Obavijesti

Sport

Komentari 15

Riječki dragulj Ivano Srdoč ide u Juventus! Matej Vuk će u Torino

Riječki dragulj Ivano Srdoč ide u Juventus! Matej Vuk će u Torino
4

Imamo budućeg igrača Liga petice, rekao je trener riječkih kadeta Hrvoje Stilinović i pogodio, 100%. Najbolji igrač generacije koja je nedavno uzela kup (4-1 nad Dinamom) Ivano Srdoč (17) ide u Juventus

VIDEO

Ivano Srdoč (17) najbolji je igrač riječke kadetske generacije koja je ove sezone osvojila kup trijumfom 4-1 nad Dinamom. Srdoč je radio razliku u gotovo svakoj utakmici koju je odigrao, riječ je o istinskom nogometnom dragulju za kojeg je i njegov trener Hrvoje Stilinović rekao: 'Imamo budućeg igrača Liga petice'.

I... Ivano je na liječničkom pregledu u Torinu, njegov potpis za veliki Juventus bit će i službeno objavljen sutra-preksutra!

POGLEDAJTE VIDEO: Tadić i Budicin

Pokretanje videa...

Tadić i Budicin preuzeli Rijeku 00:29

Rijeka će na tom transferu zaraditi od inicijalnih milijun do moguća 4 milijuna eura s bonusima ako se Srdočeva karijera bude razvijala onako kako struka predviđa i ako ga zaobiđu ozljede.

Kad zove takav gigant kao Juventus nemoguće je odbiti ponudu koja je i veliko priznanje radu u riječkom nogometnoj akademiji. A Ivanu će društvo raditi još jedan Riječanin, Borna Panić koji je 'desetka' i kapetan Juventusove U-17 momčadi,

Naravno da je riječka intencija bila zadržati teenagera koji je jedan od većih europskih napadačkih talenata no miris Stare dame je neodoljiv, Ivano i njegova obitelj su posve logično željeli postati dio Juventusove obitelji, a Rijeci je ostalo dečku zaželjeti sve najbolje u budućnosti, povratak na Kvarner kad za to dođe vrijeme te... U to ime staviti i nešto novca iz Pijemonta u svoju blagajnu.

Tadić i njegova Rijeka na riječki pogon zaslužuju: punu podršku
Tadić i njegova Rijeka na riječki pogon zaslužuju: punu podršku

Inače, hrvatsko-talijanska veza Rijeka-Torino time nije obavila svoj posljednji ovoljetni transfer.

Mladi napadač Matej Vuk (22) nije bio među 29 igrača koji su u ponedjeljak otputovali na dvotjedne pripreme u tradicionalnu riječku ljetnu bazu, bajkovitu slovensku Kranjsku Goru.

Vuk je ostao u Rijeci jer čeka završni dio svog transfera u - Torino.

Dečko rođen u Čakovcu s 14 je godina došao na Kvarner, obavio kompletno nogometno školovanje u Akademiji HNK Rijeka pa se kalio na posudbama u zaprešićkom Interu, slovačkom Seredu te (posebno uspješno) preko Učke, u pulskoj Istri.

Kod Gorana Tomića prošle sezone nije dobio nikakvu značajniju minutažu, ali je još zimus mogao završiti kod našeg sjajnog stručnjaka Ivana Jurića tj. hrvatskih napadača Josipa Brekala i Marka Pjace u Torinu.

Zimski transfer iz HNK Rijeka u Torino FC nije se dogodio zbog rokova nogometnog 'mercata' no ovo će se ljeto priča zaokružiti, a prelazak Mateja Vuka u Torino dovršiti kako je i bilo planirano.

Iznos za koji će Vuk prijeći iz Rijeke u Torino još nije poznat. Igrač s 'bijelima' ima ugovor do lipnja 2023. i Damir Mišković sigurno će staviti koji milijun u klupski budžet na ime tog transfera, a tek ćemo vidjeti hoće li Jurić Vuka zadržati u prvom sastavu ili ga poslati na posudbu u neki klub Serie A.

Riječanin Ivan Mance stvarat će nogometnu povijest
Riječanin Ivan Mance stvarat će nogometnu povijest

Teenager iz Rijeke u Juventus, 22-godišnjak iz Rijeke u Torino... Kvarner i Pijemont očigledno imaju jaku nogometnu poveznicu.

Naravno da bi bilo idealno da hrvatski klubovi imaju dovoljno novca za zadržati vlastitu mladost, ali realnost je takva da nam je HNL razvojna liga, protočno natjecanje do bogatijih adresa.

Pa kad je već tako, činjenica da mladi riječki nogometaši idu u Serie A ili Bundesligu (H.Smolčić) zapravo je kompliment onome što se radi u Školi nogometa koju bi za koji dan trebao preuzeti Luka Pavlović, otac nedavno angažiranog stoperskog pojačanja Matea Pavlovića.

Ne može se spriječiti klinca da ode u Juventus, a Vuk bi na svojoj poziciji (lijeva polušpica ili 'desetka') ionako imao jaku konkurenciju Ampema, Vučkića, Bušnje... Pa je njegov transfer u Torino zapravo najbolja opcija i za njega i za Rijeku.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao