Obavijesti

Sport

Komentari 99

'Rijeka i Drmić već imaju ugovor za sljedeću sezonu! VAR suci su nas ove sezone dvaput oštetili'

'Rijeka i Drmić već imaju ugovor za sljedeću sezonu! VAR suci su nas ove sezone dvaput oštetili'
4

VAR suci neke odluke donose intuitivno, a ne na temelju konkretnih stvari. U Osijeku je bila kapitalna pogreška, u Kranjčevićevoj se ništa nije vidjelo, a donijeli su odluku da je bilo zaleđe, kaže Robert Palikuća

VIDEO

Rijeka je na vrhu Prve HNL. Isti broj bodova kao i Osijek, ali s utakmicom manje. Dakle, ima puno razloga za zadovoljstvo, ali i segmenata igre koje de-fi-ni-ti-vno treba popraviti. I o tome je, među ostalim, u eteru Radio Rijeke govorio generalni klupski menadžer za sport Robert Palikuća (43).

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Robert Palikuća predstavljen u Rijeci 01:03

- Kontinuitet je ono što brine u zadnjim utakmicama, treba igrati na istoj razini: 95 minuta. Prvi smo, ali ne gledam tablicu nego kontinuitet. Bilo je jako dobrih faza utakmica, s balansom u igri, ali i jako loših. Mora se smanjiti broj individualnih pogrešaka. I biti konstantniji - priča Palikuća.

- Imali smo realnu šansu proći PAOK, koji je bolji od nas, jedno poluvrijeme smo potpuno izgubili, a kad smo se popravili onda nas je pokopao individualni kiks. A može se protiv jačih i bogatijih. To je Rijeka već pokazivala u svojoj povijesti, a pokazao je i Dragovoljac protiv nas u petak.

U remiju kod Hrvatskog dragovoljca (2-2) Palikuća je vidio još jednu stvar koja mu se nimalo nije sviđala.

- Dogodilo se drugi puta da nas je VAR oštetio. Prvi put je to bilo u Osijeku. Nakon Osijeka je bila javna isprika da je linija bila krivo povučena, a to je poluistina. Govorili su da je linije bila povučena zbog Obregona koji je i ovako i onako bio u zaleđu, a nije bilo priča o Muriću. I nitko to nije spominjao?!

U Kranjčevićevoj?

- U Kranjčevićevoj ulici nisam vidio zaleđe, nisam vidio da je netko dirao loptu, a prekid je trajao jako dugo. Pitao sam suce i VAR suce nakon utakmice što je konkretno bilo i... Nisam dobio nikakvu izjavu?! Izgleda da se neke odluke donose intuitivno, a ne na temelju konkretnih stvari. Ono u Osijeku je bila kapitalna pogreška, a u Kranjčevićevoj se ništa nije vidjelo, a donijeli su odluku da je bilo zaleđe. To nije u redu, svi mi imamo svoje ciljeve, a jedan ili dva boda mogu bitno promijeniti stvari.

Prijelazni rok je započeo bivši sportski direktor Ivan Mance, a onda vi preuzeli kormilo. I obavili sjajan posao. Rijeka je napadački raskošna, sa golemim brojem opcija, ali... Josip Drmić ipak se ističe iznad svih. 

Kolike su šanse da nakon ove sezone ostane na Rujevici?

- Rijeka s Drmićem već potpisan ugovor za sljedeću sezonu. Ali i dogovor: ako dobije ponudu koja se ne odbija (Liga 'petice' npr.)... Može otići.

Golgeter neće igrati u utorak u Kupu u Pitomači zbog ozljede zadnje lože, a pauzirat će i crnogorski lijevi bočni Vukčević kojem zarastaju šavovi na razbijenoj arkadi.

- Kup je natjecanje u kojem Rijeka uvijek želi ići do kraja. No moramo imati kontinuirani balans u igri. Jasno je da sve ne može biti odmah 100% uigrano jer momčad je stvarana kroz duže razdoblje, puno je novih igrača došlo (namjera je imati što modernije i dinamičnije igrače i istu takvu igru) pa je potrebno vrijeme da se sve uštima.

Mišković: Hajduk i Osijek imaju puno više od Rijeke, s Mamićem i Šukerom se jako rijetko čujem
Mišković: Hajduk i Osijek imaju puno više od Rijeke, s Mamićem i Šukerom se jako rijetko čujem

Ostalo je u zraku visjeti: 'ali'...

- Ali daleko je bolje o prostoru za napredak tj. kiksevima koje treba ispraviti razgovarati sada kad smo prvi. A u tom smislu je sve jasno. Rijeka mora imati: balans u igri i kontinuitet igre kroz 95 minuta te drastično smanjiti broj individualnih i neforsiranih, a kapitalnih pogrešaka koje su nas već skupo koštale i u Europi i u HNL-u - zaključio je Palikuća.

Nitko iz kluba nije izrijekom podvukao nijedno ime, ali kompletna klupska struka i uprava nakon remija u Kranjčevićevoj bili su poprilično iziritirani kiksevima Darka Velkovskog (26) koji sjajno igra za reprezentaciju, a silno oscilira za Rijeku. Pa se jedva čeka da se u sastav vrati kapetan Ivan Smolčić (21), mlađi, ali daleko koncentriraniji i fokusiraniji stoper te, na kraju krajeva, igrač koji će Rijeci danas-sutra donijeti itekako lijepu zaradu.

Euro 2020 Qualification Play off - North Macedonia v Kosovo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica