Obavijesti

Sport

Komentari 49

Rijeci će se napraviti nepravda, ali iznad svih je samo Hrvatska

Rijeci će se napraviti nepravda, ali iznad svih je samo Hrvatska
1

Rujevica je bila itekako dobra kad se prije godinu dana organiziralo utakmicu bez gledatelja i prihoda (0-0 sa Engleskom u Ligi nacija), a Vatreni uvijek hvale fenomenalno ozračje u Rijeci i Opatiji

VIDEO

U Hrvatskoj nemamo ama baš niti jedan pravi, novi, moderan i veliki nogometni stadion, ali smo majstori da opet i u tome 'uspijemo' naći razlog novim podjelama.

Pokretanje videa...

01:27

HNS i Split su 'ratovali' godinama. Onda je sve promijenila jedna utakmica na kojoj upravo zbog godina neslaganja sa vrhom HR-nogometa nije bio predsjednik splitskog Hajduka, a dopredsjednik nije ni pozvan u ložu pa je utakmicu gledao u privatnome aranžmanu.

Kako reprezentacija koja nam je donijela toliko silne radosti nije u Cardiffu uspjela uzeti sva tri boda, promijenila se i paradigma pristupa domaćinstva zadnjoj (i odlučujućoj) utakmici Euro-kvalifikacija sa Slovačkom koja je odavno dodijeljena riječkoj Rujevici, a sada sve (još uvijek neslužbeno) sugerira da Vatreni 16. studenoga neće u Rijeku, a vjerojatno ni u Split nego opet - u Zagreb.

Rijeci i Riječanima to, naravno, ne može i neće biti drago.

Rijeka je čekala šest godina prije nego je 2017. mogla biti domaćin svojoj Hrvatskoj pa je dočekala - kiks Čačićeve momčadi s Finskom koji je donio smjenu izbornika i dobili smo Dalića i srebro.

Rujevica je bila itekako dobra kada je, prije godinu dana, trebalo organizirati utakmicu bez gledatelja i bez prihoda (0-0 sa Engleskom u Ligi nacija).

Rijeka je tada plaćala tuđe pogreške, incidente koji su se događali na drugim stadionima.

Vatreni su se u Rijeci pripremali, a u Opatiji boravili dobrim dijelom priprema za neponovljivo mundijalsko ljeto 2018. U Rijeci su, npr., odigrali zadnju utakmicu prije neponovljive brončane 1998.

I svaki put, doslovno svaki put, svaka je generacija Vatrenih glasno hvalila fenomenalno ozračje u Rijeci i Opatiji.

Kada reprezentaciji treba mir, kada se želi raditi bez negative, a svejedno osjećati navijačku ljubav i podršku - Rijeka je uvijek tu.

I zato je jasno da će po svemu sudeći vrlo vjerojatno oduzimanje domaćinstva sa Slovačkom biti nepravda prema Riječanima i Rijeci, prema njihovoj vječnoj i bezuvjetnoj podršci Hrvatskoj. Ali...

Ako se u utakmici u kojoj trebamo osigurati plasman na Euro 2020. ide za što brojnijom podrškom i za okruženjem na koje su Vatreni daleko najnaviknutiji onda Zagreb zapravo i nema alternativu.

Riječani će reći da nije pošteno da ih se na taj način podcjenjuje, ali će bez ikakve demagogije reći i ono što je mnogima na usnama tek deklarativno. Iznad svih - Hrvatska.

Pokretanje videa...

02:04
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe