Obavijesti

Sport

Komentari 107

Riječani na Kosovu: Provokacije su im dio taktike, samo mirno...

Riječani na Kosovu: Provokacije su im dio taktike, samo mirno...
4

Morat ćemo adekvatno odgovoriti na duel igru i agresivnost. Oni igraju s jako izraženom emocijom, dakle mi moramo voditi računa o tome da ne uđemo u neki incident, kaže Jakirović

VIDEO

U 4 sata i 35 minuta ujutro (čak i za ove ljetne mjesece, još po debelo mrkloj 'mračini') community manager HNK Rijeka objavio je fotografije ulaska 'bijele' ekspedicije u autobus kojim su Riječani krenuli prema Zagrebu.

U 8:05 javnost je obavijestio kako se 'bijeli' ukrcavaju u zrakoplov u zagrebačkoj zračnoj luci, a u 10:50 došla je i vijest da su riječki dečki sretno stigli do svoje destinacije tj. sletjeli na Pristina International Airport 'Adem Jashari'.

Od izlaska iz svojih kuća i stanova do ulaska u hotelske sobe na konačnoj destinaciji - cca. 7 sati puta, 'od kvake do kvake'. Sutra (20:00) na stadionu 'Fadil Vokrri', prva utakmica 2. pretkola Konferencijske lige: Dukagjini - Rijeka. Uz izravni prijenos na MAXSport 2!

Pokretanje videa...

Rijeka - Rudeš 4-0 (sažetak) 10:42

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Utakmica koju Rijeka mora riješiti tako da već na Kosovu uzvrat (na Rujevici za tjedan dana) pretvori u formalnost, a usput i lagano kombinira minutažu igrača s pogledom na nedjeljni Jadranski derbi koji se igra na Poljudu.

Jer KF Dukagjini je sigurno tvrd i motiviran, ali kvalitetom ni u kojem slučaju oponent koji bi Rijeci trebao uzrokovati bilo kakvu glavobolju. Naravno: ako odigraju onako kako je kod 'Profe Jakira' jedino dozvoljeno - 100 posto od 1. do 90. minute.

A kako Rijeku u prvih 16 dana sezone čeka pet utakmica, rotacija u momčadi nije tek kozmetika nego nasušna potreba da se iskoristi širina kadra i sezona nastavi u stilu prvog koraka kad je doma u 1. kolu HNL-a s 4-0 pobijeđen Rudeš.

Ipak će biti prijenosa: Riječane protiv Kosovara pratite na TV-u
Ipak će biti prijenosa: Riječane protiv Kosovara pratite na TV-u

Koliko će gledatelja dočekati Rijeku i Dukagjini na tribinama vidjet ćemo sutra navečer. Priština je bila i ostala poznata po vreloj nogometnoj atmosferi, a kosovske momčadi po fanatičnoj borbenosti i oštrini. Dukagjini je inače iz gradića Klina, mjesta od 5.500 stanovnika.

A prištinski stadion koji nosi ime legendarnog golgetera Fadila Vokrrija kapaciteta je 13.980 sjedećih mjesta. Obnovljen prije pet godina, s natkrivenom samo 'centralnom tribinom', ali daleko većim komforom nego u doba kad je za Prištinu igrao baš Vokrri, trenirao ju Ćiro Blažević, a na uzavrelim tribinama znalo grmjeti iz skoro pa 40 tisuća navijačkih grla.

Sergej Jakirović na Kosovo je poveo 24 igrača.

  • golmani: Nediljko Labrović, Martin Zlomislić i Aleksa Todrović
  • stoperi: Emir Dilaver, Stjepan Radeljić, Niko Galešić, Matej Mitrović i Ivan Smolčić
  • braniči: Danilo Veiga, Bruno Goda, Marijan Čabraja i Alen Grgić
  • vezni: Emmanuel Banda, Veldin Hodža, Adrian Liber, Lindon Selahi, Silvio Ilinković i Ivan Lepinjica
  • polušpice: Toni Fruk, Niko Janković, Marco Pašalić i Nais Djouahra
  • napadači: Franjo Ivanović i Jorge Obregon

Kod kuće su, dakle, ostali lakše ozlijeđeni Dejan Petrovič i Bruno Bogojević te Andrija Vukčević koji je u iščekivanju skorog izlaznog transfera.

