Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rijeka će se žaliti na kaznu, a onima koji 'u njeno ime' huču poručuje: Čekaju vas sankcije

Rijeka će se žaliti na kaznu, a onima koji 'u njeno ime' huču poručuje: Čekaju vas sankcije
1

U klubu su žestoko ljuti na tzv. navijače među svojim pravim navijačima, a nisu baš puni ljubavi ni prema disciplincima HNS-a. Pa će se žaliti i time vjerojatno bar izbjeći prazni sjever u derbiju s Dinamom

VIDEO

Najprije vrijeđanje trenera Lokomotive Gorana Tomića i gostujućih igrača na Rujevica pa hukanje Belupovom Brazilcu Mateusu Limi u Koprivnici (istodobno se, kako je i normalno, plješće svom Afrikancu Yatekeu?!) i... Rijeka ni kriva, ni dužna, zbog maloumnih huligana koji sebe nazivaju navijačima mora platiti novčanu kaznu i jednu domaću utakmicu odigrati pred praznom sjevernom (Armadinom) tribinom.

 

U klubu su žestoko ljuti na tzv. navijače među svojim pravim navijačima, a nisu baš puni ljubavi ni prema disciplincima HNS-a. Pa će se žaliti na kaznu čime će barem postići efekt da sjever Rujevice ne bude prazan u derbiju s Dinamom, na dan izbora - 5. srpnja.

Što se kazni i odvratnih uvreda i šovinizma koji primitivci lansiraju skrivajući se iza Rijekinog imena u klubu kažu sljedeće:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon posljednje domaće odigrane utakmice s Lokomotivom naš klub je od strane HNS-a kažnjen vrlo visokom novčanom kaznom zbog nedoličnog skandiranja ('cigane, cigane') dijela gledatelja na istočnoj tribini i bacanja čaša u natjecateljski prostor.

Ujedno, klub je prijavljen zbog nedoličnog skandiranja manjeg broja naših navijača na gostujućoj utakmici u Koprivnici, zbog čega je naš klub zbog ponavljanja prekršaja osim novčane kazne kažnjen i igranjem jedne utakmice bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona HNK Rijeka.

Kazna stupa na snagu od dana konačnosti Odluke o čemu će svi naši navijači biti pravovremeno obaviješteni.

HNK Rijeka najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje i ograđuje se od neodgovornih pojedinaca, a zbog prethodno navedenog molimo i apeliramo na sve naše gledatelje da se suzdrže od svih oblika nedoličnog ponašanja.

Neodgovorne pojedince očekuju sankcije za to nadležnih institucija, dok će u slučaju ponavljanja navedenih prekršaja još rigoroznije sankcije (visoke novčane kazne i zatvaranje cijelog stadiona) snositi naš klub, a ujedno i svi naši navijači kojima će biti uskraćeno toliko željeno i iščekivano gledanje utakmica sa tribina.

Nadamo se i vjerujemo da nećemo ponovo svjedočiti ovakvim događajima na našem stadionu i da će se na našim tribinama u skladu sa duhom našeg grada na Rječini nastaviti tolerancija, otvorenost i prihvaćanje različitosti uz veliki sportski rivalitet i gromoglasnu podršku našem klubu.

Budite i dalje naš 12-i igrač koji našim igračima daje veliku prednost na terenu jer Rijeka je najbolje od svega!

Za sutrašnju utakmicu s Goricom na Rujevici, podsjećaju iz HNK Rijeka, vrijede pravila i preporuke pod kojima se igralo i s Lokomotivom:

Neće biti slobodne prodaje ulaznica na blagajnama već će ulaz biti dozvoljen samo vlasnicima kompleta ulaznica za sezonu 2019/2020 te neće biti moguće prenijeti komplet ulaznica na drugu osobu dok su na snazi posebne mjere. Ulazi na stadion biti će otvoreni od 18 sati.

Molimo sve gledatelje koji dolaze na stadion da se pridržavaju Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledatelja izdanim 13. lipnja od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), a koje se nalaze u prilogu. Između ostalog podsjećamo sve gledatelje da se preporučuje sljedeće:

  • da osobe na tribini sjede na udaljenosti od 1,5 metara jedna od druge
  • gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu i ukoliko je u jutarnjim satima temperatura viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti treba se telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku,
  • za vrijeme ulaska i izlaska iz športskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska gledatelja kroz zatvorene prostore športskog objekta (hodnici, sanitarni čvor i sl.) preporučuje se držati razmak od 1,5 metra kao nužnu fizičku udaljenost pa stoga molimo sve gledatelje da prilikom odlaska na utakmicu krenu ranije prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima
  • molimo sve naše vlasnike kompleta ulaznica da budu odgovorni prema sebi, svojim obiteljima i drugim gledateljima na stadionu te da se pridržavaju navedenih Preporuka HZJZ-a

Utakmica Rijeka-Gorica počinje u petak u 18 sati i 55 minuta. Na žalost, uz strepnju svakog normalnog navijača i svih u klubu od ponavljanja primitivnih pokliča s tribina koji nemaju veze sa onime što grad i klub Rijeka doista jesu: otvorena luka za sve ljude dobre volje.

Rijeka: Zagrijavanje uoči utakmice 1. HNL između Rijeke i Lokomotive
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida