Obavijesti

Sport

Komentari 118

'Rekli su da će mu noge slomiti ako zaigra jer je dinamovac'

'Rekli su da će mu noge slomiti ako zaigra jer je dinamovac'
1

Organizator nam je rekao:'Čuo sam da u momčadi jedan navija za Dinamo.To je protiv pravila i morate ga izbaciti', ispričao nam je Valentino Zečić. Javio se i Dinamo i pozvao mladića da bude gost protiv Plzena

VIDEO

Trebao je to biti još jedan malonogometni turnir, blagdansko druženje, zabava uz dobar nogomet. No Memorijalni malonogometni turnir Pere Brešan - Jeva u Trogiru pretvorio se u veliku bruku i sramotu. Dok istovremeno na turniru Četiri kafića u Splitu, uz pljesak na parket izlazi Niko Kranjčar, koji javno govori da je dinamovac, u Trogiru se iživljavaju nad 16-godišnjim dječakom, koji, razumjet ćete, želi ostati anoniman. No javili su se njegovi suigrači.

Bizarno: Igraču zabranili igrati na turniru jer navija za Dinamo
Bizarno: Igraču zabranili igrati na turniru jer navija za Dinamo

- Sve je počelo nakon što smo pobijedili u drugom kolu - počeo je Valentino Zečić (18), igrač Bonita.

- Nakon te utakmice došao nam je organizator i rekao: 'Čuo sam da u vašoj momčadi igra jedan dečko koji navija za Dinamo? To ne može, to je protiv pravila'. Pogledali smo ga u čudu i pitali 'kakve su to gluposti'. On je bio uporan da je to zabranjeno. Otišli smo kući i razmišljali što napraviti. Počeli smo se dopisivati u grupi i odlučili da nećemo doći na sljedeću utakmicu - kaže Valentino.

No, taj plan nije se činio dobrim. Uostalom, nedolazak je bio upravo ono što je organizator tražio i želio. Stoga su dečki ipak odlučili doći na treće kolo.

- Tražili smo od organizatora da nam pokaže pravila turnira i izdvoji dio gdje piše da ne smije igrati nitko tko navija za Dinamo. Naravno da tog dijela nema, pa nam je rekao da je to nepisano pravilo. Izašli smo na teren, a onda se do nas spustilo nekoliko Torcidaša i napali su dečka koji navija za Dinamo. Vikali su mu da će ga prebiti ako zaigra, da će mu noge polomiti. Pazite, dečko ima 16 godina! I kad je sudac označio početak, mi smo stajali kao kipovi 30 sekundi, čestitali protivniku i napustili teren. Podržala nas je protivnička momčad, podržao nas je i dio gledatelja, samo Torcida nije. 

Je li vam se netko od organizatora ispričao?

- Nitko. Baš nitko. 

I tako je završio turnir za momčad Bonito iz Kaštela. Sramotno da sramotnije ne može biti. Djeca koja su tek na početku razvoja, koja od organizatora turnira moraju učiti kako se treba ponašati na terenu i izvan njega, u Trogiru su mogli naučiti jedino kako mrziti.

- U našem klubu ima igrača koji navijaju za Rijeku, Osijek, Dinamo, Hajduk... Nikad to nismo gledali jer nas to ne zanima, svi smo kao jedan - kaže Valentino.

Ako ništa, Valentino je putokaz kako treba razmišljati. Dečko od 18 godina slamka je spasa hrvatskog društva, koje je duboko potonulo. Jer, ako dijete od 16 godina ne smije nastupiti u vlastitoj domovini, u praktički vlastitom gradu samo zato jer mu je umjesto Juranovića draži Ademi, onda je sve otišlo kvragu. Onda više ništa nema smisla. Onda je na tom turniru jedina stvar koja ima smisla - Bonito, klub u kojem vas neće prebiti ako ćete zapljeskati stoperu Osijeka Mili Škoriću ili Dominiku Livakoviću. 

Pokušali smo dobiti i organizatore turnira, no ne odgovaraju na pozive. Čim odgovore, saznat ćete i njihovu stranu... 

Cijela priča došla je i do ušiju ljudi u Maksimirskoj 128, koji su najoštrije osudili zabranu nastupa na turniru u Trogiru igraču koji se deklarirao kao navijač Dinama. 

'Neshvatljive su nam neke stvari'

'GNK Dinamo najoštrije osuđuje zabranu nastupa na malonogometnom turniru u Trogiru igraču koji se deklarirao kao navijač našeg kluba.

Pogotovo su nam neshvatljive fizičke prijetnje koje je maloljetni mladić doživio nakon što je organizatorima potvrdio da je navijač Dinama.

GNK Dinamo je kontaktirao mladića koji iz razumljivih razloga želi ostati anoniman te ga pozvao da bude gost našeg kluba na utakmici s Viktorijom Plzen 21. veljače u Maksimiru.

Duboko se nadamo kako je ovo tek izolirani incident manje skupine te da će javna osuda spriječiti takve i slične stvari u budućnosti' - napisali su iz Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani