Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Rijeka je veliki klub i Mišković se ne miješa u trenerski posao'

'Rijeka je veliki klub i Mišković se ne miješa u trenerski posao'
4

Benko je već pomalo u godinama, ali još je odličan napadač. U Rijeci je puno golova zabio na moje asistencije, uključujući i najljepši u karijeri baš nakon jedne moje 'svijeće', kaže Ivan Tomečak

VIDEO

Sutra u Rijeku stiže Varaždin (15:00), a Čolak, Acosty & com. traže - četvrtu pobjedu zaredom i još jednu zajedničku pjesmu s navijačima na posljednjoj utakmici na Rujevici u 2019.

Pokretanje videa...

01:24

Trener Simon Rožman priželjkuje novu zbornu izvedbu sutra oko 17 sati:

- Bilo je lijepo nakon Istre. Vatromet i cijeli stadion pjeva "Tu je 'jubav moja" koja je postala naša pjesma. Nadam se da će se ponoviti u subotu, ali: neće biti lako. Pogledajte rezultate Varaždina. Primaju jako malo golova, jako su dobri u obrani i tranziciji - priča šef struke.

Slovenski trener je svjestan da mu momčad može pobjeđivati samo ako ide 100%, u suprotnom Rijeci je svaki protivnik opasan.

- Mi sada imamo sadržaj koji na nešto sliči, postali smo prava momčad, cijele tribine nas podržavaju... To moramo zadržati i dizati iz utakmice u utakmicu.

Kapetan i poslovođa su pod velikim upitnikom...

- Gorgon je dobio baš jaki udarac u rebra i nije posve spreman, a jednako je i sa Halilovićem koji je osjeća posljedice jakog udarac u mišić iz prošlog kola. Obojica još osjećaju bolove i oni su upitni za nastup, ovisit će o večernjem treningu. Ako budu išli 100% kandidirat će za Varaždin, a ako ne budu mogli trenirati punim intenzitetom: ispadaju iz konkurencije.

Rožman je servirao i dobre vijesti za navijače:

- Vraća se Andrijašević, Kvržić je oporavljen i spreman za nastupe, a i Murić je OK, imao je grčeve od umora protiv Istre, ali odmah se oporavio i normalno trenirao.

Vama i Dinamu prvi dio sezone ne završava ovog vikenda, imate još onu odgođenu utakmicu u Maksimiru.

- Još nijednu riječ nismo progovorili o Dinamu. I nećemo dok ne prođe Varaždin.

Kaže predsjednik Mišković da Escoval i Velkovski moraju proigrati. Znači da moraju i - igrati.

- Sa mnom nikada ni riječi nije progovorio o tome tko treba igrati. Župarić odlazi na kraju sezone, vjerojatno je predsjednik mislio dugoročno. Ne bih dozvolio da mi se netko miješa u posao. Tada ne bih ni pristao raditi.

Pokretanje videa...

00:32

Župarić lako moguće neće biti jedini igrač bez kojeg ćete ostati ove zime.

- Prijelazni rok? Ne znam kako je u drugim klubovima, kod nas se zna tko što radi. Zato Rijeka i jest veliki klub. Kad je prijelazni rok u pitanju moja nije zadnja nego cijela struka surađuje. Svi smo u funkciji najšire moguće vizije cijelog kluba - rekao je Rožman.

'Benko je čovjek u godinama'

Ivan Tomečak u svom je prvom riječkom mandatu sjajno surađivao s napadačem koji će sutra prijetiti njegovoj Rijeci.

- Je, Leon Benko i ja smo se dobro razumjeli na terenu. On je sad već malo u godinama, ali i dalje je sjajan igrač. Puno sam mu puta asistirao dok smo bili skupa u Rijeci, a i najljepši gol u karijeri zabio je nakon jedne moje 'svijeće' u šesnaesterac. Onaj Hajduku u rašlje na Kantridi. U subotu mu valjda neće ništa ući - priča Tomečak.

- Veselo je sada u momčadi, krenulo nas je. Maksimalno smo fokusirani na Varaždin. A bit će teško, sigurno. Nikoga nećemo pobijediti ako ne budemo išli 100%, a i želimo se od svojih navijača u 2019. oprostiti pobjedom. Sa Varaždinom nikome nije bilo lako. Nonšalancija je nedopuštena.

Ugovor vam ističe 31. prosinca. Jesu li počeli pregovori o produženju?

- Niti smo još sjeli o tome pričati, niti je vrijeme. Najprije još ove dvije utakmice, a onda možemo razgovarati - rekao je Ivan Tomečak.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija američki ambasador 20:07
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu