi, onda... Danas je točno bio primjer. Pretrčali su nas, nadskakali, baš su bili pakleno brzi.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Croatia v Japan

Unatoč neočekivanom gubitku boda među hrvatskim rukometašima panike nema.

- Sigurno će nas ovo otrijezniti. Bolje da je u prvoj utakmici nego da se poslije neka desila. Ništa nije izgubljeno, idemo pobjeđivati dalje pa što bude. Sutra je slobodan dan, a onda imamo Angolu. Tu moramo ići 300 posto, nadoknaditi ovo što smo danas izgubili i pokazati svima što Hrvatska može - poručio je Josip Šarac.

A što kaže kapetan Duvnjak?

- Razbili su našu obranu i raširili su nas. Drugo poluvrijeme je izgledalo bolje, vratili smo se u igru, uzeli smo bod, vidjet ćemo hoće li taj bod što značiti. Dobra škola i ovako protiv Angole ne smijemo.

Dvoboj Hrvatska - Angola na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 18 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a
'SHAQ' MOŽE BIRATI

Mvumbi je i dalje zvijezda: Želi ga pola Francuske nakon SP-a

Znam da je ovo posao, ali sve mi je ovo novo. Ne znam još što bih rekao. Uskoro ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru, rekao je pivot DR Konga koji je oduševio sve na SP-u u Egiptu

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut
NAKLONITE SE MAJSTORU

Nitko ni blizu virtuozu: Balićev rekord dugo će ostati netaknut

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac šest puta zaredom našao se u najboljim postavama velikih natjecanja. Sagosen je u Egiptu mogao doći na pet, no prerano je izletio s Norvežanima
Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!
NEVJEROJATNI HANSEN I LANDIN

Spektakularno finale u Egiptu: Danska ponovno prvak svijeta!

Čudesni Hansen, čudesni Landin na golu i Danska je ponovno prvak svijeta! Na koncu su presudile nijanse, ali Danci su zasluženo obranili naslov prvaka svijeta 26-24 i drugi put u povijesti uzeli zlatno odličje