Obavijesti

Sport

Komentari 0

Real je skoro prosuo +23, Barca dobila Olympiacos u produžetku

Real je skoro prosuo +23, Barca dobila Olympiacos u produžetku

Zvezda je dobila Žalgiris kod kuće, a Madriđani uspjeli dobiti borbeni Monaco. Prava je drama bila u Barceloni gdje je Olympiakos sustigao prednost Katalonaca i promašio šut za pobjedu

VIDEO

Uzbudljiva je bila utakmica 3. kola Eurolige u kojoj su košarkaši Reala u Madridu svladali novaka Monaco 94-86.

Od samog starta Madriđani su krenuli žestoko te su već nakon deset minuta imali 18 poena razlike (30-12), dok su krajem druge četvrtine otišli na rekordnu prednost od 23 poena (49-26).

No, malo po malo, Monaco, koji je dobio uvodne dvije utakmice u Euroligi, je smanjivao prednost te je u samoj završnici potpuno ugrozio pobjedu Reala. Tri minute prije kraja gosti su po prvi puta (ali i posljednji) poveli na susretu nakon čega je pet poena u nizu ubacio Yabusele, kao što je i Rudy Fernandez minutu prije kraja pogodio tricu za potvrdu madridskog slavlja.

Obje su momčadi na omjeru 2-1, a najbolji igrači Reala su bili Guerschon Yabusele (18 poena), Thomas Heurtel (13 poena, sedam asistencija i pet skokova) te Fabien Causeur (12 poena). Kod Monaca treba izdvojiti Mikea Jamesa koji je ubacio 24 poena (trice 6-10) uz devet asistencija.

U ogledu klubova koji su slavili u uvodna dva kola, Barcelone i Olympiakosa, igrao se produžetak. Na kraju je slavila Barcelona 79-78 u borbi koja se prvenstveno vodila s linije slobodnih bacanja. Domaćin je za jedan gađao 24-26, a Grci 22-26. Šut za pobjedu gostiju sa zvukom sirene nije pogodio Sloukas.

Nikola Mirotić je s 22 poena i šest skokova bio prvo ime Barcelone, dok je kod gostiju spomenuti Sloukas ubacio 14 poena.

U tvrdoj utakmici Crvena zvezda je na domaćem parketu svladala Žalgiris 73-61 i time došla do druge pobjede. Litavska momčad je na omjeru 0-3.

Sastav iz Beograda od suparnika se rezultatski odvojio tek u samoj završnici, a do pobjede ga je vodio Nikola Kalinić (15 poena, pet skokova i tri asistencije). Ognjen Dobrić je dodao 13, a Luka Mitrović 12 poena uz sedam skokova. Kod Žalgirisa je najbolji bio Josh Nebo s 14 poena i 10 skokova.

Euroliga, 3. kolo:

  • Crvena zvezda - Žalgiris 73-61
  • Real Madrid - Monaco 94-86
  • Barcelona - Olympiacos 79-78, 67-67:
  • Uniks Kazanj - Bayern München 73-70
  • CSKA Moskva - Zenit 77-67
  • Asvel - Anadolu Efes 75-73
  • ALBA Berlin - Fenerbahče 84-70
  • Baskonia - Panathinaikos 81-79
  • Armani Milano - Maccabi 83-72
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu