Obavijesti

Sport

Komentari 94

'Mamić se promijenio, našao je spas u vjeri, sad je svećenik...'

'Mamić se promijenio, našao je spas u vjeri, sad je svećenik...'
1

Glavna preokupacija mi je Ernest Hemingway, koji se ubio kad je shvatio da ne može ševiti. I ja se bavim mišlju da se ubijem, rekao je Ćiro Blažević u razgovoru za Facebook stranicu 24sata

VIDEO

'Trener svih trenera' kako su mu tepali, Miroslav Ćiro Blažević, gostovao je u našoj redakciji. Osvrnuo se na brojne upitnike javnosti oko bronce iz 98. koja je stavljena na aukciju.

- Sretan sam jer se pojavila afera ove medalje koja je uvjetovala da se ljudi prisjete onoga što je meni najdraže. Dao sam si truda da pronađem klijenta, pacijenta, ali ne zato da bi ga osudio nego da ga pokušam zakamuflirati i ne izlagati ga opasnosti diskusija na njegov račun - rekao je Ćiro Blažević u razgovoru za 24 sata.

POGLEDAJTE VIDEO

'Meni bi trebala sekunda da sakupim 7,5 milijuna kuna': Ćiro komentirao Todorićevu jamčevinu Gost: Miroslav Ćiro Blažević, nogometni trener

Objavljuje 24sata u Srijeda, 21. studenoga 2018.


- I ja sam bio u situaciji da prodam sve. Netko je to napravio iz neophodne potrebe jer inače sigurno ne bi. Jedan vaš uvaženi kolega je napisao: "ni za milijune je ne bih prodao" , a to sam rekao samo da zabavim čitatelje. Prodao bih je! Ako nemam što jesti, prodao bih je jeftino, ali sam u dobroj situaciji pa bi bilo skupo. Sve ima svoju cijenu - kaže uvijek raspoloženi Ćiro.

Iako su bili dio delegacije u Francuskoj 1998. godine, bez svojih su medalja ostali Ivo Šušak i Luka Radman. Netko je nezasluženo uzeo njihove bronce na dodjeli u Parizu.

- Dvije medalje su otišle tek tako, još im tražim trag i nije isključeno da je netko od njih. Doživjela je takav publicitet da je to vjerojatno. To će doći do 100 tisuća eura, zapamtite. Puno je hrvatskih patriota iz inozemstva koji bi je željeli imati - zaključio je priču o medalji na aukciji Ćiro pa se prebacio na utakmicu s Engleskom.

'Ante Rebić je najsuvremeniji hrvatski nogometaš'

Hrvatska je na Wembleyu izgubila 2:1 i tako ostala bez mjesta u final fouru Lige nacija. Utakmice sa Engleskom i Španjolskom su pokazale da Hrvatska ozbiljno može računati na Nikolu Vlašića i Josipa Brekala.

- Bio sam jako sretan kako ekipa nije gubila glavu u onom najkritičnijem dijelu u prvom poluvremenu. Držali smo disciplinu i regrupirali smo se. Kad smo išli u kontre stvarali smo čišće prilike od njih. Dalićeva ekipa je perspektivna i tek se slaže. Hrvatsko podneblje svakodnevno daje talentiranu mladost. Kad smo vidjeli ove mlade koje je ubacio koji su apsolutno toliko nadareni da u postojećim uvjetima nogometa oni mogu lako egzistirati. Njih dvojica imaju nešto što igrači s ovih podneblja nemaju, imaju vic u igri - rekao je Ćiro pa posebno pohvalio Antu Rebića.

Hrvatska - Spanjolska



- Moj veliki favorit i razlog mog velikog optimizma za budućnost. Rebić mora biti u ekipi. Njegova snaga penetracije, on je Bokšić broj 2! Njegova snaga je izvanredna. Kramarić je isto klasa. 

'Dalić me jedini zvao za savjete'

- Moramo biti iskreni. On je mene svaki dan zvao, dajem ti časnu riječ. Izdiktirao mi je formaciju protiv Rusa koja mi se uopće nije dopala. I gledam ja, ona je nerazumna ili ofenzivna, ali mu nisam rekao "nemoj to tako". Ništa mu nisam rekao što bi moglo vitalno utjecati na rezultat. Ja sam ga uvijek mudro pitao: "a kako bi to ti"?

- Žalostan sam što je toliko izbornika prodefiliralo nakon mene i samo me Zlatko Dalić zvao. Kad sam bio izbornik razgovarao sam s običnim ljudima na cesti, a kamoli ne s kolegama. Dobiju funkciju i onda misle kako im je funkcija pamet dala - smatra Ćiro.

Osvrnuo se i na izbor za Zlatnu loptu te je odgovorio na tezu je li Luka najbolji hrvatski nogometaš svih vremena.

- Teško je odgovoriti je li Luka Modrić najbolji nogometaš Hrvatske ikad. Imao je sreće što igra u Real Madridu, makar nisu mnogi imali njegovu priliku, ali definitivno je najbolji nogometaš Hrvatske u povijesti i mislim da će osvojiti Zlatnu loptu.

'Rezao sam vene'

Našao je trener svih trenera vremena i za ljubavne teme.

- Zbog opatice u koju sam bio zaljubljen sam sa 18 godina rezao vene - rekao je Miroslav Ćiro Blažević pokazujući ožiljak na ruci pa dodao:

- Moja glavna preokupacija ovih dana su Hemingwayeva dijela jer se poistovjećujem s njim jer ne mogu še****. Moja poruka svim muškarcima je: "Vaša najveća pobjeda je kad vam žena opali šamar, a vi im nikad ne smijete vraćati. Kad ti žena šamar udari to je koncentracija sve ljubavi koju ima prema tebi. Mene su mnoge žene udarale, a jedna je čak i slomila kišobran na meni".

'Zdravko Mamić je svećenik'

- Čujem se sa Zdravkom Mamićem. On je sociološki fenomen, njemu nikad nije dosadno jer se okrenuo vjeri. On se u mnogome transformirao, to nije više onaj agresivni Zdravko Mamić kojeg smo naučili vidjeti. On je postao 'svećenik'. On je genijalac, to je adaptacija na novonastalu situaciju - smatra bivši hrvatski izbornik.

- Ne znam hoće li ga osuditi, ali ova kazna za njega je drastična!

Ćiro Mamića smatra arhitektom europskog Dinama.

- Mamić je od Dinama napravio svjetski klub! Dinamo je hrvatski Real. One svlačionice, malu crkvicu na stadionu, to je sve napravio Mamić!

Prokomentirao je i izjavu Dragana Džajića koji je rekao da je bio na korak do dovođenja Zvone Bobana.

- Džajić laže kao pas, nikad nije mogao dovesti Zvonu Bobana - završio je revoltirano Ćiro.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener