Obavijesti

Sport

Komentari 30

Rijeku čeka kaotično proljeće: Kad će stići odigrati zaostatke?

Rijeku čeka kaotično proljeće: Kad će stići odigrati zaostatke?
10

Rijeka je na odmoru do 4. siječnja, a onda će: od 19. siječnja do 20. ožujka odigrati 16 utakmica. Rožman ima jezgru od 18-19 igrača, ne bude li peha na proljeće bi na Rujevici moglo biti i slatkih briga

VIDEO

Jako zanimljivo izgleda tablica Prve HNL. Kad završi prvi dio sezone Rijeka će imati: tri utakmice manje od Hajduka, četiri utakmice manje od Dinama i pet utakmica manje od Osijeka.

Bijeli su bili u skupini Europske lige, mjesecima igrali dvije utakmice tjedno, a nakon zimske pauze čeka ih - još jači ritam: 16 utakmica u dva mjeseca (od 19. siječnja do 20. ožujka).

POGLEDAJTE VIDEO: Riječka jesen bila je - sjajna

Pokretanje videa...

Riječko slavlje u Kopenhagenu 01:04

Sve je dodatno zakuhala odgoda gostovanja koje su ove nedjelje trebali obaviti u Koprivnici, a koje je odgođeno zbog korona virusa u redovima Slavena Belupa (Rijeka je svoju korona-kalvariju prošla u studenome i početkom prosinca).

Rijeku na proljeće čeka ritam s kojim se neće susresti nijedan drugi prvoligaš. Utoliko luđi i ubrzaniji jer nas narednog ljeta čeka i Europsko prvenstvo premješteno s 2020. na 2021. godinu.

Sve skupa zvuči kao totalno iscrpljivanje igračkog kadra, ali Simon Rožman (37) je već isukao vrhunski rezon što se velikog broja utakmica u malo vremena tiče:

- Klupska politika okrenuta je mladima, sanjali smo plasman u skupine Europske lige i...? Sve imamo. I u Europi smo i imamo najmlađu momčad i Prve HNL i Europske lige. To smo htjeli! Uostalom, to su mladi dečki, puni energije. U našoj svlačionici umor uopće nije tema. Mi u Rijeci smo: zabranili umor - govorio je trener Rožman, a momčad mu je igrala: sve bolje i bolje.

Tko su glavni igrači?

Od igrača koji su gotovo cijelu polusezonu bili 'out' zbog ozljede, a vjerojatno bi najčešće startali u početnoj postavi ističu se veznjak Halilović (oporavljen, opet aktiviran i opet sjajan u bijelom dresu) i Arsenić, a Lepinjica i Yateke uglavnom su ulazili s klupe pa je Rijeka jesen izgurala sa ovih 14-15 nogometaša:

Nevistić - Velkovski (Capan), Galović (Escoval), Smolčić - Tomečak, Čerin (Pavičić), Lončar, Štefulj - Murić, Kulenović, Andrijašević (Menalo).

Pribrojite im četvoricu ranije spomenutih i to je: riječka jezgra, skupina od 18-19 igrača s kojima će Rožman u proljetne okršaje, a ne bude li opet nevjerojatnog peha s ozljedama i virusima mladi bi trener mogao imati i 'slatke glavobolje'. Jer ne može mu odjednom igrati svih 5-6 pouzdanih stopera, 4-5 sjajnih veznjaka ili u istom trenutku na travnjaku biti svih 4-5 odličnih ofenzivaca koje ima u kadru.

Što kažu brojke?

Najviše minuta odigrala su dva bočna vezna, rekorder Danijel Štefulj (1.605) i Ivan Tomečak (1.384), fantastični golman Ivan Nevistić (1.470) te neuništivi veznjak Stjepan Lončar (1.532), a vrlo blizu su stoper Smolčić (1.308) te kapetan Franko Andrijašević (1.160).

Po broju odigranih utakmica to bi izgledalo ovako:

  • 19 Štefulj
  • 18 Lončar
  • 17 Tomečak
  • 16 Nevistić
  • 15 Smolčić, Escoval
  • 14 Andrijašević, Kulenović, Murić
  • 13 Galović, Velkovski, Pavičić, Lepinjica
  • 12 Čerin, Yateke
  • 11 Capan
  • 10 Menalo
  • 9 Halilović, Raspopović
  • 2 Arsenić

Najviše golova zabio je Menalo - 7 (s time da je zabio u svakoj od zadnje četiri utakmice). Slijedi Franko s 5, Murić i Kulenović s 3, Lončar i Galović s 2 te Tomečak, Pavičić, VelkovskiYateke s po jednim postignutim golom.

Zaradili, učili, briljirali...

Ove su sezone Bijeli odigrali 11 utakmica u Prvoj HNL, šest u Europskoj ligi i dvije u hrvatskom Kupu. Uz jako puno odgoda zbog pandemije. Tih bi odgoda trebalo biti manje kada se 19. siječnja vrate službenim nastupima (zimske pripreme počinju 4. siječnja) pa krenu u ritam još zgusnutiji i luđi nego dok su bili u Europi.

Ali... Rijeka je skupila europsko iskustvo ('usput' zaradila cca 4,5 milijuna eura) i puno toga sama sebi dokazala. Rijeka sada ZNA da ima i momčad i trenera na razini klupskih ambicija.

Split: Hrvatski Telekom Prva liga, 14. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka

Ne bude li odlazaka (dođe li za nekog igrača prava ponuda u HNL-u je to uvijek moguće jer: od prodaje se živi) bit će nogometne radosti na Kvarneru. Svi se nadaju: barem u finišu sezone sa - punom Rujevicom i navijačkom grmljavinom s tribina kao još jednim 'igračem' više. Jedinim za kojim je ove sezone 'jadikovao' Simon Rožman!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica