Obavijesti

Sport

Komentari 31

Rekordi na vidiku: Dinamo lako može biti prvak i prije Uskrsa!

Rekordi na vidiku: Dinamo lako može biti prvak i prije Uskrsa!
1

Počelo je ispadanjem iz Kupa, ali nakon dvije pobjede u nizu u HNL-u protiv prvih pratitelja Dinamo je gotovo osigurao novi naslov prvaka i do kraja može oboriti nekoliko klupskih rekorda

VIDEO

Pobjedom protiv Hajduka na Poljudu (2-0) Dinamo je najvećem rivalu i drugoplasiranom na ljestvici pobjegao na 17 bodova prednosti 11 kola prije kraja prvenstva i tako praktički osigurao 21. naslov prvaka Hrvatske.

Nakon pobjede u dva derbija zaredom (Rijeka i Hajduk) "modrima" prije Uskrsa slijedi pet nešto lakših utakmica: domaća protiv Istre, gostovanje kod Varaždina i Lokomotive, domaća protiv Slaven Belupa pa gostovanje kod Gorice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39

Pobijedi li u svih pet utakmica, momčad Nenada Bjelice lako bi mogla biti prvak i prije Uskrsa! Hajduk bi, naime, trebao tek jednom kiksati i Dinamo bi srušio rekord po kalendarski najranije osiguranom naslovu prvaka.

Dosadašnji rekord Dinamo drži iz sezone 2007/08. u Ligi 12, kad su ga vodili Branko Ivanković i Zvonimir Soldo. Titula se u Maksimiru tad slavila već 12. travnja, pet kola prije kraja prvenstva, a sad bi mogla biti dan ranije, na Veliku subotu, 11. travnja.

U teoriji bi, naravno, titula mogla doći i već do kraja ožujka nastave li prvi pratitelji kiksati, a Dinamo pobjeđivati. U svakom slučaju, ne prije 28. kola u vikendu 20.-22. ožujka.

Iz sezone 2007/08. datira i najveća bodovna razlika pred drugoplasiranim na kraju sezone, čak 28 bodova zaostali su tada Slaven Belupo i Osijek (82 - 54). I taj je rekord dinamovcima još dohvatljiv.

Prošle je sezone Dinamo srušio rekord po osvajanju naslova najviše kola prije kraja prvenstva. Dogodilo se to nakon pobjede nad Slaven Belupom u Koprivnici 1-0 šest kola prije kraja. A sad bi, bude li to doista na Veliku subotu, bilo sedam kola prije kraja.

Dostižan je, doduše nešto teže, i rekord po broju pobjeda u jednoj sezoni (trenutačno 20, najviše 30 u Ligi 12 2006/07.). Za dostizanje tog rekorda "modri" bi smjeli kiksati još najviše dvaput, odnosno jednom žele li prestići broj po broju pobjeda.

Najveći broj bodova Dinamo je osvojio u sezoni u istoj sezoni, 92, a sad je na 62 i u teoriji ga može dostići ako ostvari još deset pobjeda u 11 kola. Najviše golova (98), pak, ima u sezoni 1993/94., kad je završio tek na trećem mjestu. Taj bi rekord trebao ostati netaknut jer je Dinamo u 25 kola zabio upola manje golova, 49.

Rekord najmanje broja poraza sigurno će ostati netaknut jer je Dinamo u sezoni 2014/15., sa Zoranom Mamićem na klupi, bio prvak bez ijednog poraza, a jedan poraz imao je u sezonama 1996/97., 2006/07. i 2011/12. Sad ih već ima tri.

Dinamovi rekordi u HNL-u

  • 98 golova u sezoni najviše je zabio Dinamo (u sezoni 1993/04.); sad ima 49
  • 30 pobjeda rekord je "modrih" u HNL-u (u sezoni 2006/07.); sad ima 20
  • 12. travnja najraniji je datum u kojemu je Dinamo osigurao naslov prvaka (u sezoni 2007/08.); sad bi to mogao napraviti već krajem ožujka ili početkom travnja
  • 28 bodova najveća je prednost koju je maksimirski klub imao na vrhu ljestvice na kraju sezone (2007/08.), sad ima 17
  • jedan poraz Dinamo je imao samo u sezonama 1996/97., 2006/07., i 2011/12. (bez poraza u sezoni 2014/15.), sad ima tri
  • šest kola prije kraja prvenstva Dinamo je najranije osigurao naslov prvaka (u sezoni 2018/19.), sad to može napraviti i osam kola ranije
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići