Obavijesti

Sport

Komentari 37

'Redsi' slavili kod Cityja u Liga kupu, Spursi dostigli United!

'Redsi' slavili kod Cityja u Liga kupu, Spursi dostigli United!
1

Nogometaši Liverpoola nanijeli su Manchester Cityju drugi porazu u nizu u svim natjecanjima. 'Građani' su pali kod kuće u polufinalu Carling Cupa golom Gerrarda

VIDEO

U prvoj utakmici polufinala Carling Cupa nogometaši Liverpoola slavili su na gostovanju kod Manchester Cityja 1-0. 'Redsi' su se na Ettihad vratili samo osam dana nakon što su teško poraženi 3-0 u Premiershipu.

No, ovoga puta City je pružio sasvim blijedi nastup. 'Redsi' su slavili golom Stevena Gerrarda u 13. minuti iz penala nakon što je Savić u kaznenom prostoru srušio Aggera. Gol je kulminirao nakon što je Joe Hart u prvih deset minuta spašavao City od težeg poraza. Golman domaćina branio je velike prilike Carrolla, Gerrarda i Downinga.

Nastavak utakmice donio je samo jednu izgledniju priliku. Sergio Agüero presjekao je povratnu loptu Kellyja, predriblao Reinu, ali umjesto u prazan gol, pucao je visoko preko prečke.

Uzvrat je na rasporedu 25. siječnja na Anfieldu.

Prva utakmica polufinala Carling Cupa

Manchester City - Liverpool 0-1 (Gerrard 13)

Premiership: Tottenham svladao Everton u zaostaloj utakmici te se poravnao s Unitedom

U zaostaloj utakmici 1. kola engleskog nogometnog prvenstva, nogometaši Tottenhama pobijedili su na svom White Hart Laneu sastav Evertona s 2-0.

U pitanju je utakmica koja je bila otkazana još na početku sezone zbog nemira u Londonu. ''Spursi'' su sasvim zasluženo pobijedili goste iz Liverpoola, jer su bili bolji tijekom svih 90 minuta.

Do vodećeg pogotka Tottenham je stigao u 35. minuti, kada je Aaron Lennon iskoristio pogrešku jednog gostujućeg igrača, ušao je iskosa s desne strane s loptom u kazneni prostor te je prizemnim udarcem matirao Tima Howarda.

Konačnih 2-0 postavio je Kamerunac Benoit Assou-Ekotto sjajnim udarcem u 63. minuti. Bila je to bomba s oko 30 metara udaljenosti.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta u pobjedničkom sastavu. Niko Kranjčar ostao je na klupi cijelu utakmicu, dok Vedran Ćorluka, shodno običajima u zadnje vrijeme, nije niti konkurirao za sastav Tottenhama.

Tottenham se ovom pobjedom izjednačio po bodovnom učinku s Manchester Unitedom na drugom mjestu ljestvice. Oba kluba imaju po 45 bodova, ali je United drugi zbog bolje gol-razlike. Vodeći je Manchester City s tri boda više.

Premiership, zaostala utakmica 1. kola:

Tottenham - Everton 2-0 (Lenon 35, Assou-Ekotto 63)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...