Rijeka jača nego prošle sezone, odgoda joj zapravo i - ne treba! Jakirović: Ma dobro je, ima nas
Rijeka jača nego prošle sezone, odgoda joj zapravo i - ne treba! Jakirović: Ma dobro je, ima nas

- Sutra nas čeka samo prvo poluvrijeme ovog dvostrukog meča i ne zavaravajmo se: imamo posla s dobrim protivnikom. Dukagjini je momčad jako opasna u tranziciji i morat ćemo biti 100 posto koncentrirani svih 90 minuta. Posebno su opasna i brza njihova 'krila' (*Iljasa Zulfiu i Arber Shala, nap.a.), igrači skloni improvizaciji kojima jako paše kad je na terenu 'run and gun' situacija. Dakle, moramo pokazati onu našu standardnu ozbiljnost i taktičku disciplinu - pričao je Jakirović po slijetanju u glavni grad Kosova prije nego što je momčad otišla na ručak i odmor.

Trening je bio zakazan u terminu utakmice, od 20 sati.

- Pripremamo se za dvoboj u kojem ćemo vjerojatno mi biti 'više na lopti' jer njihov je stil da prepuste posjed pa prijete iz kontri. Nadam se da ćemo mi prezentirati ono što znamo i izboriti, 'ajmo reći, aktivan rezultat za uzvrat.

Sportski mentalitet jedne nacija ne mijenja se preko noći...

- Naravno, o tome smo pričali još prije Rudeša. Morat ćemo adekvatno odgovoriti na njihovu duel igru i agresivnost. Oni su momčad koja igra s jako izraženom emocijom, dakle mi moramo voditi računa o tome da ne uđemo u neki incident jer bi određeni tip provokacije kod njih mogao biti taktičke prirode, a mi si ne smijemo dopustiti da na to nasjednemo.

U Prištini vas je dočekala vrućina, ali za sutra se najavljuje ugodnih 20-ak stupnjeva...

- Ma kako god. Bude li vruće... Pa nije ni kod nas u Rijeci hladnije. Ljeto je, nema alibija. Imamo dat' sve od sebe na svakoj utakmici i u svim okolnostima.

Rijeka se još uigrava, ali Rudeš je bio samo predjelo za Kosovo. A onda i veliki Jadranski derbi
Rijeka se još uigrava, ali Rudeš je bio samo predjelo za Kosovo. A onda i veliki Jadranski derbi

U kadru imate 27 igrača, na Kosovo su doputovala njih 24.

- Preventivno nismo vodili Dejana Petroviča, zbog manjih problema s mišićem, ali on će nam se u petak pridružiti u Splitu.

Realno je očekivati rotaciju, promjene u startnih 11 u odnosu na prošlu subotu i 4-0 nad Rudešom u prvom HNL-kolu.

- Je, bit će promjena, ali: ne više od dvije-tri. I sami znate, a dovoljno je baciti letimični pogled na prosjek godina naše momčadi: sve su to mladi momci koji se i brzo regeneriraju i željni su nogometa.

Prošle sezone 'Profa' je na klupi Zrinjskog bio na milimetar od plasmana u Konferencijsku ligu. Što se iz toga naučilo?

- Da se sa svakim može igrati! I nema veze jesi doma ili u gostima. Vjeruj u sebe, budi odlučan u duelima i šansama, kad dominiraš zabij iz prigoda koje stvoriš i nauči se samopouzdano i zajednički braniti ako se dogodi da te protivnik stisne. A ova momčad ima potencijal i ima intenzitet s kojim može odgovoriti na europske izazove koji su pred njom - rekao je Sergej Jakirović.

Poljud će biti krcat! Više nema ulaznica za Jadranski derbi...
Poljud će biti krcat! Više nema ulaznica za Jadranski derbi...

Nakon prošlosezonskog peha sa Djurgardenom sad je Rijeci put do play-offa Konferencijske lige širom otvoren, jedino sami mogu lupiti glavom u štok umjesto da elegantno prođu 2. i 3. pretkolo (pobjednik sudela B36 Torshavna s Farskih Otoka i Haverfordwest Countyja iz Walesa) . A onda će se opet: prizivati malo sreće u ždrijebu.

Sreće koju treba  zaslužiti. Počevši od sutra na Vokrrijevom stadionu. Sezona je tek startala, momčad se još uigrava, a kad je tako i stopostotni favorit u svakoj utakmici moraju gaziti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...