Obavijesti

Sport

Komentari 114

Rijeka jača nego prošle sezone, odgoda joj zapravo i - ne treba! Jakirović: Ma dobro je, ima nas

Rijeka jača nego prošle sezone, odgoda joj zapravo i - ne treba! Jakirović: Ma dobro je, ima nas
4

Frigan i Prince sa sobom su odnijeli: 20 golova i 10 asistencija po sezoni. Ali tu su i Janković i Fruk i Ivanović i Pašalić i Obregon i Djouahra... Da taj učinak, ne izjednače nego - debelo premaše

VIDEO

Rijeka je u ovom prijelaznom roku već sad (a mercato traje još gotovo dva mjeseca) napravila o-dli-čan posao. Dovedeni su mladi igrači puni znanja, borbenosti i želje da igraju baš za Rijeku, a izlaznim transferima (Frigan u Westerlo i Prince u Eyüpspor) dosad se zaradilo cca 7 milijuna eura.

POGLEDAJTE VIDEO! Rijeka - Rudeš 4-0

Pokretanje videa...

Rijeka - Rudeš 4-0 (sažetak) 10:42

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Dodajmo na to lovu od TV prava i zaradu u Europi (očekuje se bar 750.000 € koliko nosi plasman u play-off, a eventualni ulazak u skupine Konferencijske lige bio bi mali jack-pot od 3 milijuna), riječka nogometna priča garnirana s četiri komada Rudešu u prvom kolu HNL-a oslikana je isključivo osmijesima i zadovoljstvom.

Na drugoj strani... Nepobitna je činjenica da su Frigan i Prince sa sobom odnijeli: 20 golova i asistencija po sezoni! Toliko su, zajedno, imali lopti poslanih u mrežu + serviranih za gol. Ako se sjetimo da je Rijeka prošle sezone u HNL-u ukupno postigla 44 pogotka onda realnost te važnosti dueta Frigan-Prince postaje još veća. Ogromna.

A kako se od 'bijelih' u novoj sezoni (logično!) očekuje pozitivni iskorak i na planu igre i na planu rezultata, onda postaje kristalno jasno da generacija 2023/24. taj učinak mora ne samo nadoknaditi nego, zapravo: debelo premašiti! A to trebaju učiniti: Franjo Ivanović, Toni Fruk, Niko Janković, Marco Pašalić, Jorge Obregon, Näis Djouahra... Zajedno.

Rijeka je jača nego prošle sezone

Normalno, bit će tu još odlazaka i dolazaka, realno je očekivati ojačanja tog napadačkog potencijala riječke squadre, ali čak i da ostane na ovome kakva je sada to je u HNL okvirima jaka, moćna napadačka priča. Priča koja, kako kaže Rajko Magić, jednostavno mora biti - 'bodonosna'. A onako 'odokativno': ova je momčad - jača od prošlosezonske!

Frigan: Najdraža Rijeko, hvala na svemu. Zauvijek ponosni navijač i Riječanin, forza Fiume!
Frigan: Najdraža Rijeko, hvala na svemu. Zauvijek ponosni navijač i Riječanin, forza Fiume!

'Bijeli' će u prvih 16 dana nove sezone odigrati pet utakmica. Nakon Rudeša prva sljedeća je: gostujuća, europska. U četvrtak na Kosovu, prva utakmica 2. pretkola KL, na stadionu u Prištini, protivnik KF Dukagjini. Početak u: 20 sati! I Rijeka se u organizaciji tog kosovskog itinerara malo zapetljala sama sebi pod noge.

Tražio se čarter za četvrtak navečer, od Prištine do Splita gdje se u nedjelju igra Jadranski derbi. Priča se razvukla, a kad je riješena Rijeka je već - zakasnila sa zahtjevom za odgodu utakmice s Hajdukom (koju Jakirović nije ni htio). HNS je postupio prema pravilima i odbio zahtjev, a i Hajdukov odgovor bio je očekivan i realno: logičan.

Jakirović: Ima nas!

S druge strane, kako kaže šef Sergej Jakirović kad priča o igračkom kadru na svom raspolaganju: 'Ima nas'! I u pravu je. Dukagjini, uz svo dužno poštovanje, nije protivnik pred kojim se baš trebaju tresti noge (čak su i oni koji čekaju u 3. pretkolu: poluprofesionalni!) pa trošiti pravo na odgodu zapravo nema ni smisla

Rijeka se još uigrava, ali Rudeš je bio samo predjelo za Kosovo. A onda i veliki Jadranski derbi
Rijeka se još uigrava, ali Rudeš je bio samo predjelo za Kosovo. A onda i veliki Jadranski derbi

Riječki dečki se na Rujevici u srijedu ujutro okupljaju u svitanje, 5 i 30 ujutro, pa kreću prema zagrebačkoj zračnoj luci i sjedaju u avion za Prištinu. Tek ćemo vidjeti koga će sve na taj popis staviti Jakirović no dva dana prije utakmice na raspolaganju su mu svi iz kadra od 27 igrača koliko trenutačno stanuje u svlačionici prve momčadi.

Dakle, ako im je i to na umu, stručni stožer u četvrtak hladno može kombinirati minutažu pojedinih igrača na Kosovu - misleći na borbu za prvenstvene bodove koja ih u nedjelju čeka na Poljudu.

TV prijenos sa stadiona 'Fadil Vokrri'?

Ono što sve (fantastične, sjajne! I brojne!) Ri-navijače zanima jest: hoće li biti prijenosa iz Prištine? Poučeni iskustvima rješavanja TV prijenosa npr. s Malte kad se igralo kod Gzire i čak iz Edinburgha kad se gostovalo kod Hiberniana, a prijenos rješavalo u 'pet do podne', navijači Rijeke pušu i na hladno.

Prava prijenosa ima HT, na platformi MAXtv. U trenutku pisanja ovog teksta 100%-nu potvrdu o TV-signalu sa stadiona 'Fadil Vokrri' nismo dobili, ali opet... Iskustvo govori kako će se na kraju sve ipak riješiti tako da će KF Dukagjini vs HNK Rijeka biti u prijenosu na MAXSportu 1 ili MAXSportu 2 (u istom terminu i Osijek kod kuće igra protiv ZTE-a).

Dinamo ga pustio na Rujevicu, a on zablistao na startu sezone: 'Tako se bori za Rijeku, daj gas!'
Dinamo ga pustio na Rujevicu, a on zablistao na startu sezone: 'Tako se bori za Rijeku, daj gas!'

U međuvremenu, novi se dresovi prodaju odlično (cijena je 85.00 €, članovi imaju 20 eura popusta, a članova ima - 8000; pretplatnika - 4500), a Damir Mišković, Darko Raić-Sudar, Antonini Čulina & co. rintaju od 0-24 da Jakiroviću na raspolaganje stave još jaču i uravnoteženiju momčad. Trenutačno je najveći interes za: Labrovića, Hodžu, SelahijaVukčevića.

Riječka se nogometna sezona polako zahuktava... Puna dobrih vijesti i silnog optimizma nošenog sjajnim radom klupske uprave, struke i momčadi te baš - fantastičnih navijača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu