Obavijesti

Sport

Komentari 93

Rijeka istaknula kandidaturu za naslov! O drugom golu bijelih u Maksimiru dugo će se još pričati

Rijeka istaknula kandidaturu za naslov! O drugom golu bijelih u Maksimiru dugo će se još pričati
8

Fantastična mlada Rijeka slavila je 2-0 u Maksimiru. Kolosalni Nevistić skinuo je penal i par zicera, a akcija (asistent Lončar, strijelac Franko) za drugi gol bila je - riječka nogometna poezija u belom Zagreb gradu

VIDEO

Šampion srušen u Maksimiru, još jednom potvrđene i kvaliteta, i uigranost i snaga zajedništva, još jednom potvrđena ispravnost nove klupske politike oslanjanja na mlade igrače, još jednom potvrđena trenerska ruka mladog trenera Simona Rožmana i potencijala mlade momčadi...

Rijeka je u Zagrebu slomila Dinamo s 2-0 i... Istaknula kandidaturu za naslov! Nije imperativ, nije mač nad glavom, ali - moglo bi se dogoditi.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Dinamo je derbi počeo očekivanom dominacijom, ali vidjelo se europsko iskustvo, velika smirenost Bijelih unatoč jako mladoj momčadi s kojom su brodili EL-om, a danas plove domaćim nogometnim vodama.

Baš su na valu tog iskustva i samopouzdanja stečenog u Europi znali i (bar na mahove) preseliti loptu na 'modru' polovicu travnjaka, odmoriti od naleta realno kvalitetnije momčadi.

Ivan Nevistić - rađa se zvijezda!

Kapetan Andrijašević na desnoj 'polušpici' u Rožmanovih 5-4-1 bio je očekivano koristan u igri prema nazad, ali tim fiksnim pozicioniranjem uz aut-liniju ipak mu je (naoko!) 'ubijen' instinkt majstora koji najveći nered protivnicima radi igrajući iza napadača.

Prvu loptu za senzaciju i pobjedu u Zagrebu imao je Kulenović u 26', ali ako Rijeka svoju zvijezdu ima u golmanu Ivanu Nevistiću onda je na drugoj strani to također čuvar mreže, Dinamova 'jedinica' Livaković koji je skinuo totalni zicer riječkom napadaču.

Dinamo i Rijeka sastali se u zaostalom 6. kolu HT Prve lige

Sreća je pomazila squadru s Kvarnera kada je u 45' prvacima poništen gol zato što je asistent Lauritsen (kikser kod Kulenovićeve šanse) bio u zaleđu - ramenom.

Nino Galović - vođa

Kolosalni Ivan Nevistić u 53' je skinuo penal ne posebno rastrčanome Petkoviću pa svoju cijenu od 3-4 milijuna eura podignuo za 100-200 tisuća i to: najozbiljnijem interesentu - Dinamu.

Sjajno je djelovala obrana na čelu sa sjajnim Ninom Galovićem (Rijeka zna čekati igrače i vjerovati u vlastitu prosudbu kod dovođenja novih imena), opet su odlično odigrali i Capan i mlađahni Smolčić (golem napredak djeteta iz vlastite škole nogometa).

Rijeka i Dinamo sastali se u 15. kolu HT Prve lige

Lončar je i zabio i asistirao, Menalo 'terorizirao' Moharramija, Kulenović 'tukao' Lauritsena i Theophilea-Catherinea... Nevidljiv je bio jedino Tibor Halilović zato što ga nije ni bilo. Rijeka ga je prije tjedan dana prodala u Nizozemsku pa bez svog najboljeg igrača prošle sezone uništila Dinamo u Zagrebu!

Riječka nogometna poezija

Prvi gol: Kulenović na centru trpi faul i otvara desnu stranu Menalu koji je za Leovca F1 pa u idealnom trenutku poslužuje Lončara koji mirno, k'o na treningu prvi put šokira Maksimir.

Drugi gol: Capan na centar, Tomečak povratna na Galovića, duga lopta lijevo na Lončara koji na drugoj strani može birati, Franko ili Menalo, odabire kapetana koji zabija iza Livakovića... Deset sekundi igranja s Dinamom za potvrdu velike riječke večeri na gostovanju kod šampiona.

Gotovo cijela momčad sudjelovala je u tom golu! Možete ga pogledati OVDJE.

Trijumf društva koje potvrđuje da u ovoj sezoni i samo može do tog divnog, u Rijeci samo jednom doživljenog, statusa šampiona!

Dinamo i Rijeka sastali se u zaostalom 6. kolu HT Prve lige
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom