Obavijesti

Sport

Komentari 35

Rijeka 13 utakmica nije svladala Dinamo, a na Rujevici četiri godine! 'Sad smo bolji od njih'

Rijeka 13 utakmica nije svladala Dinamo, a na Rujevici četiri godine! 'Sad smo bolji od njih'
5

Uvijek imamo problema s Dinamom, ne znam zašto. Sad smo favoriti jer smo bolja momčad. Nedostaje nam zrelost, odlučnost. Imamo veću kvalitetu od Dinama i moramo pokazati srce i pobjednički gard, kaže Galešić

VIDEO

Kompleks Dinama? Da, mnogi će se složiti da uoči derbija koji će vjerojatno odlučiti novog prvaka Hrvatske nogometaše Rijeke 'pere' baš to. Jer, vjerovali ili ne, u zadnjih 13 prvenstvenih utakmica Rijeka nije pobijedila Dinamo! U tom razdoblju "plavi" su gubili od Lokomotive, Gorice, Hajduka, Istre, Šibenika, Osijeka i Slavena! Ali ne od najvećeg rivala zadnjih godina.

Od tih 13 susreta Dinamo je pobijedio u deset, a gol-razlika je 35-15.

Pokretanje videa...

Pitali smo Zagrepčane tko će biti prvak 00:59

Od te, dakle, posljednje Rijekine pobjede nad Dinamom, 2-0 u Zagrebu 19. siječnja 2021., prošle su gotovo tri i pol godine. Golove su zabili Stjepan Lončar i Franko Andrijašević, trener je bio Simon Rožman, igrali su današnji dinamovci Ivan Nevistić i Sandro Kulenović, a iz današnjeg Rijekina sastava jedino je Niko Galešić bio na klupi. U međuvremenu je stigla jedino pobjeda 3-1 u četvrtfinalu Kupa u Maksimiru 1. prosinca 2021. godine, ali još je dulji Rijekin niz bez pobjede nad Dinamom na Rujevici: od 5. srpnja 2020. godine!

- Poraz od Lokomotive bio nam je opomena da se trgnemo, imam osjećaj da smo utonuli u udobnost rezultata i to je bio pozitivna šok terapija. Jedva čekamo dokazati se i ispraviti poraz - rekao je kapetan Nediljko Labrović i dodao:

Rijeka: SuperSport Hrvatska nogometna liga 25. kolo., HNK Rijeka - NK Varaždin

- Dobro smo analizirali Dinamo, sad smo se okrenuli taktičkim detaljima i spremni smo. Na Rujevici nitko nije favorit protiv nas.

Osim kapetanova 'borbenog pokliča', govorio je i Niko Galešić, koji je naglasio:

- Protiv Lokomotive nismo imali sreće kao u prijašnjim utakmicama, dvaput su nas kaznili, pa i trećim golom kad smo krenuli po izjednačenje. Dogodi se takva utakmica.

Govorio je i o negativnom nizu protiv Dinama:

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Hajduk u 11. kolu Prve HNL

- Uvijek imamo problema s Dinamom, ne znam zašto. Sad smo favoriti jer smo bolja momčad. Nedostaje nam zrelost, odlučnost do pobjede. Dvaput smo se ove sezone povukli i stali iza, sad moramo ići na pobjedu, zabiti više golova. Imamo veću kvalitetu od Dinama i moramo pokazati srce i pobjednički gard.

Dinamo je postao opasniji otkad je zaigrao s dvojicom napadača.

- Ne mijenja nam to puno, otraga igraju s trojicom, a naći ćemo rješenje kako ih ugroziti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci