Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Repeša nije trener koji će primati lovu kad ide loše'

'Repeša nije trener koji će primati lovu kad ide loše'
6

Cibona je praktički osigurala TOP 16 Eurolige, a o lijepoj situaciji u klubu pričao nam je Marin Rozić. Osvrnuo se i na Repešin otkaz u Romi

VIDEO

Nakon visoke pobjede nad Le Mansom, Cibona samo čudom može ispustiti TOP 16. U momčadi sigurno vlada radosna atmosfera?
- Sasvim smo se približili TOP-u 16, a uvjeren sam da to nije naša zadnja pobjeda u skupini. Ova nas situacija ispunjava zadovoljstvom, pogotovo kad se sjetimo prošle sezone. Moramo nastaviti s pozitivnim pristupom, samo tako ćemo nastaviti igrati dobro i pobjeđivati.
Spomenuli ste prošlu sezonu, koja nije bila dobra. Jesu li promjene na bolje isključivo zasluga novog trenera?
- Naravno da Peras ima velike zasluge, no tu su i novi igrači. Bolje komuniciramo na parketu, zdrava smo grupa i sve nam to daje samopouzdanje. Nadam se da nas ništa, poput ozljeda, neće omesti da nastavimo u tom tonu.
Protiv Le Mansa Dom Dražena Petrovića bio je više nego zadovoljavajuće ispunjen, a navijači su bili glasni, pogotovo u drugom dijelu, čime su dali svoj obol novoj pobjedi. Cibosi su dobrim igrama uspjeli vratiti ljude u dvoranu, a oni im vraćaju lijepom podrškom.
- To nam stvarno puno znači, dodatni je poticaj i puno je lakše igrati kad čuješ da te navijači glasno bodre. To nam je posebno pomoglo protiv Olympiacosa, a i protiv Le Mansa su nas gledatelji još dodatno pokrenuli. Svojim ćemo ih igrama nastaviti privlačiti na utakmice.
Marin je u Ciboni već petu godinu, što u svijetu profesionalne košarke nije česta pojava. Puno je toga prošao s Cibonom, a osim što je poznat kao izuzetan obrambeni igrač, ove sezone vidljivo se popravio u segmentu napada. Je li to i plod bivanja s reprezentacijom?
- Nešto dolazi s iskustvom, a puno mi znači biti članom reprezentacije. To mi je jako pomoglo, a iz prve ruke sam se upoznao s metodama izbornika Repeše, koje mi odgovaraju. Vjerujem da mi je aktivno ljeto, nastupi na pretkvalifikacijskom turniru u Ateni i u Pekingu, pomoglo da poboljšam svoju napadačku igru. Iako sam se i ranijih ljeta u Mostaru pripremao i održavao formu za novu sezonu.
Kao član reprezentacije kako komentirate odluku Jasmina Repeša da napusti Lottomaticu?
- Ta me njegova odluka iznenadila jer dobro stoje u Euroligi. No Repeša je dokazao da nije trener koji će sjediti i primati plaću, iako momčadi ide loše. Mislim da mu se nikad nije dogodio takav niz od pet poraza. Sad je važno da nam se izbornik odmori i neka nama njega u reprezentaciji. Što se tiče klupskog angažmana, vrhunski je trener i sigurno mu neće biti teško pronaći novi jaki klub - zaključio je Rozić.
Ove sezone u NLB ligi postiže 9.7 koševa, uz 3.6 skokova, a u Euroligi brojke su mu nešto slabije - 6.9 koševa, 3.1 skokova, ali i po dvije ukradene lopte u prosjeku. Sudeći po njegovom stalnom napretku, nema sumnje da će u nastavku sezone statistiku još popraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom