Obavijesti

Sport

Komentari 25

Rijeka igrala na kontre pa pala iz kontre. Pomogao je i Zebec

Rijeka igrala na kontre pa pala iz kontre. Pomogao je i Zebec
1

Dizajniranje pa uigravanje nove momčadi, to je svakodnevni horoskop Matjaža Keka. Ponekad u svlačionici na uigravanje dobiješ Kramarića, Andrijaševića ili Mitrovića, a ponekad... Baš i ne

VIDEO

Ideja odlična i logična, izvedba polovična i djelomična. To je Rijeka bila u Maksimiru. Nije pokazala ni blizu dovoljno da bi si priuštila finale Kupa koji brani, a još je dodatno zaljuljana i pogrešnim sudačkim odlukama u uvodu i na polovici drugog poluvremena.

Riječka je nakana bila pametna: Dinamovu napadu suprotstaviti dobro poznati, jaki bijeli blok pa u završnicu ići sa što više igrača i odlučnije nego u Splitu. 

Provedba te ideje u praksi je donijela neveselu i pomalo apsurdnu činjenicu: Rijekin je protok lopte bio prespor da se Dinamu priprijeti iz kontre, ali se sporo vraćalo u obranu pa vrlo brzo palo - od Dinamove kontre. I sudačkog previda nakon samo minutu i pol nastavka te početničkog kiksa čak trojice riječkih igrača u finišu susreta.

Riječani 'nisu smjeli govoriti', Mance raspravljao s Marićem...
Riječani 'nisu smjeli govoriti', Mance raspravljao s Marićem...

Kapetan Bradarić nije ispratio Hajrovića do kraja akcije u Dinamovom protuudaru koji je donio modrih 1-0 u 24. minuti, a zbog prekršaja koji je napravio u startu te akcije još je dobio i zasluženi žuti karton. Ono što ni Bradarić, ni Rijeka, ni polufinale Kupa nisu zaslužili bio je sudački previd, kiks-odluka kojom je Bradariću nimalo opravdano već u 47. minuti Zebec pokazao drugi žuti pa posljedično i crveni karton.

Dvadesetak minuta kasnije Acosty je "požutio" zbog simulacije koje uopće bilo nije nego se dogodila situacija u kojoj je Rijeka trebala dobiti (u najgorem slučaju) slobodnjak sa 16,5 metara od Zagorca.

Te su odluke, naravno, među najznačajnijim potezima polufinala no na drugoj strani iste medalje stoji činjenica da Rijeka od prvih trenutaka susreta nije bila onakva kakva je planirala i željela biti. Dizajniranje pa uigravanje nove momčadi iz sezone u sezonu, to je svakodnevni riječki horoskop Matjaža Keka. Ponekad kroz ljetni promet u svlačionici na uigravanje dobiješ Kramarića, Andrijaševića ili Mitrovića, a ponekad... Baš i ne. I zato, koliko god bio nepopravljiv (i rezultatski preizražen), poraz za squadru s Rujevice nije ni dramatičan, niti ide u red nedopustivih.

Kek: Zebec nam se smijao u facu, cirkus je počeo u 46. min
Kek: Zebec nam se smijao u facu, cirkus je počeo u 46. min

U jednoj je utakmici sve moguće pa i to da ti baš na dan te utakmice momčad nije najinspiriranija. Ni Kekova ni Jurčevićeva ("pričuvna") obrana nisu ulijevale neku velebnu sigurnost, ali je, za razliku od Rijekinog, Dinamov napad protivničku obranu stavljao na kušnju, u situaciju da pogriješi. 

A Rijeka je (i tu ide još jedan lagani apsurd) najopasnija bila u 10-15 minuta nakon što je ostala s igračem manje. Ostatak vremena Rrahmani i Perić živjeli su dosta lagodnim stoperskim životom. Soudani, Olmo i Gavranović na jednoj, a Acosty, Héber i Puljić na drugoj strani... Pomogla nije ni trostruka rotacija u bijelom napadu kada su umjesto tri startne špice u igru ušli Gorgon, Kvržić i Božinov.

Šteta zbog mrlje na derbiju koju je ostavilo pogrešno isključenje Bradarića, ali objektivno: Dinamo je od početka bio bolja momčad i zasluženo ide u finale Kupa, a Rijeka ide dalje... U HNL-u. Tu još dosta toga ima napraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi