Obavijesti

Sport

Komentari 22

Srna: Zbog onog kiksa na Malti umalo nismo otišli u Njemačku

Srna: Zbog onog kiksa na Malti umalo nismo otišli u Njemačku
9

Sjećam se Malte, kako ne. Doletjeli smo na Maltu izravno s Islanda, gdje smo dobili 3-1, i bili smo izuzetno umorni, prisjetio se Srna remija s Maltom 2005.

VIDEO

Ne bježimo od činjenice da je razlika u kvaliteti zaista velika, ali to je tako sam na papiru. Nema straha, pristup će biti pravi i uvjeren sam da neće biti problema, rekao je izbornik Slaven Bilić dan uoči okršaja s Maltom na Maksimiru.

Iako je Malta jedna od najslabijih europskih reprezentacija, Bilić uporno poziva na oprez. I nije to prazna priča, iznenađenja su uvijek moguća. Zna to i Cico Kranjčar, 2005. godine odveo je momčad na Maltu i tamo ostavio dva važna boda. Bilo je 1-1, a iz današnjeg kadra u tom su kiksu sudjelovali Srna, Kranjčar, Pletikosa i Šimunić.

- Sjećam se toga, kako ne. Doletjeli smo na Maltu izravno s Islanda, gdje smo dobili 3-1, i bili smo izuzetno umorni. Kao što smo i sad, nakon što smo za vikend svi igrali za klub - primjetio je kapetan Darijo Srna i dodao:

- Ali nije to bio najveći problem. Tad smo jako loše ušli u utakmicu i osvetilo nam se. Zbog tog kiksa zamalo nismo otišli na SP u Njemačkoj. A trebali smo krenuti onako kako ćemo krenuti sutra. Agresivno, odlučno i maksimalno motivirano.

I prije onog okršaja s Jugoslavijom 1999. godine Hrvatska je igrala na Maksimiru protiv Malte. I jedva dobila 2-1.

- Sve je to odlično upozorenje. Ta muka s Maltom sigurno je utjecala i na neuspjeh u ogledu s Jugoslavijom, koji je završio 2-2 i zbog kojeg nismo išli na EP u Nizozemskoj i Belgiji - kaže izbornik Bilić.

O sastavu Slaven već tradicionalno ne govori uoči utakmice, zna se samo da protiv Malte zbog žutih kartona neće igrati Ognjen Vukojević. Umjesto njega vjerojatno će zaigrati Dujmović, na lijevi bok bi trebao Pranjić, naprijed Eduardo.

- Nema dilema oko sastava, sve je jasno. Kao što je jasno i da nećemo stati ni u jednom trenutku. Čim zabijemo prvi gol, tražit ćemo drugi. Pa onda i treći, četvrti... Očekujem dobru utakmicu, ali i uvjerljivu pobjedu - rekao je Bilić.

Ulaz na stadion je besplatan, svaki navijač može podići najviše četiri ulaznice, a osim utakmice gledatelji će vidjeti i - legende. Uoči utakmice obilježit će se dvadeset godina od utakmice s SAD-om, prve u povijesti reprezentacije, pa će na maksimirski travnjak istrčati igrači koji su u toj utakmici nosili kockasti dres. A uživo će ih vidjeti očito dobro popunjeni Maksimir, barem ako je suditi po današnjim gužvama na blagajnama maksimirskog stadiona.

- Ne sjećam se baš te utakmice, bio sam dijete. Ma, ne sjećam se ni što se dogodilo prije dva mjeseca, a kamoli prije dvadeset godina - uz smiješak je rekao Srna, koji je te 1990. imao osam godina.

- U svakom slučaju, ovo je velik dan za hrvatski nogomet. I najljepši poklon navijačima bila bi uvjerljiva pobjeda - dodao je Srna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju