Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ricky Rubio: Ovu pobjedu poklanjamo Calderonu

Ricky Rubio: Ovu pobjedu poklanjamo Calderonu
1

Španjolska košarkaška reprezentacija osigurala je pobjedom protiv Litve 91-86 u polufinalu OI, svoj drugi finale u povijesti na ovom natjecanju

VIDEO

Španjolska je jedini finale na Igrama odigrala 1984. u Los Angelesu, kada su izgubili od domaćina u borbi za zlato. U Pekingu, 24 godine kasnije, imat će novu priliku, opet protiv istog suparnika, budući da su Amerikanci u drugom polufinalu svladali branitelja naslova Argentinu sa 101-81.
Dvoboj između Španjolske i Litve bio je očekivano izjednačen i neizvjestan. Uteg na vagi pobjede ''furije'' bili su Felipe Reyes, Rudy Fernandez i, naravno, Pau Gasol. Reyes je u prvom poluvremenu ubacio samo 1 poen, ali je u trećoj četvrtini ubacio 9 koševa, Fernandez je u četvrtoj ubacio devet od ukupno 18, a Gasol 7 od ukupno 19 koševa.
- Felipe Reyes je vrlo važan igrač. Nikada se ne umara, skače, trči, uvijek ga je zanimljivo gledati - kaže španjolski izbornik Aito Garcia Reneses, koji se osvrnuo i na igru Rudyja Fernandeza, košarkaša kojeg je prošle sezone vodio u Joventutu:
- Rudy je izrazito talentiran, konstantno napreduje i daje vrlo važan doprinos reprezentaciji zbog toga. Odličan je u obrani, kao i u dodavanjima i šutu. Ima u sebi pravi pobjednički duh.
Ricky Rubio, koji će u listopadu napuniti tek 18 godina, apostrofirao je izostanak Josea Calderona koji nije zaigrao zbog ozljede trbušnog zida, koju je zadobio u četvrtfinalu protiv Hrvatske:
- Ovu pobjedu poklanjamo svim navijačima Španjolske, a posebno Joseu Calderonu, koji nije mogao igrati protiv Litve, što ga je jako pogodilo. Nadam se da smo ga uspjeli oraspoložiti.
O plasmanu u finale Rubio kaže:
- Ovo je ostvarenje sna. Španjolska je tek drugi puta u finalu Olimpijskih igara u košarci. Možete si samo zamisliti koliko to meni znači. Još prije četiri mjeseca nisam znao hoću li uopće biti u sastavu, a sada sam u finalu Olimpijskih igara - zaključio je Rubio, koji je dvoboj protiv Litve okončao s 4 poena, sve iz slobodnih bacanja. Iz igre je gađao 0-6, ali je doprinos pobjedi dao sa 6 skokova i 4 asistencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti