Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ronaldinho ide po finale Copa Libertadoresa preko Newell'sa

Ronaldinho ide po finale Copa Libertadoresa preko Newell'sa
1

Atlético-MG najavljuje napade od prve minute i rani gol dok gosti koji dolaze s kapitalnom prednošću od dva razlike bez primljenog gola žele riješiti pitanje finalista

VIDEO

Atlético-MG je u nedjelju pobjedom nad Criciumom produžio seriju domaće neporaženosti na 52 utakmice što je podatak od kojeg večerašnji domaćini neće imati koristi ukoliko danas ne pobijede 2-0 ili tri razlike koliko im je potrebno za prolazak u finale nakon poraza prvom susretu. U spomenutoj utakmici trener Cuca odmorio je sve igrače na koje računa večeras od kojih je jedini golman Victor započeo tu utakmicu.

U odnosu na prvu utakmicu u kojoj Atlético-MG nije opravdao očekivanja, večeras će biti jači za dva Leandra, stoper Leonardo Silva i zadnji vezni Leandro Donizete oporavili su se od ozljeda i normalno trenirali i trebali bi pojačati Atlético-MG koji je i dalje bez suspendiranog Révera koji je jedini izostanak u redovima domaćih. I večeras će njegova zamjena biti Gilberto Silva.

Navijači su obećali da će odraditi svoj dio posla. U ponedjeljak su posjetili igrače noseći veliki transparent kojim su pozvali na borbu do kraja odnosno nema odustajanja dok ima i 1% šansi. Iz redova brazilskog kluba svi najavljuju napad od prve minute, a među njima je i Ronaldinho:

- Krećemo u napad od prve minute, na terenu i izvan njega. Moramo izaći na teren i dati sve što imamo u tih 90 minuta. Istovremeno moramo na terenu pokazati i smirenost pogotovo pred kraj utakmice ako dođemo do željenog rezultata. Mirnoćom do razvoja dobre igre jer svaki igrač želi biti sudionik ovakve utakmice jer ovo su trenuci koji obilježe karijeru.

Atlético će u svakom slučaju morati pokazati drukčije ponašanje na terenu od onog što su prikazali u prvoj utakmici. Zna to i napadač Jô koji traži pogodak u prvih 20 minuta:

- Cilj je zabiti u prvih 20 minuta iako utakmica traje 90 minuta u kojima moramo pokazati strpljenje i pritisak od početka. Ovo je veliki izazov i za mene jer zadnji put sam zabio protiv Cruzeira u finalu Mineiro prvenstva, a napadač ne može tako dugo biti bez golova. Golovi moraju krenuti, nadam se već ove srijede. Svi se uzdaju u mene.

Jô je ove godine već odigrao nekoliko odličnih utakmica, a sada želi da večerašnja bude jedna od njih:

- Ako već nije najvažnija utakmica mog života, zasigurno jest jedna od njih. Svi trebaju napadača spremnog odlučiti utakmicu. Moram biti koncentriraniji i napraviti razliku na terenu.

Golovima Ignacija Scocca i Maxija Rodrigueza Newell's je u prvoj utakmici igranoj u Rosariju pred sedam dana došao do ogromnog kapitala pred uzvrat u Belo Horizonteu, ali nakon slavlja trener Martino i igrači redom su bili odmjereni u izjavama.

- Napravili smo velik posao, ali ako to ne iskoristimo i ne prođemo u finale sav trud pada nam u vodu. Treba biti objektivan i priznati kako su nam šanse sada velike, ali i da još ništa nije odlučeno. Maksimalno ćemo se pripremiti za uzvrat s Atleticom kako ne bismo ništa prepustili slučaju, jer na kraju krajeva naš je glavni cilj finale ovog natjecanja - kazao je nakon velike pobjede najbolji strijelac Newell'sa i Cope Ignacio Scocco.

Na sličnom tragu bio je i Gerardo Martino:

- Rekao bih kako smo stavili ključ u bravu i okrenuli ga. Postigli smo sjajan rezultat protiv najbolje momčadi ovogodišnje Cope, ali sada treba napraviti i završni korak.

Uoči uzvrata u Brazilu iz argentinskog tabora pristižu izjave kako se danas nemaju namjeru braniti, već će krenuti po jedan gol, jer bi to značilo da bi Atleticu za prolazak trebala najmanje četiri gola.

Zbog kartona iz prve utakmice pravo nastupa danas nema veznjak Pablo Perez, a zamijenit će ga Peruanac Rinaldo Cruzado koji je odigrao sjajnu sezonu i koji je redovito član udarne postave. Što se tiče načina igre Martino je bio kratak i jasan:

- Nećemo ništa mijenjati, igrat ćemo na isti način kao i do sada. Pokušat ćemo napasti protivnika, jer je će to biti najbolji lijek za njihovu igru. Vidjelo se već pred sedam dana da se ne osjećaju najugodnije kada ih protivnik pritisne.

  • Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...