Obavijesti

Sport

Komentari 326

Rebiću prijeti teška kazna: Evo kakve posljedice ga očekuju

Rebiću prijeti teška kazna: Evo kakve posljedice ga očekuju

Hrvatski reprezentativac prekršio je kodeks ponašanja HNS-a, a po Disciplinskom pravilniku mogao bi dobiti kaznu. Da bi se to dogodilo, netko iz HNS-a morao bi ga prijaviti

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić mogao bi snositi teške posljedice zbog nedavnog istupa na društvenim mrežama.

POGLEDAJTE VIDEO: Sukob Dalića i Rebića

Pokretanje videa ...

Dalić i Rebić VIDEO

Rebića, po kodeksu ponašanja HNS-a, potencijalno čekaju novčana kazna i zabrana igranja za reprezentaciju. Hrvatski reprezentativac primoran je:

- Davati izjave za javnost, intervjue za tisak, radio ili televiziju na način da to ne šteti HNS-u, niti nogometu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutarnje stvari HNS-a, naročito o treningu, taktici i sl. ili radu izbornika ili vodstva HNS-a mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost HNS-a - stoji u kodeksu ponašanja HNS-a, što je Rebić javnim istupom prekršio.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Czech Republic

Standardnog člana hrvatske reprezentacije stoga potencijalno očekuje i kazna. Mogao bi dobiti novčanu kaznu od pet do 40 tisuća kuna te zabranu igranja do šest utakmica.

Dalić: Izjave Kramarića unijele su negativu. Šuti i čekaj šansu!
Dalić: Izjave Kramarića unijele su negativu. Šuti i čekaj šansu!

- Nogometni djelatnici na koje se odnosi Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika koji prekrše neku od odredbi Kodeksa, a to ne predstavlja neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku kaznit će se: - igrač - novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica - djelatnik - novčanom kaznom ili zabranom obavljanja funkcije do šest mjeseci - piše u Disciplinskom pravilniku HNS-a.

No, da bi Rebić dobio ikakvu kaznu, protiv njega bi izbornik Zlatko Dalić ili bilo koja druga službena osoba HNS-a trebala podnijeti prijavu Disciplinskoj komisiji. Hoće li se to dogoditi tek ostaje za vidjeti.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Podsjećamo, Ante Rebić mnoge je iznenadio šokantnom objavom na Instagram profilu. U statusu je prozvao izbornika Zlatka Dalića nakon čega su njegova objava i profil nestali. 

Luka Modrić je nadčovjek, dok njegovi suigrači to ipak nisu...
Luka Modrić je nadčovjek, dok njegovi suigrači to ipak nisu...

- Nakon svega nije ni bitno tko je 'krivac' činjenica je da smo zadnje 2-3 godine (sranje - emoji)... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručLJAci s TV; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za Hrvatsku (emoji)! 'Zajedno smo jači' #robigoraneiostalasamovojsko. Još jednom, hvala svim navijačima koji su došli u Kopenhagen. Iznad svih - Hrvatska" - pisalo je navodno u statusu na Rebićevom Instagramu.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Dalić se dan nakon objave referirao pa rekao:

- Svaki komentar podržavam i poštujem. Svatko ima pravo izjasniti se i reći što misli. Ja bih to ostavio cijeli život, ne bih to brisao za 20 minuta. Ostani frajer za cijeli život.

Rebić se mora ispričati Daliću i igračima ili više neće zaigrati za reprezentaciju Hrvatske...
Rebić se mora ispričati Daliću i igračima ili više neće zaigrati za reprezentaciju Hrvatske...

Na cijelu situaciju osvrnuo se i kapetan Luka Modrić. Naravno, nije htio ulaziti u polemike pa je samo objavio fotografiju na društvenim mrežama s jasnom porukom - podržavam Hrvatsku, a ne razmirice.