Obavijesti

Sport

Komentari 69

Real nezadovoljan suđenjem, a Barca ih već čeka kod 'kuće'

Real nezadovoljan suđenjem, a Barca ih već čeka kod 'kuće'
1

Nakon prvog ogleda u španjolskom Superkupu rezultat između Reala i Barcelone je 2-2, čime nije zadovoljan trener Mourinho, dok Guardiola već misli na uzvratni susret

VIDEO

I počelo je! Prva ovosezonska utakmica između velikana Barcelone i Real Madrida završila je neriješeno. Barcelona posve zadovoljna, Real nešto manje.

Momčad Pepa Guardiole sa Santiaga Bernabeua otišla je 'utrpavši' dva gola 'Galacticosima'. No uz uzvratu, koji se igra u srijedu, morat će pokazati ipak nešto više protiv fizički nadmoćnijeg Reala. Spremnost protivnika priznao je i trener 'blaugrana' Guardiola.

- Uspjeli smo izdržati fizičku bitku s bolje pripremljenim Real Madridom, pa je 2-2 dobar rezultat. Do srijede ćemo nastaviti s našim planiranim pripremama za novu sezonu i nećemo se posebno pripremati za utakmicu s Madridom. Nadam se da će nam naši navijači znati pomoći onda kada nas noge više neće htjeti slušati – rekao je nakon utakmice Guardiola.

Real može pobijediti, ali ne i ovog puta, spreman je za uzvrat Guardiola

- Dokle god sam ja na klupi Barcelone momčad će igrati na taj način. Naravno da Real može pobijediti, ali ne i ovog puta - najavio je trener 'blaugrana'.

Guardiola osim solidnog rezultata u prvoj utakmici s Realom ima još jedan razlog za silni optimizam i zadovoljstvo. Naime, uoči nove sezone dobio je ono što je htio. Odnosno onog koga je htio. Cesc Fabregas konačno se vratio klubu iz kojeg je ponikao. Donedavnog igrača Arsenala čekaju još liječnički pregledi, ali i službeni potpis za katalonsku momčad, no nakon toga Španjolac će zaključiti priču koja se već predugo proteže. Fabregas je igrač Barcelone, kao što je htio on i kao što je htio Guardiola, a za toliko žuđeni klub mogao bi nastupiti već u srijedu, uz uzvratu s madridskim Realom.

- Sutra ćemo ga predstaviti i vidjeti hoćemo li ga koristiti za uzvrat ili ne - priznao je i Guardiola.

Dok su jedni više nego zadovoljni rezultatom i s optimizmom iščekuju uzvratnu utakmicu drugi ( Jose Mourinho ) nisu previše sretni ishodom utakmice, ali suđenjem. Real je na odluke sudaca prigovarao i čitavu prošlu sezonu, pa zašto bi onda sad bilo drugačije. Vitienes je u 83. minuti zakinuo Madriđane za jedanaesterac, nakon 'okršaja' lakta Victora Valdesa s Cristianom Ronaldom.

Imamo momčad koja može parirati Barceloni, tvrdi samouvjereno Casillas

Glasni prigovori koštali su trenera Reala, Josea Mourinha pet utakmica suspenzije, pa je, očito poučen iskustvom, na presicu nakon utakmice s Barcelonom u Superkupu postalo pomoćnika Aitora Karanku.

- Madrid je napredovao, ali neke stvari ostaju iste. Mi ćemo nastaviti s napornim radom – izjavio je Karanka.

- Rezultat je takav kakav je i mi smo zadovoljni s uloženim trudom svakog od igrača. Prava je šteta da pored svih prilika koje smo stvorili nismo uspjeli pobijediti, ali ponavljam zadovoljni smo sa svakim pojedincem – komentirao je utakmicu Mourinhov pomoćnik.

- Sretni smo činjenicom da je momčad bolja nego prošle godine, a to je i bio naš cilj s kraja sezone - zaključio je Karanka, a na pitanje o nedolasku Mourinha na presicu odgovorio je kako je to nešto što već dulje čine i kako im takva praksa posao čini dinamičnijim.

Nezadovoljan, osim očito Mourinha, bio je i golman Reala Iker Casillas koji je uvjeren da je njegova momčad utakmicu trebala dobiti.

- U prvome smo poluvremenu igrali jako dobro, ali je rezultat bio vrlo loš (1-2). Međutim, igra koju smo prezentirali u prvoj dionici utakmice je igra koju trebamo slijediti. Prva utakmica sezone ne otkriva mnogo, ali vjerujem da smo pokazali da imamo momčad koja može parirati Barceloni ove godine – zaključio je Casillas i najavio kako u uzvratnoj utakmici s Barcelonom 'Galacticosi' neće opet 'rezultatski pogriješiti' protiv vječnih rivala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem