Obavijesti

Sport

Komentari 11

Roko Ukić vraća se kući: Želim da moja djeca odrastaju ovdje

Roko Ukić vraća se kući: Želim da moja djeca odrastaju ovdje
4

Oni su jedini zdravi projekt u hrvatskoj košarci, rekao je Roko Ukić koji se vraća u Hrvatsku. Cedevitu vodi Rokov prvi seniorski trener i naš izbornik Jasmin Repeša...

VIDEO

Reprezentativni bek Roko Leni Ukić na korak je do potpisa ugovora s Cedevitom, a povratku u hrvatsku košarku nakon deset godina igranja u inozemnim klubovima, presudili su ambicije Cedevite i obiteljski razlozi.

- Istina je da pregovaramo i da smo vrlo blizu dogovora, a više će se znati za dan ili dva - kazao je Roko Ukić na temu Cedevite i dodao:

- Cedevita je jedini zdravi projekt u hrvatskoj košarci, vodi je trener kojeg jako dobro poznajem, to mi je jako važno.

Kapetan reprezentacije još ima financijski izdašnijih ponuda, koje je odbio jer želi novi izazov, ali i ne manje važno, da mu djeca odrastaju i idu u školu na materinjem jeziku. 

Kćer Sara će na jesen krenuti u prvi razred, a sin Luka u vrtić, pa će i supruga Tamara moći odahnuti, jer je teret obitelji zbog brojnih Rokovih obaveza uglavnom padao na njena leđa.

- Djeca su od rođenja u inozemstvu, njima je stalno seljakanje i nove sredine potpuno normalno okruženje, no treba misliti i na njihovu budućnost. Želio bih da odrastaju u Hrvatskoj - kazao je Roko i dodao kako se nada da će još dugo igrati ako ga zdravlje posluži.

Još od kad ga je kao 16 godišnjeg klinca, zajedno s Dragom Pašalićem, Jasmin Repeša gurnuo u prvu momčad Splita, koja je te 2000. godine igrala najjače europsko klupsko natjecanje - Suproleague, Roko Ukić pažljivo je gradio svoju karijeru.

Nikad mu u prvom planu nije bio novac, nego želja za igrom, te ambicije klubova. I sada, kad se nekome može učiniti da se na pragu 30., načet ozljedama, kući vraća kako bi zaključio karijeru, istina je posve drugačija.

Cedevitu vodi Rokov prvi seniorski trener i izbornik Jasmin Repeša, aktualni prvak praktično nema konkurenta u domaćim natjecanjima, te će se u miru može posvetiti napadu na vrh ABA lige, te drugi krug Eurolige. 

Očito se sve poklopilo da bolje ne može, tako da je Rokov povratak u hrvatsku košarku izvjestan...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi