Obavijesti

Sport

Komentari 69

Ronaldo ispisao povijest, Real svladao Levante, Kovačić u 11

Ronaldo ispisao povijest, Real svladao Levante, Kovačić u 11
3

Real Madrid (privremeno) je zasjeo na čelo Primere pobjedom nad Levanteom 3-0 u kojoj je Ronaldo 324. golom prestigao Raúla, a Mateo Kovačić igrao do 75. minute

VIDEO

Cristiano Ronaldo od današnjeg je dana sam na vrhu ljestvice strijelaca Real Madrida svih vremena. Portugalac je zabio jedan od tri gola "kraljevskog kluba" u domaćoj prvenstvenoj pobjedi protiv Levantea (3-0) i 324. golom nadmašio Raúla Gonzáleza samo dan nakon što je legendarni španjolski napadač najavio kraj profesionalne karijere za studeni.

Vlasnik titule najboljeg nogometaša svijeta za prošlu godinu stigao je u Madrid prije šest godina, a za ovaj mu je doseg trebalo više nego dvostruko manje utakmica od Raúla. Ronaldo je odigrao svega 310 utakmica u svim natjecanjima, dok je Raúl u 16 godina na Bernabéuu za "kraljeve" zaigrao 741 put.

Juan Medina/Reuters/PIXSELL

Svečarsko raspoloženje bilo je na Bernabéuu jer je Ronaldo uoči utakmice ponosno pozirao sa svojom četvrtom europskom zlatnom kopačkom za najboljeg strijelca Starog kontinenta prošle sezone (48 golova). No sve to kao da je uspavalo domaćine, dugo im je trebalo da počnu igrati svoju prepoznatljivu, napadačku igru.

A onda, netom prije isteka pola sata igre, Real je zabio - dvaput. U 27. minuti Marcelo je pogodio u prvi kut nakon što ga je u šesnaestercu Levantea proigrao Ronaldo, a tri minute potom Cristiano je zabio povijesni gol lijepim prizemnim udarcem u lijevu stranu nakon dodavanja Tonija Kroosa. I tu je, zapravo, bio kraj priče oko pitanja pobjednika.

Real je nakon tih golova opet usporio igru i djelovao je zadovoljan rezultatom. Tek je u finišu utakmice stigao i treći gol nakon kombinacije dvojice Benítezovih džokera s klupe. Lucas Vásquez dao je lpptu na lijevu stranu Jeséu Rodríguezu koji vara gostujućeg braniča i zabija u prvi kut za konačnih 3-0.

U nedostatku ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Luke Modrića, Benítez je od prve minute na lijevu stranu veznog reda postavio drugog Hrvata Matea Kovačića, kojemu je to bilo treće uvrštavanje u početnu jedanaestoricu Real Madrida. Odigrao je Mateo korektnih 75 minuta u kojima se nije previše isticao, no publika ga je nagradila velikim pljeskom po izlasku iz igre.

Madriđani su ovom pobjedom izbili na čelo Primere uz dva boda i utakmicu više od prvog pratitelja Villarreala, dok je Levante ostao na 18. poziciji sa svega šest bodova i osam utakmica. U sljedećem kolu Real ide u goste vrlo dobroj Celti u Vigo, a Levante dočekuje Real Sociedad.

Primera, 8. kolo:

  • Real Madrid - Levante 3-0 (Marcelo 27', Ronaldo 30', Jesé 82')

>>> Još uvijek nemate kvalitetan ručni alat? Brzo krenite u Metro!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz
KRAJ SURADNJE

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz

Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te, napisao je Đoković u objavi o kraju šestogodišnje suradnje s Ivaniševićem. Zajedno su osvojili 12 Grand Slamova
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj