Obavijesti

Sport

Komentari 18

Rodgersove pedagoške mjere: 'Sterling mi je igrao za 2200 €'

Rodgersove pedagoške mjere: 'Sterling mi je igrao za 2200 €'
1

Sjeverni Irac je 'stara škola nogometa' i takav rad je ukomponirao u moderno vrijeme. Sjajan je pedagog i cijeni rad s mladim igračima. A tome svjedoči i priča s Raheemom Sterlingom

VIDEO

Mnogi nogometni obožavatelji kritizirali su rad Brendana Rodgersa u Liverpoolu. 'Redsi' su imali igru, ali ne i rezultate. Ako ćemo iskreno, sada kada gledamo na Rodgersovo vrijeme u Liverpoolu, možemo reći da mu je nedostajalo - samo malo sreće.

Pogotovo u sezoni 2013/14 kad je Luis Suarez zabio 31 gol, a Liverpool nesretno završio drugi u prvenstvu. Bila je to izvanredna prilika za Stevena Gerrarda da osvoji svoju jedinu titulu engleskog prvaka u karijeri, no to je ona sezona u kojoj se poskliznuo u utakmici koju je Chelsea pobijedio 2-0.

Rodgers je ubrzo dobio otkaz i zamijenio ga je Jurgen Klopp. Nedugo zatim, dobio je posao u Celticu gdje je konačno pokazao sav potencijal svojih menadžerskih sposobnosti. Njegova momčad odigrala je, odnosno nastavila niz od 62 utakmice bez poraza čime je srušio rekord Ujedinjenog Kraljevstva.

Sjeverni Irac je 'stara škola nogometa' i takav rad je ukomponirao u moderno vrijeme. Sjajan je pedagog i cijeni rad s mladim igračima. A tome svjedoči i priča s Raheemom Sterlingom.

- Kada je redovno igrao u Liverpoolu i za Englesku, imao je tjednu plaću od 2200 eura. Neko vrijeme sam odugovlačio s povećanjem plaće, ali pošto je igrao sjajno to nikako nismo mogli izbjeći pa smo mu morali poboljšati ugovor. Kod mladih igrača morate voditi računa o dvije stvari - prvo, oni taj novac moraju zaista zaraditi; drugo, ne smije se pretjerati s njima samo zato jer su odigrali nekoliko dobrih utakmica - rekao je Rodgers.

Upravo se to dogodilo Sterlingu. Liverpool mu je povećao plaću na 35 tisuća funti tjedno, Sterling je prvo završio na klupi, a zatim i u Manchester Cityju. S mladim igračima treba znati, a danas talenata ima na svakom koraku. 

Rogersova priča mogla bi biti lekcija mlađim nogometašima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...