Obavijesti

Sport

Komentari 3

Reja: Štimac je karizmatik, taj je svugdje bio kapetan!

Reja: Štimac je karizmatik, taj je svugdje bio kapetan!
1

Igrači su protiv Varteksa napravili sve što sam od njih tražio, a sad slijedi Štimac i Zagreb koji nema što izgubiti, nego je najavio Hajdukov trener Reja

VIDEO

Tri komada u Varaždinu podigla su raspoloženje na Poljudu, sve je puno ljepše nakon prve gostujuće pobjede u 4,5 mjeseca.
- Pobjeda u gostima nakon lošeg starta donosi zadovoljstvo, pogotovo zbog načina na koji smo to odradili. Vidi se taktički napredak, pogotovo kod Šerića i Oremuša, koji su odradili dobar posao po bokovima - kaže trener Edoardo Reja. Idući izazov je Zagreb s Hajdukovim dioničarom Igorom Štimcem na klupi.
- Ovo što smo napravili je samo dobra podloga za dalje, za dodatni rad i povratak tamo gdje nam je mjesto. Mi imamo obavezu pobjediti, a Zagreb nema što izgubiti - najavio je Reja utakmicu koja je na rasporedu za pet dana. Ali nije Zagreb toliko bitan, priča dana u ponedjeljak je bio Štimac.
- Svi dobro znamo tko je Igor Štimac. On je karizmatik koji može promijeniti lošu atmosferu u momčadi. I sigurno će napraviti sve da pobijedi ili barem izvuče bod - rekao je Reja, koji pamti i Štimca kao igrača.
- Bio je kapetan Hajduka, karakteran, temperamentan, odličan igrač i u klubovima i u reprezentaciji. Te se stvari ne mogu kupiti u ljekarni, to jednostavno imaš ili nemaš. Sigurno da će on to svoje znanje i iskustvo pokušati prenijeti i na svoje igrače - hvalio je Štimca trener Hajduka.
A hvalio je i Florina Cernata, kazavši kako neće inače igrati zadnjega veznog. Povratkom Skoke, a uskoro i Andrića, kritizirani Rumunj dobit će nešto ofenzivniju ulogu.
- Cernat je igrao u nešto drugačijoj ulozi u Varaždinu, no on je sjajan tehničar koji ima iskustvo i treba ga podržati. Vidjet ćemo hoće li isto tako dobro odigrati i kad bude imao Andrića i Skoku iza sebe, ali s puno više kontakta s protivničkim igračima - govori Reja. Uz Skoku u momčad će mu se protiv Zagreba vratiti i Ibričić, vjerojatno i Ahmad Sharbini. Igrača ima dovoljno, aktualna je tema - i previše. Trenutačno ih Talijan na raspolaganju ima više od 30.
- Nikad u životu nisam radio s ovoliko igrača, ne znam raditi u ovakvoj konfuziji. Odredit ću skupinu od 22 ili 23 igrača, dovoljno mi je imati po dva igrača na svakoj poziciji. Nisam ja od onih koji puno mijenjaju i rotiraju - poručio je Reja. Postoji ideja da se oformi druga momčad i tako rastereti trening seniora.  
- To nije loša ideja, no možda bi bilo bolje da se i u Hrvatskoj uvede talijanski model međusobnih utakmica U-21 momčadi, kako se igrači nakon juniora ne bi gubili. Ovako bi ostali u ritmu i konkurirali za seniorsku momčad - misli Talijan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom