Obavijesti

Sport

Komentari 2

Razmjena zvijezda: Westbrook u Washington, Wall u Houston

Razmjena zvijezda: Westbrook u Washington, Wall u Houston

Houston Rocketsi razdvojili su dva MVP-a, Russella Westbrooka (32) i Jamesa Hardena (31) te su u momčad doveli pojačanje iz Wizardsa na sljedeće tri godine

VIDEO

Najkorisniji igrač NBA lige od prije tri godine Russell Westbrook (32), nakon samo jedne sezone u Houston Rocketsima, odlazi u Washington Wizardse, dok će Houston u toj zamjeni dobiti jednog od najboljih razigravača lige Johna Walla (30) i izbor prve runde drafta 2023. godine. 

NBA: Playoffs-Los Angeles Lakers at Houston Rockets

Američki mediji su već tjednima pisali da Westbrook želi napustiti Houston. Želja mu se ispunila, a bonus je što će u Washingtonu ponovno raditi s trenerom Scottom Brooksom, koji mu je sedam sezona bio trener u Oklahoma City Thunderu. 

Jamesu 85 mil. $ za 2 godine...
Jamesu 85 mil. $ za 2 godine...

John Wall, koji je 2010. bio prvi izbor drafta, cijelu dosadašnju NBA karijeru proveo je u Washington Wizardsima, ali zbog ozljede Ahilove tetive nije igrao od kraja prosinca 2018. godine.

Wizards Raptors Basketball

Obojici igrača, i Westbrooku i Wallu, ugovori vrijede još tri sezone, a poklapa im se i plaća koju bi trebali dobiti do kraja ugovora. Westbrook bi u preostale tri sezone trebao zaraditi 133 milijuna dolara, a John Wall 132 milijuna.

Problemi s koronom

Vodstvo košarkaške NBA lige objavilo je da je na testiranjima obavljenim između 24. i 30. studenoga 48 igrača bilo zaraženo koronavirusom. To je zabrinulo čelnike lige budući da nova sezona počinje 22. prosinca, a prve pripremne utakmice na rasporedu su 11. prosinca. 

Također, to znači da je 8,8 posto košarkaša u ligi pozitivno na covid-19, a za vrijeme prošlosezonske završnice u tzv. balonu u Orlandu nije bilo slučajeva zaraze koronavirusom.

Bogdan potpisao isti ugovor kao Bojan i prešao u Hawkse!
Bogdan potpisao isti ugovor kao Bojan i prešao u Hawkse!

 Prošle sezone natjecanje u NBA ligi prekinuto je 11. ožujka zbog pandemije koronavirusa. Nastavljeno je krajem srpnja bez gledatelja u balonu u Orlandu na Floridi, a finale doigravanja okončano je 11. listopada. Prvaci su postali Los Angeles Lakersi, koji su u finalu sa 4-2 u pobjedama dobili Miami Heat. 

 U novoj sezoni klubovi će u ligaškom dijelu natjecanja odigrati 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je uobičajeno. Doigravanje bi trebalo početi u svibnju te završiti početkom srpnja, odnosno prije OI u Tokiju, koje su na rasporedu od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...