Obavijesti

Sport

Komentari 24

Riječanin koji je izabrao Srbiju donio Srbima povijesni naslov

Riječanin koji je izabrao Srbiju donio Srbima povijesni naslov
7

Radnički se tek ove sezone vratio u prvoligaško društvo, sa zvučnim pojačanjima prije svega u Strahinji Rašoviću i Aleksi Ukropini, ali rekli bismo da je na ovom turniru netko drugi bio prevaga. Riječanin Marko Radulović, koji je nakon Hrvatske izabrao igrati za Srbiju, te golman Lazar Dobožanov

Kraj tri hrvatska kluba na završnici Premier regionalne lige u vaterpolu minulog je vikenda slavio jedini - srpski. Prvi put u povijesti ovog natjecanja koje je krenulo još 2008. godine, a koje je ove, pak, odigrano u specifičnim uvjetima, s dva "balon" turnira te tradicionalnom završnicom, opet u Zagrebu. Osvajao ju je i crnogorski Jadran, talijanski Pro Recco, ali tek je Radnički u 13. izdanju upisao i Srbiju na listu osvajača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Mladost predstavila momčad 01:20

Neočekivano da, ali kada netko u dva dana pobijedi dva najbolja hrvatska kluba, i Mladost, štoviše na njenom bazenu, pa onda u finalu i Jug Adriatic osiguranje (14-12), onda je to zasluženo da ne može biti zasluženije. Radnički se tek ove sezone vratio u prvoligaško društvo, sa zvučnim pojačanjima prije svega u Strahinji Rašoviću i Aleksi Ukropini, ali rekli bismo da je na ovom turniru netko drugi bio prevaga. Riječanin Marko Radulović, koji je nakon Hrvatske izabrao igrati za Srbiju, te golman Lazar Dobožanov, ujedno i MVP turnira. Prvi je Jugu u finalu zabio četiri gola, drugi zatvorio mnoštvo prilaza s čak 15 obrana...

Radnički pobjednik Jadranske lige, svladao je Mladost pa Jug
Radnički pobjednik Jadranske lige, svladao je Mladost pa Jug

- Izvukli su posljednji atom snage iz sebe i ja im na tomu čestitam. Mislim da se Jug ispromašivao, a mi nismo imali rješenja za Lončara. Nadalje, tu je bila i dobra naša zona na Jugovoj ‘nezgodnoj’ strani. BenićMerkulov Obradović to nisu znali i mogli probiti. Jug i Mladost su, kao i mi u konačnici, u fizičkoj krizi jer je ovo užasno naporan ritam - zborio je nakon pobjedničkog kupanja trener kluba iz Kragujevca Uroš Stevanović.

Finale Final Four Triglav lige, VK Jug Dubrovnik - VK Radnički Kragujevac

Baš je obrana ono što već duže vrijeme muči jugaše, koji su - htjeli to priznati ili ne - izgubili utakmicu koju, svojom kvalitetom, tradicijom, pojavom, nisu smjeli. Uostalom, istog su protivnika prije dva i pol mjeseca deklasirali 17-6!

- Naša je obrana nepostojeća. U jednoj smo utakmici dobri, u drugoj ne postojimo, krahiramo. U tolikoj smo nesigurnosti da se tako jednostavno ne mogu igrati ozbiljne utakmice. Zato smo i bili stalno u minusu, od početka. Ako govorimo o napadu, zabiti 12 golova inače je i više no dovoljno za pobjedu - bile su prve misli Jugova trenera Vjekoslava Kobešćaka.

Finale Final Four Triglav lige, VK Jug Dubrovnik - VK Radnički Kragujevac
Jug pobijedio Jadran, Radnički na peterce svladao Mladost
Jug pobijedio Jadran, Radnički na peterce svladao Mladost

Ovaj će ožujak definitivno ući u konkurenciju najlošijeg mjeseca u povijesti dubrovačkog velikana. Sve je počelo užasnim i povijesnim debaklom protiv Pro Recca u Ligi prvaka 3-18, šokirao je potom jugaše i Solaris (8-11), pa splitski Jadran u Gružu (13-15) i sada Radnički. Sreća pa su od ožujka ostala još tri dana...

Finale Final Four Triglav lige, VK Jug Dubrovnik - VK Radnički Kragujevac- Naš se prosjek primljenih golova u ožujku vrti oko 14. Sami možete zaključiti gdje je problem naše igre. Možemo li mi to popraviti, stvarno ne znam. Izgleda da ne možemo, ali potrudit ćemo se.

Misle li Dubrovčani obraniti naslov prvaka Hrvatske i napraviti nešto u Ligi prvaka, morat će drastično popraviti. Dva su trofeja, kao i zadnje dvije sezone, već otišla drugima.