Obavijesti

Sport

Komentari 253

Ronaldinho stvorio Barcu, a ona Messija: Tko je ipak bolji?

Ronaldinho stvorio Barcu, a ona Messija: Tko je ipak bolji?
3

Nakon četvrte Zlatne lopte u nizu Messija nogometni svijet opet stavlja uz Pelea i Maradonu. No, prije Lea Barcu 'iz pepela je izdigao' Ronaldinho. Tko je bolji?

VIDEO

U Barceloninoj svlačionici nikad nije stanovao veći talent. Što je taj čovjek samo radio, on na svakom treningu izmisli nešto novo. Čudo, taj čovjek je bio čudo!, svojedobno je rekao Barcin golman Victor Valdes.

No, ovim riječima nije opisao čudesnog Lionela Messija, nego Ronalda de Asisa Moreiru ili skraćeno – Ronaldinha.

Navodno je Valdes tek jedan u nizu Barcinih nogometaša koji tako misli, ali samo je on bio dovoljno hrabar ili lud da to javno i kaže.

Brazilski čarobnjak kratko je živio na tronu svjetskog nogometa, ali mnogi tvrde da ono kako je igrao 2006. godine nitko nikad nije, ni neće ponoviti. S osmijehom na licu pokorio je Europu, a u nogometu su zbog njega počeli uživati i oni koji su ga oduvijek smatrali glupom igrom u kojoj "22 tipa trče za jednom loptom". 

U četiri godine na Nou Campu potpuno je promjenio mentalitet momčadi. Barcelona je bila gubitnički klub koji, kako su se mnogi sprdali, ni da sama igra u ligi ne bi je osvojila. S njim je Barca dvaput osvojila naslov ispred vjerojatno najvećih u povijesti 'galcticosa' predvođenih Zidaneom, Figom i Ronaldom. Osim toga, spasio je jednu generaciju. Jer, Barcelona je netom prije dolaska Ronaldinha po tko zna koji put dotakla dno i htjela potjerati kompletnu momčad i izdanke škole kojom se danas toliko ponose. Uključujući i Xavija!

I danas dok Messi ruši rekorde i živi tamo gdje je Ronaldinho bio nekoliko godina prije njega, mnoge pristaše katalonskog kluba će ustvrditi jedno:

Ronaldinho je stvorio Barcelonu, Barcelona je stvorila Messija!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...