Sport

Komentari 8

Ronaldinho nakon izlaska iz zatvora zarađuje milijune

Ronaldinho nakon izlaska iz zatvora zarađuje milijune

Boravak u zatvoru nije previše utjecao na Ronaldinhov posao. Prema brazilskim medijima, na račun bivšeg nogometaša 'sjelo' je oko pet milijuna brazilskih reala (oko 800.000 eura)

Iako je u ožujku prošle godine završio u paragvajskom zatvoru zbog korištenja krivotvorene putovnice, Ronaldinho (40) i dalje zarađuje milijune.

POGLEDAJTE VIDEO: Ronaldinho nakon izlaska iz zatvora

Legenda brazilskog nogometa koristio se lažnim putovnicama koje vrijede 30 tisuća dolara po komadu, a istražitelje su dovele do cijele kriminalne mreže koja ih proizvodi i još k tome 'pere' novac, pisali su tada brazilski mediji.

Unatoč tome što je Ronaldinho u zatvoru proveo 171 dan i državi isplatio 157.000 eura jamčevine, prema tvrdnjama El Paisa, u protekla četiri mjeseca prijavio je oko pet milijuna brazilskih reala dobivenih od reklama.

Bivši nogometaš itekako uživa u životu snimajući razne reklame i spotove na račun stare slave, a zbog svega toga i jako dobro zarađuje.  

Ronaldinhu je blokirano čak 57 nekretnina u Brazilu zbog čega je navodno imao velike financijske probleme. Međutim, ispostavilo se da to nije istina jer je nogometna zvijezda bez većih problema platila jamčevinu. 

Naime, protiv Ronaldinha i njegovog brata podignuta je optužnica zbog uništavanja prirodnog okoliša i nelegalne izgradnje skladišta i ribnjaka u zabranjenoj zoni grada Porto Alegrea. Nakon brojnih žalbi radovi su zaustavljeni, a braća su završila na sudu.

Brazilske vlasti tražile su naknadu štete od osam i pol milijuna dolara i zabrana napuštanja zemlje. 

Iako su se žalili na presudu, sud je odbio njihovu žalbu i tražio isplatnu kompletnog iznosa. Ronaldinho i njegov brat Roberto de Assis Moreira napustili su zemlju s paragvajskim putovnicama zbog čega su na kraju i bili uhapšeni. 

Najčitaniji članci