Obavijesti

Sport

Komentari 11

Rekorder Kramarić: Na feštu u Frankfurt vodim cijelu momčad

Rekorder Kramarić: Na feštu u Frankfurt vodim cijelu momčad
1

Ove je sezone Kramarić zabio 14 golova u ligi, u elitnom je društvu među najboljim strijelcima lige. Protiv Leverkusena je zabio 47. gol za klub u Bundesligi, postao je najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima

VIDEO

Dirao sam loptu, gol je moj, a i Belfodil je trebalo loptu gurnuti ranije, nasmijao se jutro poslije rekorda u Hoffenheimu sjajni Andrej Kramarić (27).

Zabio je 47. gol, čime je postao rekorder ovoga kluba u Bundesligi, iza sebe je ostavio Sejada Salihovića. Gol za rekord zauvijek će pamtiti.

- Ma pamtim većinu svojih golova. Mislim da bih možda znao opisati i svih ovih 47 koje sam zabio za Hoffenheim u Bundesligi - kaže Kramarić, koji nam se javio poslije treninga.

Pogledajte izraz igrača kojemu je Krama 'uzeo' gol i hat-trick
Pogledajte izraz igrača kojemu je Krama 'uzeo' gol i hat-trick

- Imamo slobodnu nedjelju pa sam upravo s djevojkom na putu za zračnu luku. Idemo u Amsterdam, provesti turističku nedjelju, pa se vraćamo. Često ona i ja odemo negdje kad imam slobodnog vremena. Nedavno smo bili u Milanu, prije toga u Barceloni i Madridu te u još nekim gradovima - rekao je Andrej.

Nije dobio poseban dar za svoj rekord, ali ne treba sumnjati kako će Hoffenheim znati nagraditi najboljeg strijelca u klupskoj povijesti.

A i Andrej će proslaviti rekord.

- Ne idemo na feštu ovaj vikend, ali idemo za dva tjedna. Nakon utakmice protiv Herthe cijelu momčad vodim u Frankfurt. Tamo su odlični restorani pa idemo proslaviti moj rekord. Moram ih dobro počastiti. I trener Julian Nagelsmann mogao bi s nama. Bit će to lijepa večer, pravi ‘team building’ - otkriva Andrej.

Ove je sezone Kramarić zabio 14 golova u Bundesligi, u elitnom je društvu među najboljim strijelcima lige.

- Sjajno je biti u takvom društvu, a još mi ne idu u glavu da sam postao najbolji strijelac u povijesti jednog kluba iz njemačke lige. Moram priznati da u petak navečer nisam odmah mogao zaspati. Prisjetio sam se i Rusije, svega što smo napravili na Svjetskom prvenstvu. Fifa nam je ovaj tjedan poslala neko videomaterijale iz Rusije, gledao sam ih malo. Mi još nismo ni svjesni što smo napravili, kakav je to rezultat - kaže nam hrvatski napadač.

U Hoffenheim je došao u siječnju 2016. godine. Nikako nije mogao dobiti pravu priliku i odlazak s Otoka u Bundesligu pokazao se kao pogodak, pravi jackpot.

Ugovor s njemačkim klubom ima do lipnja 2022. godine.

- I neki me prijatelji često pitaju kakve su mi ambicije, hoću li ostati ići otići. Iskreno, Hoffenheimu nedostaje samo malo tradicije. Ostalo je sve sjajno. Pa samo su Bayern i Leipzig u ovom trenutku ispred nas po organizaciji. Ovdje je sve blistavo, po organizaciji smo sigurno među najboljim klubovima u svijetu. Lijepo mi je ovdje, često mi dolazi obitelj i prijatelji, vidjet ću što će na kraju biti i hoće li doći neki novi izazov za mene - rekao je Kramarić.

SuperKrama najbolji strijelac Hoffenheima u povijesti lige!
SuperKrama najbolji strijelac Hoffenheima u povijesti lige!

Ove je sezone u Bundesligi nastupio u 23 utakmice, uz 14 golova ima i tri asistencije. Bez ikakve je sumnje najvažniji i najbolji igrač kluba koji se bori za plasman u Europsku ligu. Gdje ga god trener stavi u momčadi, on zabija. U sami vrh napada, na krilo, u vezu, uvijek je Andrej ubojit kad se nađe u prilici. U ovom je trenutku bez ikakve sumnje jedan od najboljih igrača aktualnog viceprvaka svijeta. Jedan je od rijetkih “kockastih” koji je bio dobar u obje kvalifikacijske utakmice. Azerbajdžanu je zabio, protiv Mađarske asistirao.

Prema Transfermarktu, vrijedi 35 milijuna eura, a ako ga Hoffenheim za nekoliko mjeseci bude prodavao, za njega bi mogao dobiti i više od 40 milijuna eura. Bit će ovo očito ljeto odluke za Kramu, ali prvo će probati doći do brojke od 20 golova u Bundesligi. Do kraja je ostalo osam kola i lako je moguće da Andrej dođe do 20 golova.

O reprezentaciji smo razgovarali i prije nekoliko dana, dva dana nakon poraza u Mađarskoj. Mišljenje mu je slično.

- Rusiju trebamo što prije zaboraviti, ne živi se na staroj slavi. Ne smijemo upasti u probleme u kvalifikacijama - tvrdi Krama.

U ovom trenutku je jedan od najboljih napadača jedne od najjačih liga na svijetu. Andrej je baš elita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'