Obavijesti

Sport

Komentari 8

Repeša: Nije moglo biti ljepše; Gordić: Najdraži koš u karijeri

Repeša: Nije moglo biti ljepše; Gordić: Najdraži koš u karijeri
18

Tricom Nemanje Gordića osam sekundi prije kraja Cedevita je pobijedila Zadar 86-82 i treći put osvojila Kup Krešimira Ćosića u uzbudljivoj završnici u Vukovaru...

VIDEO

Cedevita je u Vukovaru kao službeni domaćin došla do trećeg naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. U prvom finalu u kojem je na suprotnoj strani bio Zadar "vitamini" su slavili 86-82 unatoč lošoj krajem prve i početkom druge četvrtine, kada su gubili 44-25.

- Ponosan sam, na "-19" nitko nam nije davao šanse. Za čovjeka heroja u gradu heroju nije moglo završiti zanimljivije i ljepše. Imali smo puno teških putovanja, ozljeda, nismo bili u dobroj formi, ali bilo bi mi strašno krivo da nismo ovo osvojili. Pred nama je kritični period sezone, završnica ABA lige i nokaut-faza Eurokupa i vjerujem da će sad sve krenuti nabolje - rekao je Jasmin Repeša nakon što je Cedevita obranila naslov.

Doduše, za Zadrane je moglo završiti ljepše, pogotovo zato što su imali sve u svojim rukama. U drugoj četvrtini James Florence zabijao je trice preko ruke, uz prekršaj, nanizao 13 poena i odveo Zadar na 19 razlike. No već do poluvremena prednost se istopila. Iako je izgledalo da je Cedevita u posljednjoj četvrtini prelomila utakmicu, Zadar se opet vratio i izjednačio, no Nemanja Gordić osam sekundi prije kraja pogodio je tricu za pobjedu.

- Zabijao sam i prije odlučujuće koševe, ali nikad u nekom finalu, pa mi je ovo svakako najdraži koš karijere - rekao je 26-godišnji bosanski Srbin, koji je na proglašenju pobjednika dobio najveće ovacije od vukovarske publike, pogotovo onih najmlađih.

Završni turnir Krešina kupa u potpunosti je uspio, ljubav Vukovara i Cedevite, koja je već prošle sezone u istoj dvorani ugostila Alkar, trajat će i dalje, no zasad samo u domaćim natjecanjima zbog ograničenosti dvorane.

- Da je veća dvorana, igrali bismo tu i druga natjecanja. Ovo gostoprimstvo i toplinu treba zaslužiti, a mislim da smo mi to u svakom detalju vratili Vukovaru - rekao je gazda Cedevite Emil Tedeschi.

Trener Zadra Ante Nazor može žaliti za velikim padom u igri, ponajviše u šutu, iako su Zadrani bili na dobrom putu doći do prvog naslova u Kupu još od 2007.

- Velika prednost možda nam je došla prerano, zbog mladosti smo upali u euforiju, dopustili Cedeviti da se vrati. Učinili smo što smo htjeli, doveli utakmicu u egal-završnicu, ali ipak je do izražaja došla njihova kvaliteta - poručio je Nazor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog