Obavijesti

Sport

Komentari 0

Repeša slavio kod Maccabija, Planinić bolji od Bogdanovića

Repeša slavio kod Maccabija, Planinić bolji od Bogdanovića
1

Unicaja Malaga pod ravnanjem Jasmina Repeša na gostovanju u Tel Avivu nanijela je Maccabiju prvi poraz u sezoni. Planinićev Himki tijesno je svladao Fenerbahče

VIDEO

Hrvatski trener Jasmin Repeša ostvario je veliku pobjedu s Unicajom u sklopu skupine B kada je sjajnom obranom slavio u Tel-Avivu protiv Maccabija 64-62, te mu nanio prvi poraz ove sezone u Euroligi. Kroz cijeli susret nijedna momčad nije stekla značajniju prednost, a onda su Španjolci u samoj završnici bili mirnije ruke. 

Marcus Williams pogodio je šut za vodstvo Unicaje 55 sekundi prije kraja (63-62), a nakon toga i jedno slobodno bacanje za 64-62. Imao je Maccabi posljednji napad za pobjedu, međutim Luka Žorić blokirao je pokušaj Devina Smitha za izjednačenje osam sekundi prije kraja, a potom je Ricky Hickman promašio šut za dva poena.

Krunoslav Simon zabio je sedam koševa, upisao dva skoka, tri asistencije i četiri izgubljene lopte, dok je Žorić zabio osam poena, uhvatio osam lopti, te upisao po asistenciju i ukradenu loptu. Najefikasniji je s 12 poena u pobjedničkim redovima bio spomenuti Williams s 12 koševa.

Montepaschi Siena uzvratila je berlinskoj ALBA-i za poraz u 1. kolu skupine B i to na domaćem parketu. Ovoga puta Siena je upisala 75-73 pobjedu u Berlinu, a naš Mario Kasun ubacio je svega dva koša u pobjedničkoj momčadi.

Turski Beşiktaş poražen je na gostovanju kod Partizana 87-72, a hrvatski reprezentativac u redovima turske momčadi, Damir Markota, ubacio je 16 poena i upisao šest skokova.

Grčki Panathinaikos je u Ateni nanio drugi poraz moćnom Real Madridu. U pobjedu 79-68 Roko Ukić ugradio je 11 poena i četiri skoka, a najraspoloženiji je u grčkim redovima bio Stephane Lasme s 15 poena i osam skokova. Kod gostujućeg Reala Dontaye Draper ubacio je tri koša (1-5 za tricu), te upisao dva skoka i tri asistencije za nepunih 17 minuta. Carlos Suarez bio je jedini dvocifreni sa 16 postignutih poena.

Planinić i Lončar bolji od Bogdanovića

U prvoj utakmici 6. kola skupine A košarkaške Eurolige moskovski Himki naših Zorana Planinića i Krešimira Lončara slavio je pred svojim navijačima protiv turskog Fenerbahçea 71-70 ubačajem Kelvina Riversa sa zvukom sirene.

Nakon izjednačene prve četvrtine (18-17 za Fenerbahçe) Himki je preuzeo konce igre u svoje ruke te sjajnom drugom dionicom napravio ugodnih +10 za odlazak na poluvrijeme (39-29). Po povratku na parket situacija se promijenila, te je turski sastav počeo dominirati, ali Himki je ipak uspjevao održavati "pristojnu" razliku od pet, šest poena.

U posljednju se dionicu ušlo s +5 u korist moskovskog sastava, a posljednje minute dvoboja ponudile su pravu dramu. Fenerbahçe je poveo 55 sekundi prije kraja košem Davida Andersena 70-69, nakon čega je naš Lončar promašio osmi šut iz igre na susretu, te je turski sastav dobio priliku eventualnom tricom riješiti pitanje pobjednika. Ostalo je tada 36 sekundi do kraja.

Međutim, Andersen je uspjeva ubaciti polaganje i osam sekundi prije kraja Himki juri u kontru. Sergej Monja šutira dvije sekunde prije kraja tricu, lopta pogađa obruč, ali na "odbijancu" čeka Rivers i sa zvukom sirene ubacuje za slavlje Himkija.

Zoran Planinić bio je solidan u redovima pobjedničkog sastava s 11 ubačenih poena, tri skoka, dvije asistencije, te po jednom izgubljenom i osvojenom loptom. Lončar je pak bio prilično loš, barem što se šuta i izgubljenih lopti tiče. Ubacio je jedan od devet pokušaja za dvicu, dva slobodna bacanja iz isto toliko pokušaja, te izgubio tri lopte na susretu. Upisao je doduše i pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

U poraženom je sastavu treći hrvatski reprezentativac na ovom susretu, Bojan Bogdanović, ubacio 11 poena, uz tri skoka i jednu izgubljenu loptu. Najefikasniji strijelac susreta bio je spomenuti Rivers s 14 poena.

Sjajan Radošević u porazu Lietuvosa od CSKA

U prvoj utakmici 6. kola skupine D košarkaške Eurolige moskovski CSKA slavio je na gostovanju u Litvi kod Lietuvos Rytasa s uvjerljivih 71-62.

Najbolju je euroligašku utakmicu karijere odigrao 22-godišnji hrvatski košarkaš u redovima litavske momčadi - Leon Radošević. Za 28 i pol minuta provedenih na parketu Radošević, koji je u Lietuvosu na posudbi iz Emporio Armani Milana, je ubacio 17 poena, te upisao četiri skoka, dvije ukradene lopte, jednu asistenciju, te tri izgubljene lopte.

Domaći je sastav dobio samo prvu dionicu utakmice rezultatom 16-14, a nakon toga je ruska momčad u potpunosti zagospodarila parketom i do kraja upisala rutinsku pobjedu. Najefikasniji čovjek u moskovskoj momčadi bio je sjajni Amerikanac Sonny Weems s 19 poena i šest skokova.

Recimo i da je u istoj skupini Barcelona na gostovanju kod Brose Basketsa u Bambergu upisala i šestu pobjedu iz isto toliko susreta. Rezultatom 86-66 slavila je katalonska momčad uz skroman učinak našeg Ante Tomića.

Hrvatski centar postigao je šest poena, upisao četiri skoka, tri ukradene i dvije izgubljene lopte, te dvije asistencije. Tomić je za dvicu šutirao 3-6, a s crte slobodnog bacanja 0-2. Spomenimo i da je sakupio četiri osobne pogreške na susretu. Najefikasniji je u pobjedničkim redovima bio Pete Mickeal sa 17 poena, dok je kod poraženog sastava Boštjan Nachbar stavio 18 koševa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika