Sport

Komentari 6

'Real je najveći na svijetu, ali Isco i Asensio naše su šanse!'

'Real je najveći na svijetu, ali Isco i Asensio naše su šanse!'

'Al-Ain je dobra momčad. Dečki slušaju sve što mi iz stožera postavimo pred njih. Realu ove sezone nešto ipak nedostaje. Npr. Isco i Asensio... Impresivni igrači, ali nisu u optimalnoj formi. Mi mamo šanse'!

Alen Peternac dio je velike grupe hrvatskih stručnjaka koja radi u stožeru pod vodstvom Zorana Mamića i koja je odvela emiratski Al-Ain do finala klupskog Svjetskog prvenstva s Realom (sutra, 17:30).

Zagrebački dečko sutra ide po svjetsku titlu protiv Španjolaca, a nakon Dinama i Segeste igračku je karijeru '90-ih i početkom dvijetisućitih gradio baš u Španjolskoj: Valladolidu, Zaragozi i zadnju godinu u Murciji.

Radio Marca zato ga je gurnula u svoj udarni termin i Peternac je u eter ispričao ovo:

-  Real je svugdje i uvijek favorit, ali vjerujte: i Al-Ain je dobra momčad. Dečki stvarno vrhunski odgovaraju na sve zahtjeve koje mi iz stožera postavimo pred njih. Mi u finale idemo po iznenađenje.

U jednoj utakmici sve jest moguće, ali s druge strane će vam biti trostruki uzastopni prvaci Europe i branitelji naslova svjetskih prvaka...

- Objektivno, Real je najveći svjetski klub svih vremena no svi vide da im ove sezone ponešto ipak nedostaje. Primjerice Isco i Asensio... Impresivni igrači, ali kao da jednostavno nisu u optimalnoj formi, kao da još nisu uhvatili pravi ritam. Imamo šanse!

Pratite li španjolsku ligu?

- Kad god mogu gledam Primeru i drago mi je da moj Valladolid dobro gura. Najveći je užitak gledati kako nogomet igra Luka Modrić. Osvojio je sve s Realom, igrao finale Svjetsko prvenstva i 'Zlatna lopta' je u pravim rukama jer logika je jednostavna: dobiva ju onaj koji je bolji od svih, a Luka to jest. Najbolji nogometaš na svijetu! - rekao je Peternac.

Najčitaniji članci