Obavijesti

Sport

Komentari 122

Rijeci se ovo nije dogodilo već 12 godina, tko će spasiti stvar?!

Rijeci se ovo nije dogodilo već 12 godina, tko će spasiti stvar?!

Kiksala je uprava s kašnjenjem u definiraju struke, kiksao je i Palikuča s nekim novim igračima, ali igra i rezultati su nedopustivo loši. Ni standardnog sastava, ni sustava, najlošiji niz u 12 godina

VIDEO

Nogometna nedjelja na Kvarneru dan nakon petog poraza u prvih osam utakmica sezone. Kiša i oblaci, sparina koja ubija. U skladu sa nevjerojatno lošim rezultatima i igrama 'Bijelih'.

VIDEO: Krepat ma ne molat

Pokretanje videa...

Anton Krešić VIDEO

U Europi: 'podnošljivo' ispadanje od švedskog Djurgardena. U HNL-u: 1 pobjeda, 2 remija, 3 poraza. Učinak: 28%. Gol-razlika 5:8 (ukupno 6:12). Pretposljednje mjesto koje na kraju dana može ispasti i da je Rijeka nakon šest kola: zadnja u ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedan trener smijenjen, drugi sam govori kako je vrijeme da ga klub smijeni jer nije uspio proizvesti pozitivni šok. Sedam uzastopnih utakmica bez pobjede.

Damir Mišković bez konkurencije je najbolji predsjednik u klupskoj povijesti. Rijeku je preuzeo na svoj 47. rođendan, 20. ožujka 2012. A niz od sedam utakmica bez trijumfa nije se dogodio od - prije njegovog dolaska, tj. od studenoga 2009. do ožujka 2010.

Dragan Tadić dao je šansu mladima koji su pokazali potencijal, ali rezultati i kvaliteta igre bili su u silaznoj putanji. Trend: negativan. Fausto Budicin više se oslonio na iskusnije, ali u dva kola sam je vidio da nije proizveo efekt koji je želio.

Budicin moli klub da ga smijeni: Ja sam pokušao, ali ne ide...
Budicin moli klub da ga smijeni: Ja sam pokušao, ali ne ide...

Veliki broj ozljeda i(li) loša forma najzvučnijih pojačanja. Treneri koji su dobili šansu znajući da nisu prvi izbor pa im je i autoritet u svlačionici bio na tom tragu.

Npr: od svih mogućih rješenja na zadnjem veznom (Alvarez, Selahi, Vrančić, Lepinjica koji je onda posuđen u Arminiju) niti jedan ne poštuje elementarne postulate igranja na korektoru veznog reda. Sve ih 'povuče lopta' pa napuste poziciju (?!).

Igra nema identitet, nije stvoren ni standardni sustav, ni sastav. Mario Vrančić doveden kao top-igrač i veliko pojačanje (posudba iz Stoke Cityja do kraja sezone) prošle je sezone u Championshipu, FA Cupu i EFL Cupu odigrao 35 utakmica, zabio tri i namjestio sedam golova, a u Rijeci djeluje kao da ne može igrati ni drugu ligu!?

Momčad možda nije toliko dobra koliko su se svi u klubu nadali kad su je slagali, ali sigurno (čak i uz sve pehove s ozljedama kojih, nota bene, ima zaista previše) sigurno nije ovoliko loša kako igra i kakve rezultate ima.

Sportski direktor Robert Palikuča (službena funkcija: generalni menadžer za sport) već je bivši, ali nije samo on kriv jer... Neka nova igračka imena možda i nisu dovoljno dobra za Rijeku, ali ovo kako Rijeka sad igra nije se smjelo dogoditi ni da je Mišković sve potjerao i trenerima na raspolaganje stavio rezervnu juniorsku momčad!

Rijeka je u žestokoj krizi! Može li itko trgnuti slomljenu ekipu?
Rijeka je u žestokoj krizi! Može li itko trgnuti slomljenu ekipu?

Momčad je jednostavno upala u crnu rupu, bunar koji je Budicin nazvao 'mentalna blokada'. Mladi su opravdali očekivanja, ali iskusniji igrači i pojačanja (Vučkić, Vrančić, Obregon, Pavlović, Krešić...) jednostavno nisu uhvatili momčad za ruku i na svojim leđima iznijeli početak stvaranja igre i rezultata na početku sezone.

Nije se ni prodavalo kao što se očekivalo. Matej Vuk je, npr, još uvijek u Rijeci premda nije ni krenuo na pripreme jer se čekao finiš transfera u Italiju. Vuk je još na Rujevici.

Najlošiji start u sezonu u više od desetljeća svoj korijen ima u neadekvatnom učinku na sportskom planu. I uz sve zakašnjele reakcije klupskog vodstva (kašnjenje s proglašavanjem glavnog trenera i dovođenjem pojačanja) rezultati i kvaliteta igre su - ispod svake razine.

Ima li kraja riječkoj muci? Evo kako su ih Varaždinci šokirali...
Ima li kraja riječkoj muci? Evo kako su ih Varaždinci šokirali...

Nije nemoguće da već danas dobijemo neke novosti po pitanju novog šefa struke. Imena još nisu za javnu uporabu, ali da ne bude zabune: Rijeci ne treba, kako mnogi zagovaraju, trener-tiranin nego... Trener-autoritet.

Sjetimo se npr. Igora Bišćana. Bio je sve samo ne tiranin, ali - kojeg bi to igrača kod njega 'ponijela lopta' toliko puta da ne poštuje elementarne zakonitosti igre koje je postavio šef?!

Slijede gostovanje kod Dinama (ajme majko) pa tri domaće utakmice u nizu: Osijek, Šibenik i Hajduk.

Rijekina sezona počet će kada: ustoliči šefa struke koji će postrojiti momčad, jasno pa ako treba i javno reći tko je na Rijekinoj razini, a tko ne, znati održavati kompletan kadar u potrebnom tonusu i prekinuti lutanje sa startnim sastavom i temeljnim sustavom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu