Sport

Komentari 3

Rijeka: Navijači izabrali igrača desetljeća... Andrej Kramarić!

Rijeka: Navijači izabrali igrača desetljeća... Andrej Kramarić!

Vatreni je na jednoj utakmici za Rijeku zabio osam golova, a transfer u Leicester (9 milijuna eura) i danas je klupski rekord. Iza Krame su veliki talent Anas Sharbini i veliki čovjek Damir Kreilach

Trener najblistavijeg desetljeća u riječkoj nogometnoj povijesti je Matjaž Kek, u momčadi desetljeća su Prskalo - Ristovski, Župarić, Mitrović, Zuta - Kreilach, Moises - Vešović, Andrijašević, An.Sharbini - Kramarić, a... Tko je od tih 11 najbolji? Igrač desetljeća Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka u izboru navijača je: 'Vatreni' - Andrej Kramarić!

POGLEDAJTE VIDEO: ANDREJ KRAMARIĆ!

Čast utoliko veća jer Kramarić nije domaći, riječki dečko, a na Kvarneru je igrao samo godinu i pol, ali... Rijeka ide i mimo lokal-patriotizma, Rijeka pamti majstora Kramu.

Nakon prvog treninga riječki golgeter iz nekih drugih, davnih vremena, neponovljivi Milan 'Krlja' Radović, sa svojim je nepogrešivim osjećajem za prepoznavanje vrhunskog napadača sve rekao jednom rečenicom:

- Ako ovaj dečko ne bude u prvih 11 i to na 'devetki', u ovoj ligi to je: zločin protiv nogometa!

'Zločin' je ono što je Krama radio protivnicima. Izabran za najboljeg igrača Prve HNL, strijelac osam golova u jednoj utakmici (Kup protiv korčulanskog Blata na Kantridi), dan-danas rekorder po svoti novca koji je Rijeka zaradila na izlaznom transferu: 9 milijuna eura od Leicestera u siječnju 2015.

Kramarić je otišao do svjetskog srebra, svojim golovima Hrvatsku odveo na Mundijal pa i zabijao na Mundijalu. U izboru navijača osvojio je 47% glasova, a iza njega, na 2. i 3. mjestu ostali su: veliki talent Anas Sharbini i veliki čovjek Damir Kreilach.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Najčitaniji članci