Obavijesti

Sport

Komentari 9

Tadić i njegova Rijeka na riječki pogon zaslužuju: punu podršku

Tadić i njegova Rijeka na riječki pogon zaslužuju: punu podršku
5

Treba vremena da se ostvare automatizmi u momčadi koja doživljava brojne promjene, a navijačima ostaje navijati za novu 'bijelu' generaciju onako kako su to činili i prošle sezone kad su bili - fantastični

VIDEO

Volim napadački nogomet, ali bez kvalitetne igre u defenzivi nema ozbiljnog nogometa, a kod mene nema ni mladih ili starih igrača nego ili si dobar ili nisi, neovisno o godinama.

Sve će na kraju reći igra njegove Rijeke na travnjaku, ali onoliko daleko koliko riječi idu, ove koje je na predstavljanju izrekao šef struke Dragan Tadić bile su najmilozvučnije moguće za navijače.

POGLEDAJTE VIDEO Tadić i Budicin

Pokretanje videa...

Tadić i Budicin preuzeli Rijeku 00:29

Rijeka na riječki pogon. Zasad ojačana Španjolcem Pablom Alvarezom (25, najbolji veznjak bugarske lige), Mariom Vrančićem (33, zadnji vezni iza kojeg je desetljeće i pol u Bundesligi, Premier league i Championshipu) te iskusnim stoperom Mateom Pavlovićem (32), osam godina Bundeslige i Ligue 1) koji već trenira s 'bijelima', potpisao je ugovor i bit će službeno predstavljen, a njegov otac Luka postaje novi šef Škole nogometa na Rujevici.

Ono što bi Rijeka u narednih dva-tri tjedna još trebala riješiti jest: odabir kluba u kojem će do zimske pauze, a možda i cijelu sezonu igrati posuđeni igrači. Jedini gradski drugoligaš Orijent sve je manje izgledni partner.

Rijeka dobila novog trenera, a na klupi će biti i legenda HNL-a
Rijeka dobila novog trenera, a na klupi će biti i legenda HNL-a

Prvu momčad čeka još dosta promjena. Doći će još jedan stoper (lako je moguće da se i Anton Krešić vrati), bek, veznjak, krilo i napadač. U međuvremenu, Tadić, Budicin i Đalović na treninzima imaju:

Libera, Hodžu, Frigana, Vuka, Bušnju, Bristrića, Galešića... Mladost koja ne može 'čoporativno' u startnih 11, ali bi grijeh bio i sve ih sputavati klupom i tek simboličnom minutažom. U klubu moraju odlučiti kome dati šansu i onda barem neke od tih klinaca (a neki više i nisu klinci) staviti u poziciju da budu bar alternacije.

Kako u jednoj razvojnoj ligi kao što je HNL igrač od 20-21 godinu može još biti 'mlad'?! Ma ni sa 18-19 sigurno više nije premlad za određenu minutažu. Ako je procjena struke da je odgojila talent onda nek' igra! Inače čemu omladinski pogon i svjetski, doslovno savršeni uvjeti za rad ako se uvijek više cijeni one koji dođu sa strane?

Naravno, jedini ispravan kriterij je onaj Tadijin, ili si dobar ili nisi. Nadamo se samo kako Rijeka opet ima trenere i stručni stožer kojem ne nedostaje hrabrosti da, ako zatreba, šansu da i mladima.

Pod Kekom se lovilo naslov i znalo kako, ne samo mladi nego bilo koji igrač koji manje-više trenutno ne pokaže da je pojačanje - neće biti u prvoj momčadi.

Bišćan je imao vagon ozlijeđenih pa bez sekunde razmišljanja u vatru gurnuo npr. Lepinjicu koji odonda nije igrao na tako visokoj razini, a nije ni dobio prigodu u kontinuitetu (dok se vapilo za zadnjim veznim?).

Imena igrača koji će doći još nisu za javnu uporabu, ali radi se o pojačanjima, nogometašima koji će ne samo proširiti konkurenciju nego ojačati kadar.

I sada, sve što ostaje navijačima je - vjerovati u Tadića i Rijeku na riječki pogon, navijati kako su navijali i prošle sezone kada su bili: fantastični.

Mišković: Prošle sezone trebali smo biti bar drugi, nisu nam bili krivi loši stoperi nego način igre
Mišković: Prošle sezone trebali smo biti bar drugi, nisu nam bili krivi loši stoperi nego način igre

Sigurno je trebalo biti 1-2.000 gledatelja više u prosjeku po utakmici, ali oni koji su pohodili Rujevicu bi nakon pobjeda skandirali 'Ša-mpi-o-ni!', a nakon poraza pljeskom ispraćali igrače koji bi im došli zahvaliti na podršci. Tadić, Budicin, Đalović i njihova momčad zaslužuju u najmanju ruku jednako takvo navijanje!

Trebat će vremena. naravno da će trebati vremena da se ostvare automatizmi u momčadi koja je već doživjela brojne promjene, a brojne ju još čekaju do kraja prijelaznog roka.

Prva slika nove Rijeke počet će se pokazivati u Kranjskoj Gori, od 26. lipnja-8. srpnja kada će se u pripremnim utakmicama s Radničkim iz Kragujevca, ljubljanskim Bravom, Kranjem i praškom Spartom (u austrijskom Villachu).

U bajkovitom zelenilu i svježini Kranjske Gore Tadija i suradnici slagat će sustav i sastav za prvo kolo 1. HNL (16. srpnja u Šibeniku) te prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige (švedski Djurgardens 21. srpnja na Rujevici).

Kapitalac u obrani stigao je na Rujevicu! Rijeka predstavila i trenere: Nije lako Šveđanima
Kapitalac u obrani stigao je na Rujevicu! Rijeka predstavila i trenere: Nije lako Šveđanima

Vremena, kako je rekao predsjednik Mišković, ima. Kao što Rijeka zapravo ima trenera od prvog dana priprema i kao što će Tadić (identično poput Keka, Bišćana, Rožmana i Tomića) imati apsolutnu, 100%-nu predsjednikovu podršku. Posebno u trenucima kad stvari ne bude išle onako kako se planiralo i željelo!

Vučkić, Vrančić, Labrović, Obregon, Ampem... I bit će pojačanja. Ono što je sigurno: Rijeka će opet biti jaka, neće i ne bi smjela imati ogromne oscilacije kao prošle sezone, a dok se nova 'bijela' generacija uigra nek' ju nosi silna pozitivna energija tribina i podrška navijača. Prema pobjedama i radostima u kakvima se uživa već 10 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani