Obavijesti

Sport

Komentari 23

Rijeka ima - kompleks Rujevice! Istra 100% zasluženo uzela bod

Rijeka ima - kompleks Rujevice! Istra 100% zasluženo uzela bod
4

Franka neće gol, Kulenovića neće gol, Menala neće gol. Drmić lovi formu. Obrana barem dvaput po utakmici propliva k'o Netjak u Velom mistu. Rijeka je umorna i spora

VIDEO

Rijeka u HNL-u na Rujevici nikog nije pobijedila od 8. studenoga prošle godine. Sa bodom ili sva tri iz Rijeke su se doma vraćali Dinamo, Osijek, Gorica, Šibenik, Hajduk i danas, 100% zasluženo - Istra. Rijeka ne igra dobro i ima: kompleks igranja u vlastitom dvorištu.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Rijeka je izgubila kompaktnost na terenu. Bijela je momčad je prerazvučena, spora, (nedopustivo) ranjiva u obrani i jako se muči s realizacijom.

Šanse se stvaraju, a u pogotke pretvaraju raritetno rijetko. Kontinuirani, a osmišljeni napad također je segment igre koji je Riječanima zasad tek misaona imenica.

Igra se u nekom grču, Rožmanovi dečki daju sve od sebe, a djeluju kao da idu sa zadrškom. Šef struke manje-više sve je prije koji tjedan objasnio umorom i - lako ga je shvatiti.

Mali protiv 'malih'

Rijeka je imala jako kratki odmor pa jako rijetke pripreme, a nakon europskog ritma 'utakmica svaka 2-3 dana' zbog brojnih zaostalih utakmica isto se iscrpljuje i u drugog dijelu Prve HNL nakon što je ispala iz Europe.

Rijeka i Istra sastali se u 21. kolu HT Prve lige

Baš porazno djeluje podatak da je Rijeka protiv momčadi iz donjeg doma Prve HNL osvojila samo 18 bodova u 10 utakmica, a npr. Osijek 31 bod u 11 utakmica! Daleko je i Dinamo sa 29 bodova iz 12 utakmica (protiv Belupa, Šibenika, Lokomotive, Varaždina i Istre), a čak je i Hajduk u tom dijelu zasad bolji od Rijeke sa 19 bodova u 11 utakmica.

Obrana pliva k'o Netjak

Arsenić prolazi razdoblje prilagodbe i loše igre kakvo je prošao i Galović po povratku iz inozemstva u HNL tj. u Rijeku. Zbog Arsenićevog kašnjenja na Gržana Rijeka je opet već nakon 5 minuta bila u rezultatskom minusu pa još jednom zadala udarac ravno u vlastito samopouzdanje u vrlo ranoj fazi utakmice.

Rijeka i Istra sastali se u 21. kolu HT Prve lige

A i Arsenića i Galovića i Rijeku je od novog rezultatskog zaostatka u 11' spasio VAR kada je posegnuo za novim pravilom/naputkom: ako se iz dodira lopte s rukom napadača (čak i ako se rukom igralo nenamjerno ili je lopta bila napucana iz blizine) neposredno dogodi akcija iz koje padne gol, onda se sudi - igranje rukom.

Franka neće gol, Kulenovića neće gol, Menala neće gol... Mudražija je (zasad) prosječan, obrana barem dvaput po utakmici propliva k'o Netjak u Velom mistu, Štefulj je izgubio formu tijekom zimske pauze... Debitirao je Drmić, dobio 10 minuta, još traži formu nakon dugo sjedenja u Norwichu.

Istra tvrda i žilava

Istra? S obzirom na triput manji budžet i zadnje mjesto na tablici Istra je sa druge strane Učke zapravo odigrala jednu jako dobru utakmicu pod novim šefom Danijelom Jumićem, a na tragu onoga što je pokazivala i pod Faustom Budicinom.

Istra ne prima više od jednog gola, kompaktna je i čvrsta, žilava i 'tvrda' momčad koja će do zadnje sekunde zubima i noktima čupati za ostanak u eliti. A poznato je da su Istrijani specijalisti kad su majstorice u pitanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima