Obavijesti

Sport

Komentari 7

Repriza najluđe kup utakmice: Te večeri palo je 12 golova...

Repriza najluđe kup utakmice: Te večeri palo je 12 golova...
1

Momčadi Arsenala i Readinga susrest će se večeras u osmini finala EFL kupa. Isti suparnici prije četiri godine odigrali su jednu od najuzbudljivijih utakmica u modernoj povijesti nogomet. Reading je vodio 4-0, ali...

VIDEO

Nakon prvenstvenih dvoboja prošli vikend, klubovi iz liga petice ovaj tjedan opet su akciji. U Italiji se igra prvenstveno kolo, a u Engleskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Francuskoj kup. Jedna utakmica iz ovog bogatog programa posebno upada u oči nogometnim zaljubljenicima. 

Riječ je o dvoboju između Arsenala i Readinga. Zadnji put kad su se ove dvije momčadi susrele u EFL kupu golovi su padali na sve strane. Reading je protiv Arsenala vodio 4-0 u 37. minuti, da bi na kraju izgubio teniskim rezultatom 7-5. Prisjetimo se zajedno te lude večeri.

Utakmica je to koja se svim akterima zauvijek upisala u sjećanje pa se je opisali svatko na svoj način. Za Wengera to je "najbolja utakmica u karijeri", za tadašnjeg stopera Readinga Alexa Pearcea ona je "najčudnije iskustvo u životu", dok je za njegovog kolegu Chrisa Guntera "jednostavno glupa utakmica"

'Topnici' su i u tu utakmicu, baš kao večeras ušli kao favoriti, no borbeni Reading ih je iznenadio. U 12. minuti poveli su 1-0, pet minuta poslije Koscielny je autogolom povisio na 2-0, a do 37. su Hunt i Leigertwood rezultat podebljali na 4-0.

Navijači Arsenala u šoku su gledali što se događa, dio njih čak je napustio tribine, a lice Arsenea Wengera izgledalo je zabrinuto kao nikad. Potpuni outsider na koljena je bacio moćni Arsenal. Do kraja poluvremena Walcott je zabio za 4-1, ali malo tko na tribinama je vjerovao u preokret.

Prisjetio se Gunter i stanja u svlačionici Readinga tokom poluvremena.

- Kako smo se ponašali, nikad ne bi rekli da smo vodili s tri razlike. Nešto je bilo čudno u zraku tu večer, osjećali smo da se stvari okreću njihovu korist. Nije da nismo bili sigurni u sebe, problem je bio što smo im dali tračak nade, nešto za što se mogu uhvatiti. Da je ostalo 4-0, to je to, nema natrag, ovako... - priča Gunter.

U svlačionici Arsenala umjesto nevjerice rodila se želja za borbom. Arsene Wenger taj govor opisuje kao najagresivniji u karijeri, ali igrači su znali iskoristiti njegovu agresiju.

- Nisu se ljutili što sam urlao, htjeli su mi pokazati da su puno bolji od toga - rekao je Wenger, i bio u pravu. Na drugo poluvrijeme istrčao je neki potpuno drugi Arsenal. Međutim, nije baš jednostavno vratiti se iz tolikog ponora.

Prvo je u 64 minuti Giroud zabio za 4-2, ali onda je Arsenal stao. Vrijeme je prolazilo i prolazilo, semafor je i dalje pokazivao 4-2. Pomoćni sudac pripremao je semafor na kojem će pokazati nadoknađeno vrijeme, navijači Readinga glasno su pjevali, a onda se pojavio Laurent Koscielny i zabio za 4-3. Koju sekundu poslije Theo Walcott poravnava na 4-4.

Među pojedinim igračima Arsenala nastalo je ludo veselje, Olivier Giroud i Francis Coquelin bacili su dresove u publiku radujući se izborenom uzvratu u Londonu. Problem je, što nisu bili svjesni da ih čeka još pola sata produžetaka, pa su pokunjeno od publike molili dresove natrag kako bi mogli nastaviti utakmicu.

Produžeci su bili jednosmjerna ulica, Arsenal je imao momentum na svojoj strani i lako se obračunao sa šokiranim Readingom. Reading je čak uspio izdjenačiti na 5-5, ali do kraja nisu imali snage. Marouane Chamakh je zabio dva, Walcott još jednoga i sad je slavlje stvarno moglo početi. 

Večeras isti suparnici, isto natjecanje. Od te lude večeri igrali su još tri puta, bilo je 5-2, 4-1 i 2-1 za Arsenal, pa bi prognoza za večeras mogla biti: Opet nas očekuje kiša golova.

Sastav Arsenala 30.10.2012: Martinez, Jenkinson, Djorou, Koscielny, Miquel, Frimpong, Coquelin, Gnabry, Walcott, Arshavin, Chamakh. S klupe ušli: Meade, Giroud, Eisfeld.

Sastav Readinga 30.10.2012: Federici, Gunter, Shorey, Gorks, Morrison, Tabb, Leigertwood, McCleary, Robson-Kanu, Hunt, Roberts. S klupe ušli: Pogrebnyak, Church, Harte.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu