Obavijesti

Sport

Komentari 41

Ribolovac i golgeter: ''Ribar'' Kramarić lovi Josipa Skoblara

Ribolovac i golgeter: ''Ribar'' Kramarić lovi Josipa Skoblara
5

Sad mi je cilj prestići Eduarda, koji je u HNL-u jedne sezone zabio 34 gola. Josip Skoblar zabio je 49 u sezoni, to će biti teže stići, ali pokušat ću, kaže Kramarić...

VIDEO

Dan nakon još jedne velike večeri u karijeri Andrej Kramarić (23) probudio se u zagrebačkoj Šubićevoj ulici. Pet golova koje je zabio Lokomotivi nije proslavio. Ukupno je ove sezone zabio 27 golova, u prvenstvu već 21.

- U nedjelju nisam niti imao gdje proslaviti, a ionako se moram sad posvetiti reprezentaciji. Italija je jaka, nadam se da ću zaigrati - rekao je Andrej Kramarić.

Probudio se u roditeljskom domu, preko puta igrališta na kojem je napravio prve nogometne korake.

Nakon treninga s ocem Jožom na igralištu u parku Šubićevac dodatno bi vježbao. Tamo je usavršio i udarac kojim je Lokomotivi zabio treći gol, elegantno lobavši golmana Slugu.

- Vježbao sam sve udarce, pa i lobove. S ostalim je protiv Lokomotive bilo lakše, asistencije su bile sjajne - rekao je i nastavio:

- Svi su odlično odigrali, a ja sam valjda imao takav dan da uvijek budem gdje treba i da zabijem.

Čestitari opet stoje u redu. Javili su se reprezentativci, bivši suigrači, prijatelji... Nije još svima stigao ni odgovoriti.

- Potrudit ću se. Još sam u tom nekom filmu, ne mogu ni opisati kako se osjećam. Zabio sam osam golova u Kupu niželigašu Zmaju, no pet golova u prvenstvu nisam dao od kadeta.

Prvi gol u HNL-u zabio je 1. kolovoza 2009. godine, za Dinamo protiv Međimurja na Maksimiru. Nakon malo više od pet godina na Kantridi je u nedjelju zabio i 100. gol u HNL-u.

- Krenulo me ove sezone, počeo sam nakon ovog razmišljati da bih mogao stići i Eduarda, koji ih je zabio 34 u sezoni. Ako ovako nastavim, mogao bih srušiti i njegov rekord.

Davor Šuker po 24 gola u prvenstvu zabio je za Sevillu i Real Madrid. Alen Bokšić bio je najbolji strijelac francuske lige zabivši 23 gola za Olympique 1993. Njih bi mogao prestići do zime, no malo teže će Josipa Skoblara, koji je za Olympique iz Marseillea 1971. zabio 44 gola u ligi i dobio Zlatnu kopačku. Ukupno je te sezone dao 49. Skoblar je za 24sata prošlog tjedna najavio da bi ga Kramarić uistinu mogao nadmašiti.

- Čitao sam to i naježio se. Kad te netko takav pohvali, onda to ima težinu. Nije lako stići njegovih 49 golova. Ja sam sad na 27, nedostaju mi još 22 gola. Ima još puno utakmica do kraja, pokušat ću srušiti taj rekord - dodao je Kramarić.

Nakon godinu dana u Rijeci ispada da mu samo s Dinamovim trenerima nije išlo. Za Ivankovića, Jurčića i Zorana Mamića nije bio dovoljno dobar.

- Ne smijem zaboraviti Tomu Ivkovića u Lokomotivi, on mi je dao prvu pravu priliku. No kod Keka sam eksplodirao. Njegova filozofija nogometa i psihološki pristup puno pomaže - otkrio je Andrej.

Niz klubova koji ga žele sve je veći. Kako igra, samo se odlazak iz Rijeke može ispriječiti rušenju Skoblarova ili Eduardova rekorda.

- O tome ne želim razmišljati niti opterećivati se. Znam sve što se događa, no brigu o tome prepustio sam ocu, moje je igrati što bolje - rekao je Krama.

Mir od gungule u zadnje vrijeme našao je u ribičiji. S Tomečakom igra od najmlađih uzrasta u Dinamu, pa u Lokomotivi i Dinamu, a sad i u Rijeci. Stanuju u istoj kući u Opatiji, a opuštaju se u ribolovu.

- A ne, ne smijem otkriti gdje lovimo ribu, to se ne govori javno. Ha-ha-ha. No ne ide nam loše, ali u tandemu jer Tomečak je tu gazda, ja mu dođem samo kao pomoćnik. On je tu stvarno majstor, ja stojim sa strane - rekao je Kramarić i nastavio:

- Najviše ulovimo oradi, onda to kod kuće napravimo na roštilju s krumpirom. Ni tu se ne smijem previše petljati, i kad se riba peče glavni je Tomečak. On je majstor roštilja

Goran Kovacic/PIXSELL

Fotografija koja sve govori: Daj mi pet!

Kramarića su fotografi ulovili u pozi istoj kao Skoblar. Prvi gol za Rijeku zabio je protiv Slavena. Dosad je za klub s Kantride u 58 utakmica zabio 55 golova. Za mlađe Dinamove kategorije zabio je 452 gola.

Skoblaru u čast proizveli su i vino

Josipa Skoblara proglasili su drugim najboljim strancem u francuskoj ligi, nakon Safeta Sušića. U Marseilleu su proizveli vino njemu u čast, na etiketi stoji samo broj 44, koliko je zabio golova u ligi 1970/71.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois: Kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Borit će se za privremenu IBF titulu svjetskog prvaka

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor
PRATITE UŽIVO

HNL transferi: Bundesligaš želi Labrovića, Čabraji novi ugovor

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
UŽIVO Hrgović - Dubois: Hrvat po veliki pojas. Evo kad kreće
BOKSAČKI SPEKTAKL

UŽIVO Hrgović - Dubois: Hrvat po veliki pojas. Evo kad kreće

Nakon 17 pobjeda u 17 profesionalnih mečeva hrvatskog boksača Filipa Hrgovića očekuje borba za privremeni teškaški pojas po IBF-u protiv Britanca Daniela Duboisa u Rijadu