Sport

Komentari 23

Rijeka ima - kompleks Rujevice! Istra 100% zasluženo uzela bod

Rijeka ima - kompleks Rujevice! Istra 100% zasluženo uzela bod

Franka neće gol, Kulenovića neće gol, Menala neće gol. Drmić lovi formu. Obrana barem dvaput po utakmici propliva k'o Netjak u Velom mistu. Rijeka je umorna i spora

Rijeka u HNL-u na Rujevici nikog nije pobijedila od 8. studenoga prošle godine. Sa bodom ili sva tri iz Rijeke su se doma vraćali Dinamo, Osijek, Gorica, Šibenik, Hajduk i danas, 100% zasluženo - Istra. Rijeka ne igra dobro i ima: kompleks igranja u vlastitom dvorištu.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Rijeka je izgubila kompaktnost na terenu. Bijela je momčad je prerazvučena, spora, (nedopustivo) ranjiva u obrani i jako se muči s realizacijom.

Šanse se stvaraju, a u pogotke pretvaraju raritetno rijetko. Kontinuirani, a osmišljeni napad također je segment igre koji je Riječanima zasad tek misaona imenica.

Igra se u nekom grču, Rožmanovi dečki daju sve od sebe, a djeluju kao da idu sa zadrškom. Šef struke manje-više sve je prije koji tjedan objasnio umorom i - lako ga je shvatiti.

Mali protiv 'malih'

Rijeka je imala jako kratki odmor pa jako rijetke pripreme, a nakon europskog ritma 'utakmica svaka 2-3 dana' zbog brojnih zaostalih utakmica isto se iscrpljuje i u drugog dijelu Prve HNL nakon što je ispala iz Europe.

Baš porazno djeluje podatak da je Rijeka protiv momčadi iz donjeg doma Prve HNL osvojila samo 18 bodova u 10 utakmica, a npr. Osijek 31 bod u 11 utakmica! Daleko je i Dinamo sa 29 bodova iz 12 utakmica (protiv Belupa, Šibenika, Lokomotive, Varaždina i Istre), a čak je i Hajduk u tom dijelu zasad bolji od Rijeke sa 19 bodova u 11 utakmica.

Obrana pliva k'o Netjak

Arsenić prolazi razdoblje prilagodbe i loše igre kakvo je prošao i Galović po povratku iz inozemstva u HNL tj. u Rijeku. Zbog Arsenićevog kašnjenja na Gržana Rijeka je opet već nakon 5 minuta bila u rezultatskom minusu pa još jednom zadala udarac ravno u vlastito samopouzdanje u vrlo ranoj fazi utakmice.

A i Arsenića i Galovića i Rijeku je od novog rezultatskog zaostatka u 11' spasio VAR kada je posegnuo za novim pravilom/naputkom: ako se iz dodira lopte s rukom napadača (čak i ako se rukom igralo nenamjerno ili je lopta bila napucana iz blizine) neposredno dogodi akcija iz koje padne gol, onda se sudi - igranje rukom.

Franka neće gol, Kulenovića neće gol, Menala neće gol... Mudražija je (zasad) prosječan, obrana barem dvaput po utakmici propliva k'o Netjak u Velom mistu, Štefulj je izgubio formu tijekom zimske pauze... Debitirao je Drmić, dobio 10 minuta, još traži formu nakon dugo sjedenja u Norwichu.

Istra tvrda i žilava

Istra? S obzirom na triput manji budžet i zadnje mjesto na tablici Istra je sa druge strane Učke zapravo odigrala jednu jako dobru utakmicu pod novim šefom Danijelom Jumićem, a na tragu onoga što je pokazivala i pod Faustom Budicinom.

Istra ne prima više od jednog gola, kompaktna je i čvrsta, žilava i 'tvrda' momčad koja će do zadnje sekunde zubima i noktima čupati za ostanak u eliti. A poznato je da su Istrijani specijalisti kad su majstorice u pitanju.

Najčitaniji članci