Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ricky Rubio: Spreman sam igrati protiv najboljih na svijetu

Ricky Rubio: Spreman sam igrati protiv najboljih na svijetu
1

Dolazak u NBA ligu je ostvarenje sna za mene. Ne mogu dočekati da odigram prvu utakmicu. Spreman sam i učiti, te napredovati, rekao je španjolski košarkaš Rubio

Ricky Rubio, sjajni 20-godišnji španjolski košarkaš, na NBA draftu se pojavio 2009. godine, a tada ga je kao peti izbor uzela Minnesota. No, Španjolac još nije odigrao niti jednu službenu utakmicu za tu momčad.

Zbog njegove otkupne klauzule od čak šest milijuna eura Rubio je nakon 2009. godine i dalje ostao u Europi, točnije u Barceloni, a u međuvremenu mu se cijena spustila na daleko podnošljivija 1.4 milijuna.

Tako će Rubio tijekom ljeta preseliti u Minnesotu i iduće sezone (ako se bude održavala NBA liga zbog "lock-outa") debitirati u dresu momčadi koja je prošle sezone ostvarila najslabiji omjer u ligi, 17 pobjeda i čak 65 poraza.

- Dolazak u NBA ligu je ostvarenje sna za mene. Ne mogu dočekati da odigram prvu utakmicu - rekao je Rubio američkim novinarima, te nastavio:

- Prije dvije godine nisam niti osjećao da sam spreman za igru na takvoj razini. No, sada sam sigurno spreman. Znam da se u osobnom smislu mogu još popraviti kao košarkaš i težit ću tome, no ovo je momčadska igra i prije svega u Minnesotu dolazim ne bi li tu momčad učinio boljom.

Rubio je nastavio u sličnom tonu:

- Bit će mi poseban gušt odmjeriti snage s najboljim košarkašima na svijetu. Spreman sam i učiti, te napredovati - završio je ovaj organizator igre.